Επιχείρηση Καταιγίδα Αλ ΆκσαQ 100% την έκαναν Παλαιστίνιοι, λέει ο αρχηγός της Χεζμπολάχ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο δημοσιεύθηκε απο το Πρακτορείο Ειδήσεων Tasnim (Περσικά: Reuters). Είναι ένα ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων στο Ιράν που σχετίζεται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). Ξεκίνησε το 2012 και σκοπός του είναι να καλύψει μια ποικιλία πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και διεθνών θεμάτων μαζί με άλλους τομείς.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Αντίστασης της Χεζμπολάχ, Σεϊέντ Χασάν Νασράλα, έκανε μια σημαντική δήλωση κατά την αναμενόμενη ομιλία του σήμερα Παρασκευή, για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, τονίζοντας τον αποκλειστικά παλαιστινιακό χαρακτήρα της επιχείρησης Καταιγίδα Αλ Άκσα.

Στην πρώτη του ομιλία από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, ο Νασράλα υποστήριξε ότι η «Επιχείρηση Καταιγίδα Αλ Άκσα» ήταν κατηγορηματικά και εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή.

Ο Νασράλα εξέδωσε αυτό το μήνυμα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του ομιλίας στην οποία εξέφρασε συλλυπητήρια στους μάρτυρες της αντίστασης και αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

«Η μάχη της καταιγίδας Αλ Άκσα επεκτάθηκε σε πολλαπλά μέτωπα και ήταν 100% παλαιστινιακή», δήλωσε ο Νασράλα.

Υπογράμμισε τη σημασία αυτής της επιχείρησης, τονίζοντας ότι ενορχηστρώθηκε και πραγματοποιήθηκε από Παλαιστίνιους, από την έναρξή της έως την εκτέλεσή της.

Ο Νασράλα είπε ότι το κίνημα αντίστασης του Λιβάνου μπήκε στη μάχη εναντίον του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση των παλαιστινιακών αντιστασιακών κινημάτων κατά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 57 μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο Νασράλα άδραξε επίσης, την ευκαιρία για να εκφράσει τα συλλυπητήρια και τα συγχαρητήριά του στις οικογένειες των Λιβανέζων και Παλαιστινίων μαρτύρων. Αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν αυτά τα γενναία άτομα, σημειώνοντας ότι η θυσία τους είχε ως αποτέλεσμα τη σωτηρία και τη νίκη, πηγή υπερηφάνειας για τις οικογένειές τους και τα αντίστοιχα έθνη τους.

Ο Νασράλα αναγνώρισε τους περιορισμούς της γλώσσας και των λέξεων στο να μπορέσουν να αποδώσουν το μεγαλείο του παλαιστινιακού λαού και την ανθεκτικότητά του.

Συνέχισε τονίζοντας την ακλόνητη δέσμευση του παλαιστινιακού πληθυσμού και ιδιαίτερα στη Γάζα, που έχει υποστεί τεράστια δεινά, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των σπιτιών τους και της θυσίας των παιδιών τους, στην αταλάντευτη επιδίωξη τους για δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη.

«Η απόλυτη μυστικότητα είναι αυτή που εξασφάλισε την επιτυχία της επιχείρησης «Καταιγίδα Αλ Άκσα» στις 7 Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο αρχηγός του λιβανικού κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ.

«Δεν μας ενόχλησε η απόκρυψη του σχεδίου επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς», δήλωσε.

«Οι συνθήκες στην Παλαιστίνη τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά σκληρές, ειδικά με αυτό το εξτρεμιστικό, ανόητο, ανόητο και άγριο [ισραηλινό] καθεστώς», είπε.

Κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιθετικότητα που διαπράττει το ισραηλινό καθεστώς εναντίον των Παλαιστινίων στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Υεμένη για τη συμμετοχή της στη σύγκρουση της Γάζας και εξέφρασε τους χαιρετισμούς του σε όλους όσους υποστήριξαν την παλαιστινιακή υπόθεση, ιδιαίτερα τον λαό της Υεμένης που συμμετείχε σε αυτόν τον πόλεμο.

«Πρέπει να χαιρετίσουμε τα… δυνατά και γενναία χέρια του Ιράκ και της Υεμένης που εμπλέκονται τώρα σε αυτόν τον ιερό πόλεμο», σημείωσε. «Έπρεπε να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός που θα ταρακουνήσει την σφετεριστική οντότητα και τους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και αυτό συνέβη όταν έλαβε χώρα η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου».

Στην ομιλία του, ο Νασράλα τόνισε την αυτονομία των κινημάτων της Παλαιστινιακής αντίστασης, τονίζοντας ότι αυτές οι ομάδες λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις χωρίς εξωτερική πίεση ή παρεμβάσεις.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υποστήριξε με συνέπεια αυτές τις ομάδες αντίστασης και η ηγεσία της ήταν ακλόνητη στη δέσμευσή της, αλλά ποτέ δεν τους άσκησε πίεση ή συστάσεις και δεν ζήτησε τίποτα από τους ηγέτες τους».

Ο Nasrallah αναφέρθηκε επίσης, στις διεθνείς και περιφερειακές επιπτώσεις της επιχείρησης Καταιγίδα Αλ Ακσα, περιγράφοντας τις σεισμικές πολιτικές, στρατιωτικές και ασφαλείας επιπτώσεις της στα κατεχόμενα εδάφη.

Ανέφερε ότι οι πλήρεις συνέπειες αυτής της επιχείρησης θα γίνουν ακόμη πιο σαφείς στο εγγύς και μακρινό μέλλον και το Ισραήλ δεν θα είναι σε θέση να μειώσει τις επιπτώσεις της τις επόμενες εβδομάδες.

«Η επιχείρηση Καταιγίδα Αλ Άκσα οδήγησε σε σεισμό στο [Ισραήλ]», είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. «Έχει στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις και θα αφήσει τις επιπτώσεις της στο παρόν και το μέλλον του [Ισραήλ]».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι η επιχείρηση ώθησε μια εσπευσμένη ανάπτυξη Αμερικανών στρατηγών να εισέλθουν στη σύγκρουση σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια επικείμενη ήττα. Παρά την εκτεταμένη υποστήριξή τους και τις προσπάθειές τους, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης.

«Η επέμβαση ανέδειξε επίσης, τα τρωτά σημεία του Σιωνιστικού καθεστώτος, το οποίο απαιτούσε από αμερικανικά πολεμικά πλοία να ενισχύσουν τη θέση του», είπε. Ο Νασράλα αμφισβήτησε τη διακηρυγμένη δύναμη του ισραηλινού στρατού, δεδομένων των σημερινών συνθηκών.

Εξέτασε περαιτέρω την ισραηλινή απάντηση στην επιχείρηση Καταιγίδα Al-Aqsa, τονίζοντας ότι η επιχείρηση είχε χρονομετρηθεί για να πιάσει τον εχθρό απροστάτευτο. Ο Νασράλα σημείωσε ότι έλαβε χώρα ένα Σάββατο, μια ημέρα άδειας για πολλούς [Ισραηλινούς], και ότι αρκετοί Σιωνιστές ήταν μεθυσμένοι εκείνη τη στιγμή, αφήνοντας τους σαστισμένους και μπερδεμένους.

Ο Νασράλα υπογράμμισε τον ανθεκτικό και ηρωικό χαρακτήρα της παλαιστινιακής αντίστασης, σημειώνοντας ότι παρά τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ, δεν έχουν επιτύχει καμία σημαντική στρατιωτική επιτυχία. Αυτό ώθησε το Ισραήλ να ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση, παρόμοια με τις επιχειρήσεις του στον Λίβανο το 2006, και σήμερα στη Γάζα.

Ο Νασράλα τόνισε ότι οι Ισραηλινοί γνωρίζουν καλά την τρομερή δύναμη της παλαιστινιακής αντίστασης, καθώς «Το θάρρος και ο ηρωισμός της παλαιστινιακής αντίστασης τρομάζουν τον εχθρό».

Ο Νασράλα είπε ότι το Σιωνιστικό καθεστώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επιδεικνύουν ανοησία και βαρβαρότητα στην Παλαιστίνη και τη Γάζα, σημειώνοντας ότι αθώοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώνονται, με τα περισσότερα θύματα να είναι άμαχοι.

Ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί, «στοχεύουν τζαμιά, νοσοκομεία και σχολεία, χωρίς να αφήνουν κανένα μέρος ανέγγιχτο καθώς προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές στη Γάζα», είπε ο Νασράλα, και αναρωτήθηκε εάν τέτοιες δολοφονικές ενέργειες απαιτούν τη συμμετοχή της πιο ισχυρής  αεροπορίας της περιοχής.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα