Επιστολή-καταπέλτης από Καρούτζο για ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ

5/6/17 | 0 | 0 | 689 εμφανίσεις

Posted on June 05, 2017, 5:38 pm

Κοινοποίηση: Πρόεδρο και μέλη ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ-ΕΠΗΕΑ-ΕΠΗΕΘ

ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Κύριε Πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ

Κύριοι συνάδελφοι μέλη του ΔΣ

Έλαβα την πρόσκλησή σας για συνάντηση την Τρίτη 6 Ιουνίου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ προκειμένου, όπως ισχυρίζεστε, να συζητήσουμε την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού και την κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν η πρόσκλησή σας αυτή δεν γινόταν την ημέρα που λήγει η θητεία σας και την προηγούμενη της διεξαγωγής των εκλογών της ΕΣΗΕΑ κι ενώ γνωρίζετε πως ούτε ο Πρόεδρος ούτε ο Ταμίας της ΕΣΗΕΑ έχουν δικαίωμα υπογραφής για εκταμίευση χρημάτων.

Θα ήμουν ακόμα πιο ευτυχής, αν αμέσως μετά την αποστολή της πρόσκλησης του, το απερχόμενο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ δεν εξέδιδε μια εμφυλιοπολεμικού τύπου ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το Προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ και περιλαμβάνει πλήθος ψεμάτων και ανακριβειών.

Ομολογώ πάντως πως δεν εκπλήσσομαι. Έχω συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια τόσο από τη θέση του ΓΓ και εσχάτως από τη θέση του Προέδρου σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Διατηρούσα όμως την ελπίδα, πως έστω και την τελευταία στιγμή θα αντιλαμβανόσασταν ότι ο ΕΔΟΕΑΠ κινδυνεύει ώστε αυτή τη δύσκολη ώρα ν’ απαλλαγείτε από τη μικροπολιτική πρακτική σας που οδήγησε τον κλάδο σε αδιέξοδο.

Ένα χρόνο τώρα κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι καταργήθηκε το Αγγελιόσημο.

Ένα χρόνο τώρα μας λέτε ότι η λύση στον ΕΔΟΕΑΠ πηγαίνει από κοινού με το ΕΤΑΠ ενώ ξέρετε ότι το ΕΤΑΠ έχει ήδη ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.

Επί μήνες επιδεικνύατε συστηματική άρνηση να κάνετε διάλογο για λύση.

Επιτεθήκατε δημοσίως κατά της μελέτης αποτύπωσης των οικονομικών στοιχείων του ΕΔΟΕΑΠ (κάποιοι από το Προεδρείο απειλούσαν και με μηνύσεις τον τότε Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ) ενώ ο κ. Νικολόπουλος στη τριμερή είχε συμφωνήσει due diligence, εκτός κι αν δεν ήξερε τι είναι.

Και όταν η οικονομική αποτύπωση ολοκληρώθηκε, αναλάβατε να αναθέσετε την αναλογιστική μελέτη στην εταιρία Prudential από αρχές Σεπτεμβρίου 2016. Δεν το κάνατε όμως κι όταν τον Ιανουάριο 2017 επικοινωνήσαμε με την εταιρία μας είπαν πως ουδέποτε τους δώσατε εντολή για εκπόνηση μελέτης. Πήγαν τόσοι μήνες χαμένοι και τελικά αναθέσατε τη μελέτη μετά από πίεση που δεχθήκατε από τις άλλες Ενώσεις , καθώς η αναλογιστική μελέτη ήταν προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου.

Μας κατηγορούσατε ότι δεν δίναμε στη δημοσιότητα την τελευταία αναλογιστική για τον ΕΔΟΕΑΠ και όταν σας καλέσαμε να την παρουσιάσουμε στον ΕΔΟΕΑΠ ο Α Αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας έφυγαν σε 10 λεπτά γιατί, όπως είπαν «είχαν άλλες υποχρεώσεις».

Επί δύο χρόνια αρνηθήκατε ότι υπάρχει πρόβλημα στον ΕΔΟΕΑΠ και κάποιοι από το Προεδρείο απειλούσαν με μηνύσεις όταν μειώθηκαν οι συντάξεις ως ύστατη γραμμή άμυνας για να κερδίσει χρόνο ζωής ο Οργανισμός.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Προεδρείου,

Δεν έχετε καταλάβει ότι ο κλάδος φτάνει στον πάτο και με την πολιτική που ακολουθήσατε ουσιαστικά υπονομεύσατε το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν έχετε αντιληφθεί ότι χωρίς διεύρυνση με την ασφάλιση στον Οργανισμό όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει μέλλον.

Βαυκαλίζεστε ότι το πρόβλημα θα σας το λύσει η κυβέρνηση η οποία έχει πει από την αρχή ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν οι Ενώσεις Εργαζομένων με τους εργοδότες και αυτή να νομοθετήσει, ουσιαστικά επικυρώνοντας δια Νόμου αυτή τη συμφωνία. Μέσα όμως στις συνδικαλιστικές εμμονές σας, ουδέποτε καθίσατε να διαπραγματευτείτε με τους εργοδότες καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση, αλλά το μόνο που κάνετε είναι να εκδίδετε άσφαιρες επαναστατικές ανακοινώσεις άνευ αντικρίσματος.

Πετάξατε στο καλάθι των αχρήστων την επί δύο φορές αποσταλείσα πρόταση για ασφάλιση των εργαζομένων με μπλοκάκι στον ΕΔΟΕΑΠ.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω και άλλα κατορθώματά σας. Αλλά δεν έχει πια νόημα. Είχατε την ευκαιρία να συμβάλετε όχι στη λύση του ΕΔΟΕΑΠ αλλά στο να κερδίσουμε λίγο χρόνο δεχόμενοι το αίτημα δανείου που σας υποβάλαμε. Αλλά δεν το κάνατε. Αντιθέτως με προφάσεις καθυστερήσατε μέχρι να μην έχετε δικαίωμα υπογραφής για εκταμίευση.

Μας είπατε στην τελευταία ανακοίνωση να πάρουμε δάνειο από τις τράπεζες. Σε ότι με αφορά σας δηλώνω ότι δεν θα το εισηγηθώ ποτέ. Γιατί πολύ απλά και πολύ ακριβό θα είναι και είναι αμφίβολο αν θα δοθεί και χρόνο πολύ θέλει η διαδικασία αλλά κυρίως δεν έχουμε κανένα σκοπό να υποθηκεύσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ στις τράπεζες.

Σας επισημαίνω εκ νέου ότι ο ΕΔΟΕΑΠ έχει ρευστοποιήσιμο ενεργητικό 19 εκ Ευρώ και υποχρεώσεις 25 εκ Ευρώ και τα κτίρια. Φαντάζομαι ότι αριθμητική ξέρετε και μπορείτε να κάνετε υπολογισμούς.

Έχει και απαιτήσεις μέρος των οποίων εκχωρούμε στον ΕΦΚΑ για να λάβουμε το δάνειο των 10 εκ Ευρώ, το οποίο εσείς δεν θέλατε να πάρουμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

θα μπορούσα να σας απαριθμήσω κι άλλα από αυτά που κάνατε σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ. Δεν έχει όμως νόημα. Και σας δηλώνω ότι θα έλθω στην αυριανή συνάντηση για να σας αποχαιρετήσω μιας και είναι η τελευταία ημέρα της θητείας και να ευχηθώ ο κλάδος να έχει την ερχόμενη διετία ένα ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ που θα κάνει όσα πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή για σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.

Μετά τιμής

Νίκος Καρούτζος

Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Ysterografa.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας