Επισκέψεις στο Θησείο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κέντρο Επισκεπτών Θησείου Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 

Και αυτόν το Σεπτέμβρη συνεχίζονται στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου οι τακτικές βραδινές επισκέψεις – ξεναγήσεις για το κοινό κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 20:00 και κάθε μισή ώρα ως τις 21:30. Οι επισκέπτες εχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο Γεωαστροφυσικής και να παρατηρήσουν τον ουρανό από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας.

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα που αφορούν την μη εξάπλωση του covid – 19, για την επίσκεψη στους εσωτερικούς χώρους, του μουσείου και του θόλου του τηλεσκοπίου, οι επισκέπτες χρειάζεται να προσκομίζουν κατά την είσοδό τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου rapid test.

Πλέον των τακτικών βραδινών επισκέψεων, πραγματοποιούνται στους εξωτερικούς χώρους του Κέντρου παραστάσεις οι οποίες εμπλέκουν την επιστήμη με την τέχνη. Οι βραδιές ολοκληρώνονται κάθε φορά με παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το τηλεσκόπιο. Αυτήν τη περίοδο έχουμε την ευκαιρία να παρατηρούμε την Σελήνη και τους πλανήτες Δία και Κρόνο στο νυχτερινό ουρανό.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις για τον υπόλοιπο Σεπτέμβρη είναι οι ακόλουθες:

“Ουρανογραφίες”

Πέμπτη 16/ 09/ 2021 | ώρα 21:00Μια μουσική παράσταση εμπνευσμένη από το νυχτερινό ουρανό θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ιστορικού κτηρίου Σίνα, στο λόφο των Νυμφών, όπου θα ακουστούν τραγούδια ελλήνων συνθετών, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Τραγούδια για την σελήνη, τους πλανήτες, τα αστέρια, τη νύχτα. Μια ομάδα μουσικών, αλλά και επιστημόνων, συνομιλούν με την επιστήμη και την τέχνη, σε ένα ταξίδι από τη γη στον ουρανό. Οι πλανήτες Δίας και Κρόνος και οι αστερισμοί του θερινού ουρανού θα μας συνοδεύουν στην διάρκεια της βραδιάς.

Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού: τραγούδι
Κασσιανή Λάζαρη: κιθάρα – τραγούδι
Γιάννος Γιοβάνος: τσέλο
Σταύρος Σολωμός: μαντολίνο

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/197352492381434

Γενική είσοδος: 10  ευρώ

“Τραγούδια περιωπής”

Πέμπτη 23/ 09/ 2021 | ώρα 21:00

Ο μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής με την κιθάρα του και το συγκρότημα του μας παρουσιάζει ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά με jazz διάθεση και rock άποψη!

Άξονάς του, οι επιτυχίες της εικοσάχρονης δισκογραφίας του, χιουμοριστικά και εύθυμα τραγούδια, αλλά και τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Βαμβακάρη, Χιώτη, Τσιτσάνη, Μπιθικώτση, Κηλαηδόνη, ΛοΓο και πολλά ακόμη αθάνατα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/1267680217001305

Γενική είσοδος: 10  ευρώ

“Ικέτιδες” – Αισχύλου

Κυριακή, Δευτέρα & Τρίτη 26, 27 & 28/ 09/ 2021 | ώρα 21:00

Η ομάδα των νέων performers της MAS  “συνομιλεί” με τις Ικέτιδες του Αισχύλου μέσω του μουσικού και του σωματικού θεάτρου. Μια νέα ματιά και απόδοση του αρχαίου δράματος αναφορικά με τα ζητήματα, της προσφυγιάς, του ξεριζωμού, της πίστης, των φυλετικών διακρίσεων, του νόμου, του ανθρώπινου δικαίου και του δικαιώματος στην ελευθερία. Μια συμπαραγωγή της Musical Arts on Stage με τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συντελεστές:

Performers:  Αγγελική Παντελεάκου, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, Τζίμης Νικολόπουλος, Ντέμη Παλατσίδη, Τάσος Αγγελόπουλος, Κατιάννα Γκαραβέλλα

Σκηνοθεσία, δραματουργία, μουσική επιμέλεια/διασκευές, κινησιολογία: Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου

Δραματουργία, διδασκαλία θεατρικού λόγου: Δημήτρης Ντάσκας

Χορογραφία: Ralitza Vladimirova

Μουσική σύνθεση, Ηλεκτροακουστική άρπα: Maria Christina Harper

Ήχος: Δημήτρης Κυριακάκης

Φωτισμοί: Δημήτρης Κούτας

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/musicalartsonstage

Γενική είσοδος: 10  ευρώ

“Μουσική των αστεριών”  | “Music of the stars”

Πέμπτη 30 /09/ 2021 | ώρα 21:00

Μια ιδιαίτερη μουσική περιήγηση στο έναστρο στερέωμα με το πιάνο του Τάκη Φαραζή, τον αιθέριο ήχο της τρομπέτας του Αντρέα Πολυζωγόπουλου και της κιθάρας του Βασίλη Ρακόπουλου. Ο χαρακτήρας της συναυλίας εμπίπτει στο διεθνές ρεύμα της ”intuitive music” (διαισθητικής μουσικής) και εισάγει μια νέα προσέγγιση της μουσικής εκτέλεσης καθώς ωθεί τη μουσική σε ένα διαφορετικό επίπεδο αφαίρεσης, διαδραστικής ερμηνείας και πειραματικού ήθους. Κάτω από “τα χίλια μάτια της νύχτας”, οι μουσικοί εξερευνούν τον ουρανό με ποιητικό τρόπο, δημιουργώντας ηχητικά σκίτσα των αστερισμών, κάνοντας νύξεις στη δραματουργία της Ελληνικής μυθολογίας.

Τάκης Φαραζής – πιάνο

Βασίλης Ρακόπουλος – κιθάρα

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα, φιληκόρνο.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/218080683631272

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

————————————————————————————-

* Προαγορά εισιτηρίων για τις παραστάσεις γίνεται από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου:

Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο 20:00 – 22:00.
* Κρατήσεις πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490055 και ισχύουν έως και μισή ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων.

* Για την παράσταση «Ικέτιδες» μπορείτε να καλείτε και στο 6970885692.

* Κάθε παράσταση ακολουθείται από παρατήρηση του ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα