Επιμένει ο Ακιντζί στην αναιδέστατη απαίτηση, να ακυρωθεί η ιστορία του αντιαποικιακού αγώνα

25/2/17 | 0 | 0 | 379 εμφανίσεις

 

Επιμένει ο Ακιντζί: Ας διορθώσουν το “λάθος” και την επομένη επιστρέφω στις διαπραγματεύσεις“Λέω ιδού η Ρόδος. Ας διορθώσουν αυτό το λάθος και εγώ την επόμενη ημέρα θα είμαι στο τραπέζι. Να δούμε ποιος έδωσε ντιρεκτίβες ποιου”, ήταν η απάντηση του κατοχικου ηγέτη όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα λέγονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, ότι λόγω του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και ότι η Τουρκία έδωσε οδηγίες του Ακιντζί, οι διαπραγματεύσεις αναστάληκαν.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της συνομοσπονδίας Hak İş, είπε ότι από την πρώτη ημέρα (της κρίσης) έγινε αναφορά στο επικείμενο δημοψήφισμα της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι σε περιόδους εκλογών και δημοψηφισμάτων υπάρχει μια ευαισθησία. “Ωστόσο, πραγματικά δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα από την Τουρκία (σσ για αναστολή των διαπραγματεύσεων)”.
“Η διαδικασία της Κύπρου έχει τη δική της πορεία και η διαδικασία του δημοψηφίσματος τη δική της πορεία” ανέφερε ο Ακιντζί υποστηρίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να διασυνδεθούν αυτές οι δύο διαδικασίες για να απομακρυνθούμε από το γεγονός των Προεδρικών εκλογών στη “νότια Κύπρο”, κατά την έκφρασή του.

Η ανησυχία του, ανέφερε, δεν είναι εάν γίνει σήμερα στην “νότια Κύπρο”, όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές της ΚΔ, δημοψήφισμα για την Ένωση, αν αυτό εγκριθεί, αλλά το λάθος του εμβολιασμού με την ιδέα της Ένωσης στα σχολεία αντί της δημιουργίας μιας κουλτούρας ειρήνης.

Κανείς να μην θεωρεί, συνέχισε, ότι οι Τ/κ δεν έχουν τη δική τους σκέψη, βούληση, άρθρωση λόγου και όλες οι αντιδράσεις να αποδίδονται στην Τουρκία. Ο τ/κ “λαός”, οπως χαρακτηρισε την τ/κ κοινοτητα, είναι μια ίση οντότητα, όπως και η ε/κ κοινότητα, αυτό πρέπει να το αποδεχθούν όλοι, συμπλήρωσε ο κ. Ακιντζί.

Υπενθυμίζοντας ότι στην επικαιρότητα ήρθε το ερώτημα εάν το ψευδοκράτος θα προσαρτηθεί στην Τουρκία, ο κατιχικο ηγέτης απάντησε ότι “όχι, αυτό δεν μπορεί να γίνει”. Εδώ, είπε, υπάρχει η “ΤΔΒΚ”, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, το οποίο, σε περίπτωση λύσης, θα μετατραπεί σε μια τ/κ συνιστώσα πολιτεία σε συνθήκες, ελευθερίας, ασφάλειας και ισότητας και “θα συνεχίσουμε το δρόμο μας κάτω από μια ομοσπονδιακή δομή. Εάν αυτό δεν γίνει, θα ριζώσουν σε δύο διαφορετικές περιοχές, δύο διαφορετικά κράτη και θα συνεχίσουν το δρόμο τους. Ούτε και εμείς έχουμε στόχο να προσαρτηθούμε στην Τουρκική Δημοκρατία, ούτε έχει ανάγκη η Τουρκική Δημοκρατία μια νέα επαρχία”.
ΑΝΤ1

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/9/20 | (3 σχόλια)
    Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, ανεξαρτήτως της κινητοποίησης ή μη των αγανακτισμένων του Συριζα, δείχνει πως το πολιτικό σκηνικό είναι, ακόμη, ρευστό. Τα πολιτικά αισθήματα του κόσμου αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Η σημερινή πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας