Επικοινωνία Δένδια – Μπορέλ: Ζητά σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ

29/2/20 | 0 | 0 | 270 εμφανίσεις
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ για το μεταναστευτικό πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον κ. Μπορέλ για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Παράλληλα, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και με τους ομολόγους του της Τουρκίας και χωρών των Βαλκανίων, για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας συνομίλησε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλο,υ την ομόλογό του από τη Βουλγαρία, Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, αλλά και τον Αυστριακό υπουργό, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Με τους ομολόγους του από Βουλγαρία, Αυστρία και Σκόπια ο κ. Δένδιας συζήτησε το ενδεχόμενο μεγέθυνσης προσφυγικών ροών, καθώς εάν αυτό συμβεί τότε αναπόφευκτα θα δεχθούν πιέσεις και οι χώρες των Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία συνορεύει με την Τουρκία και αναμένεται να επηρεαστεί άμεσα εάν καταγραφεί «έκρηξη» των ροών ενώ σε αντίστοιχη θέση θα βρεθούν και τα Σκόπια που αποτέλεσαν το 2015 μέρος του προσφυγικού διαδρόμου.

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο