Μικροεπεισόδια με χημικά επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα για τη Μακεδονία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην πόλη.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο κατά πολιτικών όσο και κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως «Προκόπη προδότη», και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ κάτω από το Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Η ένταση, ωστόσο, εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής, όπου θα μεταβεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές έχουν τοποθετήσει κάδους και ξύλα ώστε να μην περνούν από το δρόμο αυτοκίνητα προς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αυτή την ώρα, υπάρχουν δύο ομάδες διαδηλωτών, με την αστυνομία να  τους «μπλοκάρει» ώστε να  μην ενωθούν.

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλάει σε εκδήλωση για την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Η Επιτροπή για τη Μακεδονία απηύθυνε μάλιστα από χθες διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με αίτημα προς τον πρώτο πολίτη της χώρας να μην επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή.

«Αξιότιμε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλε. Γνωρίζετε πολύ καλά και έχετε ο ίδιος δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί την μόνη νησίδα περιφερειακής σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατακλύζεται από την δράση δυνάμεων αναθεωρητικών, που επιμένουν σε αλυτρωτικές βλέψεις ικανές να πυροδοτήσουν ένα ντόμινο αλλαγής συνόρων» ανέγραφε το διαδικτυακό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα.

Γιουχάισμα σε Νοτοπούλου – Φάμελλο

Την ίδια ώρα, διαδηλωτές αποδοκίμασαν έντονα την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, κατά την άφιξη τους στο Μέγαρο Μουσικής.

https://www.in.gr/2019/01/27/greece/epeisodia-sti-thessaloniki-apodokimasan-ton-prokopi-paylopoulo/