Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη την επόμενη εβδομάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αθανασόπουλος Άγγελος

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (η οριστική ημερομηνία θα καθοριστεί εντός των προσεχών 24ώρων)

Επίσκεψη στη Λιβύη προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς μετά την πολιτική αλλαγή στη βορειοαφρικανική χώρα η Αθήνα εμφανίζεται έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της και να διεκδικήσει τον ρόλο που της αναλογεί στην επόμενη ημέρα μίας σημαντικής, για τα ελληνικά γεωστρατηγικά συμφέροντα, χώρας. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (η οριστική ημερομηνία θα καθοριστεί εντός των προσεχών 24ώρων).

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού έρχεται ως συνέχεια και της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον νέο Πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπέιμπα. Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) έχει αναλάβει ο πρώην πρεσβευτής της Λιβύης στην Αθήνα, ο Μοχάμεντ Μένφι.

Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στην Τρίπολη από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικό κομμάτι των επαφών για την επανάκαμψη της χώρας στη Λιβύη (σσ. συναντήθηκε πρόσφατα με τον Γιαν Κούμπις, τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών), καθώς η ανησυχία για τη διευρυμένη επιρροή της Τουρκίας στη χώρα είναι υψηλή – και υπερβαίνει την ύπαρξη του έκνομου τουρκολιβυκού Μνημονίου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών που είχε υπογράψει η Άγκυρα με την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ – Σάραζ τον Νοέμβριο του 2019.

Παράλληλα, έχουν ήδη προχωρήσει οι εργασίες για την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και ο έλληνας διπλωμάτης που έχει επιλεγεί για τη θέση του επιτετραμμένου αναμένεται να μεταβεί στην πρωτεύουσα της βορειοαφρικανικής χώρας λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

“Το Βήμα”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα