Επίσκεψη Γιούροβα στην Αθήνα: Ένα βήμα πριν τεθεί θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Όπως έγινε γνωστό η Αντιπρόεδρος σημείωσε τα σχόλια, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα θέματα που σχετίζονται με το κράτος δικαίου σε όλα τα κράτη μέλη και ότι οι απόψεις μας περιλαμβάνονται στην έκθεση για το κράτος δικαίου του 2022, συμπλήρωσε. [EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ]

Λίγες ώρες πριν μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα συναντήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό και αξιωματούχους, η αντιπρόεδρος της ΕΕ και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατόπιν αιτήματος του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, «ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τις ανησυχίες του για ορισμένες εξελίξεις στην Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά την ελευθερία και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού εναντίον μέλους της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων».

Όπως έγινε γνωστό η Αντιπρόεδρος σημείωσε τα σχόλια, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα θέματα που σχετίζονται με το κράτος δικαίου σε όλα τα κράτη μέλη και ότι οι απόψεις μας περιλαμβάνονται στην έκθεση για το κράτος δικαίου του 2022, συμπλήρωσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι «η Επιτροπή συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για την παρακολούθηση της έκθεσης για το κράτος δικαίου, και ιδίως των συστάσεων που η Επιτροπή συμπεριέλαβε σε αυτήν, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μεταβαίνει στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, η Αντιπρόεδρος αναγνώρισε ότι υπάρχουν γνωστές ανησυχίες, ιδίως όσον αφορά την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης, τη δίκαιη κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία των συνεχιζόμενων εργασιών για την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπής κατά των SLAPP και την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατα εκδοθείσα Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη χαιρετίσει την πρόταση.

Όσον αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων, η αντιπρόεδρος τόνισε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί και να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με την αναφερόμενη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη μέλη και την πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ των κανόνων της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων και του εθνικού πλαισίου ασφαλείας.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα αυτό.

«Είναι καθήκον των κρατών μελών να εποπτεύουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους, ώστε να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό περιλαμβάνει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ελευθερία της έκφρασης. Ο ρόλος της Επιτροπής είναι να υποστηρίζει το κράτος δικαίου με συστημικό τρόπο. Ωστόσο, δεν έχουμε ερευνητικές εξουσίες, οπότε δεν είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τις έρευνες που διεξάγονται από τις εθνικές αρχές και τα δικαστήρια σε μεμονωμένες περιπτώσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Η Αντιπρόεδρος ενημέρωσε ότι θα συζητήσει όλα τα θέματα που αναφέρονται στην έκθεση για το κράτος δικαίου του 2022 με διάφορους συνομιλητές κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βέρα Γιούροβα στην Αθήνα, θα συναντηθεί την Πέμπτη (29/9) με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον Εκπρόσωπο Τύπου και Υφυπουργό του Πρωθυπουργού Γιάννη Οικονόμου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας για θέματα ΕΕ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και με εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων.

Την Παρασκευή η Επίτροπος θα απευθύνει ομιλία στο Athens Democracy Forum, θα έχει συνάντηση με την Ευαγγελία Νίκα, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον Ανδρέα Ποττάκη, τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη και μέλη της Ομάδας Δράσης για θέματα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι η Επίτροπος Γιούροβα παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια σε συνέντευξή της στην EURACTIV Τσεχίας τον Δεκέμβριο του 2021 ότι η Ελλάδα ανήκει στις προβληματικές χώρες της ΕΕ όσον αφορά στην ελευθερία Τύπου.

Euractiv Greece

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τί προσπαθεί να πει το άρθρο ??

  Ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στον τύπο κι ότι καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω παρακολουθήσεων στην Ελλάδα ?

  Γιατί αυτό είναι κάτι που χρόνια τώρα δεν το ξέρουμε?

  Είναι τωρινό φαινόμενο ?

  Κάναμε τίποτα μόνοι μας για να το διορθώσουμε τόσα χρόνια ?

  Αντέδρασε ποτέ σύσσωμη η κοινωνία και οι πολιτικές ηγεσίες σε αυτό το φαινόμενο ?

  Τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην κυβέρνηση για να το διορθώσει ?

  Αν θέλαμε οι Έλληνες κι είχαμε επίγνωση της καταστάσεως μας δεν θα μπορούσαμε να το διορθώσουμε – όπως οφείλαμε κι είχαμε υποχρέωση ως υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας – από μόνοι μας?

  Χρειαζόμαστε τους δοτούς των Βρυξελλών για να μας το επιλύσουν?

  Δεν ξέρουμε εμείς τι σημαίνει κράτος δικαίου και τους τρόπους για να το εφαρμόσουμε και θα μας το διδάξουν σήμερα αυτοί που εμείς τους το διδάξαμε ?

  Πόσο ηθικό το βρίσκεται να απευθυνόμαστε σε μια Τσέχα δικηγόρο κι Αντιπρόεδρο ενός μικρής εμβέλειας Τσεχικου κόμματος δυσαρεστημένων , που δεν την εξέλεξε ο λαός της για την σημερινή θέση που κατέχει στην ΕΕ , αλλά οι επαφές της με έναν Τσέχο δισεκατομμυριούχο και με τα τσεχικά κυβερνητικά πιόνια ?

  Και πρέπει να το κάνουμε αυτό και ζήτημα ?

  Δεν φτάνει που είμαστε εσωτερικά ρόμπα και καμιά κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ως τώρα για να το διορθώσει , τώρα γινόμαστε ρόμπα και σε ποιους? Στους δοτούς των Βρυξελλών !!!

  Και μας τιμά αυτό κι έχουμε να το παινευόμαστε κιόλας και να το υπερηφανευόμαστε -χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ- και να το κάνουμε και πρώτο θέμα*, γιατί είχαμε την φαεινή ιδέα να το εντάξουμε το στα άνευ ουσίας και περιεχομένου μικροκομματικες μας παίγνια !!!

  (* Κύριε Σαββιδη δεν υπαινίσσομαι σε καμία περίπτωση ότι κακώς εσείς το κάνατε στις Ανιχνεύσεις πρώτο θέμα.
  Καλά κάνατε στα πλαίσια της σωστής ενημέρωσης, αφού πρώτα το πρόβαλλαν ως σημαντικό ζήτημα κάποιοι άλλοι…
  Εάν δεν ενημερωθούμε τι πράττουν κάποιοι για εμάς, χωρίς εμάς, πως θα μπορούσαμε να κρίνουμε ? )

  Σου λέει, θα ακούσει Ευρωπαία Επίτροπος, θα ακούσει ξενικό όνομα, πού θα πάει θα το φάει ο λαός και θα εντυπωσιαστεί πως κάτι σοβαρό κάνουμε…

  Όποιος ήθελε πραγματικά να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ας το έκανε στον χρόνο που του δόθηκε η ευκαιρία.

  Το να μην έχεις καν επιτύχει στον χρόνο που σου ανατέθηκαν εξουσίες και να μας εκθέτεις κιόλας διεθνώς , πάει πολύ !

  Συμπέρασμα, με το επίπεδο γενικά του πολιτικού προσωπικού που έχει αυτή η χώρα δεν την βλέπω να σώζεται !

  Ο ένας ,που κάποτε τον εκλέξαμε βγήκε και μας έλεγε ότι “Διοικεί έναν λαό διεφθαρμένων”….!!!
  Ο άλλος που τον εκλέξαμε κάποτε, , για αυτά που δεν διόρθωσε ποτέ όταν στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα της εξουσίας , βγαίνει τώρα και μας κάνει ρόμπα στους δοτούς των Βρυξελλών!!!!
  Κι ο τρίτος και καλύτερος μόλις θεώρησε ότι εξασφάλισε την καρέκλα , μην του χαθεί ο έλεγχος , φρόντισε ΕΥΠ και ΜΜΕ να υπάγονται αποκλειστικά “ελέω Θεού” σε αυτόν και να λύνει και να δένει όπως θέλει αυτός !!!!!!

  Φταίμε εμείς ,οι Έλληνες πολίτες, που αρκουμαατε σε αυτό το πολιτικό προσωπικό και το συντηρούμε ακόμα .
  Κανείς άλλος δεν φταίει!
  Από αφεντικά, γίναμε δούλοι των υπαλλήλων μας και ξεκατινιαζομαστε όλοι μαζί εθνικώς…
  Τελεία και παύλα !

  Άντε λοιπόν να δούμε ποια είναι η κύρια Βέρα Γιουρόβα , που την ανάγαμε τώρα σε άξιο λόγου πρόσωπο για να μας κρίνει …
  Για όποιον ενδιαφέρεται ,το βιογραφικό της πολιτικής της καριέρας, όπως το βρήκα ύστερα από μια πρόχειρη έρευνα στο Wikipedia και το παραθέτω παρακάτω copy paste:

  “Η Γιούροβα είναι μέλος του πολιτικού κόμματος ΑΝΟ από το 2012 και από το 2013 είναι αναπληρώτρια πρόεδρος του κινήματος. Εκλέχτηκε Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου τον Οκτώβριο του 2013 και έγινε Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης τον Ιανουάριο του 2014 στην κυβέρνηση του Μποχόσλαβ Σομπότκα. [8] Οι βαθμολογίες δημοτικότητάς της παρέμειναν σταθερά υψηλές, βοηθώντας να οδηγήσει το κόμμα στη δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές του 2013 και στη νίκη στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014. [4]

  Τον Ιούλιο του 2014, τα τρία κόμματα της τσεχικής κυβέρνησης συμφώνησαν ότι ο επόμενος Ευρωπαίος επίτροπος της χώρας θα πρέπει να είναι η Γιούροβα.[9] Εκείνη την εποχή, υπήρχε εικασία ότι θα αγωνιζόταν για τις σημαντικές θέσεις της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής ή της Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά και Υπηρεσίες.

  Μετά από ακρόαση του Κοινοβουλίου της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε ως Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της Επιτροπής Γιούνκερ.[2] Το Παρατηρητήριο Εταιρικής Ευρώπης “εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες” για τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων λόγω των δεσμών της με τον πρόεδρο του κόμματος ANO Αντρέι Μπάμπιτς, ο οποίος είναι επίσης ο Τσέχος Υπουργός Οικονομικών και ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.[7][10] Το κόμμα της, ANO, ανήκει στη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

  Οι αρμοδιότητές της περιλαμβάνουν την ισότητα των φύλων, τη δικαστική συνεργασία εντός της ΕΕ και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης διαπραγματεύσεων για μία ολοκληρωμένη συμφωνία ασφαλούς λιμένα ΕΕ-ΗΠΑ και τη συνεργασία με τον αντιπρόεδρο για την ψηφιακή ενιαία αγορά Άντρου Άνσιπ για να περάσει «η μεταρρύθμιση της προστασίας δεδομένων της ΕΕ και να εκμοντερνίσει και απλοποιήσει τους καταναλωτικούς κανόνες για διαδικτυακές και ψηφιακές αγορές”.[11] Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει “εποπτεία των κανόνων αμοιβών σε ολόκληρο το Σίτι του Λονδίνου, επιβολή περιορισμών αμοιβών της ΕΕ και ανώτατα όρια μπόνους”, κάτι που διαγράφηκε ρητά από το χαρτοφυλάκιο του Τζόναθαν Χιλ ως Επιτρόπου για την οικονομική σταθερότητα, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών” εν μέσω ανησυχιών ότι μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα προσπαθήσουν να αρνηθούν το διορισμό του. [6]Το 2018, η Γιούροβα ήταν υπεύθυνη για τη σύνταξη κανόνων για την αξιολόγηση της ανεξαρτησίας και της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος μίας χώρας ως προϋπόθεση για τη λήψη χρημάτων από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.[12]

  Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, ο Μπάμπιτς πρότεινε την Γιούροβα για δεύτερη θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. [13] Τον Οκτώβριο του 2019 εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο διορισμός της Βιέρα Γιούροβα, στη θέση της Αντιπροέδρου και Επιτρόπου για τις Αξίες και τη Διαφάνεια[14].

  Η Γιούροβα έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το κράτος δικαίου στην Πολωνία.[15]

  Τον Απρίλιο του 2021, η Γιουρόβα συμπεριλήφθηκε σε μία λίστα με οκτώ δημόσιους αξιωματούχους στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία από το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ως αντίποινα για κυρώσεις της ΕΕ έναντι Ρώσων. [16]..

  Υστ -1: Τι κρίμα βρε παιδί μου που δεν μου φέρε από κοντά αυτή η ρημαδα η ζωή τον Έλληνα δισεκατομμυριούχο Μπαμπιτς, που να ελέγχει αυτοπροσώπως τις κυβερνήσεις της χώρας μας και να με επιβάλλει Εγχωρίως και Ευρωπαϊκως !
  Δικηγόρος είμαι κι εγώ, τέτοια ατυχία τέλος πάντων ?!!!?
  Τώρα θα με περίμεναν τα οφίτσια των Βρυξελλών και θα έκαναν ουρά στην πόρτα μου οι κομματικοί ηγέτες των κατά τόπους ευρωπαϊκων μικρομπανανιών !!!

  Υστ-2: Συγνώμη εάν γίνομαι άκρως σαρκαστική και δεικτική, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε το κατάντημα μας .

  Υστ-3: Κι όσο για εμένα ευτυχώς έχω ακόμα ,όπως βλέπετε εν τοις πράγμασι, την ελευθερία του λόγου μου και δεν χορεύω στο ταψί που θα μου κουνά ο κάθε Μπαμπιτς.
  Τέτοιο προνόμιο ούτε ο κάθε δοτός Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων της ΕΕ !!!

  Καλημέρα σας !

 2. Ασφαλώς φταίμε εμείς, οι Έλληνες, για όλα. Όμως, όπως σαφώς έχεις δει, υπάρχουν άτομα, που όχι μόνο ανέχονται και δικαιολογούν, αλλά χειροκροτούν και στηρίζουν με νύχια και δόντια αυτούς που μάς κατάντησαν σ’ αυτά τα χάλια.

  Είμαστε, πάντως, γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, τουλάχιστον όταν είχαν αρχίσει να παρακμάζουν. Είχαν κι αυτοί βάλει ως κριτή των διαφορών των τον Μέγα Βασιλέα τής Περσίας! Τότε υπήρξε ένας Αλέξανδρος, που δια πυρός και σιδήρου τα διόρθωσε αυτά. Τώρα;

 3. @Επισκέπτης
  Τί να σου πω βρε Επισκέπτα!?

  Λένε ότι οι συγκυρίες γεννούν και τους κατάλληλους ανθρώπους..
  Όπως είπες κι εσύ βρέθηκε ένας Αλέξανδρος κάποτε, εκεί που το ‘χαμε φτάσει σχεδόν στο τέρμα, για να μας βγάλει από το τέλμα.

  Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα έρθει να ωριμάσει και τώρα και να ξεπηδήσει από το πουθενά, γιατί διαφορετικά με τέτοιου βαθμού κατάντημα , με βεβαιότητα θα πάμε χαμένοι!

  Έτσι πως το πάμε βαδίζουμε σε μονόδρομο που καταλήγει στον γκρεμό με τα κοφτερά βράχια κι έχουμε και κάποιους φυτεμένους σφουγγοκωλάριους να εννοούν να μας πείσουν πως μας οδηγούν στον Παράδεισο !!!
  Εκείνο που συστηματικά αποφεύγουν να μας που είναι ότι για να βρεθούμε στους παραδείσους που μας υπόσχονται πως θα μας εξασφαλίσουν, θα είμαστε ήδη μεταστάντες !!

  • Συμφωνώ κι επαυξάνω, αγαπητή Μαρία. Έχομε πιάσει πάτο και μόνον ένας “Αλέξανδρος” πια μάς σώζει πια, αφού μάς απαλλάξει πρώτα απ’ όλα από τούς σφουγκοκωλάριους. Τα έγραψα και χθες με αφορμή τα χάλια μας στο ΠΝ, ενώ οι απέναντι ακονίζουν τα χατζάρια και γελούν.

 4. @Επισκέπτης

  Ειλικρινά δεν το διάβασα το χθεσινό άρθρο και δεν είδα το σχόλιο σου.

  Μόλις είδα τον τίτλο του, μου άναψαν τα λαμπάκια, δεν χρειαζόταν κάτι άλλο για να αντιληφθώ το περιεχόμενο του.

  Φτάσαμε σε τέτοιο βαθμό αναξιοκρατίας ώστε σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές εμάς το μόνον μόνο που να μας νοιάζει να είναι οι τίτλοι και τα οφίτσια !

  Θαρρείς και τα οφίτσια κι οι τίτλοι θα έχουν κάποια αξία εάν μας πάρει φαλάγγι ο γιαλατζί Οθωμανός !

  Εδώ που τα λέμε , βοήθησαν οι τίτλοι και τα οφίτσια κάποτε την Βυζαντινή αριστοκρατία , αφού τους βίασαν τις κόρες τους κι έκαναν τα παιδιά τους Γενιτσάρους, να κάνουν κι αυτοί τους σφουγγοκωλάριους στον Σουλτάνο και στους Πασάδες του, για να επιβιώσουν.
  Ποτέ δεν ξέρεις που πραγματικά μπορεί να προσβλέπει κάποιος.

  Το μόνο που θα περίμενα από αυτούς που σήμερα διεκδικούσαν θέσεις κι αξιώματα, ήταν να παραιτούνταν από μόνοι τους αξιοπρεπώς και σύσσωμοι από αυτά και να δήλωναν απερίφραστα ότι όταν εντάχθηκαν στο ΠΝ και στις ένοπλες γενικά δυνάμεις της χώρας, δεν το έκαναν από ματαιοδοξία για τα οφίτσια, αλλά για να υπερασπιστούν αυτήν την έρμη την πατρίδα , δηλώνοντας ότι αυτό μπορούν να το κάνουν επάξια από οποιαδήποτε θέση.
  Λυπάμαι πολύ που δεν φάνηκαν αντάξιοι των περιστάσεων κι έδωσαν λαβές για άρθρα, σχόλια και συζητήσεις…

  Ο Έλληνας βασίζεται στα παιδιά του και σε αυτούς που θα αναδειχθούν την ώρα της μάχης.
  Ετσι έγραψε την ιστορία του τόσα χρόνια, έτσι -όποτε χρειαστεί- θα την ξαναγράψει…

 5. ΔΡΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ
  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΙΕΣΗ
  ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
  Ελληνικά: https://pekoonline.com/greekrealityel/
  Αγγλικά: https://pekoonline.com/greekrealityen/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα