Εξωπραγματικό παγκόσμιο ρεκόρ με 6,21μ από τον Ντουπλάντις στο επί κοντώ: Πέρασε 15 εκατοστά πάνω από τον πήχυ!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο Αρμαντ Ντουπλάντις δεν είχε αντίπαλο ούτε στο Γιουτζίν και πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6,21μ.

Ο Σουηδός πέτυχε αυτό που κυνηγούσε και ο Μίλτος Τεντόγλου καθώς με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου  πλέον είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του τίτλου και στις πέντε μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο ανοιχτό και κλειστού, ευρωπαϊκό ανοιχτό και κλειστού).

Και το πέτυχε αφήνοντας και πάλι άφωνο όλο τον πλανήτη.

Ο Ντουπλάντις πέρασε με την πρώτη τα 5,70μ., χρειάστηκε δεύτερο άλμα στα 5,87μ. και στη συνέχεια με την πρώτη πέρασε τα 5,94μ. και τα 6,00μ., που του εξασφάλισαν και το χρυσό. Εβαλε τον πήχη στα 6,06μ. για ρεκόρ αγώνων, το οποίο το πέρασε πολύ άνετα με την πρώτη προσπάθεια και μετά πήγε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21μ.

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21μ. με… +15 εκατοστά!

Στην πρώτη προσπάθεια πέρασε από κάτω, αλλά στην δεύτερη τα κατάφερε και έγραψε ιστορία, κλείνοντας το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μάλιστα έκανε και πολύ εύκολα!

Το εκπληκτικό είναι πως σύμφωνα με το γράφημα των διοργανωτών, ο Σουηδός πέρασε 14,9 εκατοστά πάνω από το 6,21μ., δηλαδή στα 6,36μ.!!!

EPA/Robert Ghement

Ο Ντουπλάντις έχει περάσει στην καριέρα του σε 46 αγώνες  τα 6 μέτρα (χθες ξεπέρασε τον Σεργκέι Μπούμπκα που το είχε κάνει 45 φορές)  κι αυτό ήταν το 5o παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό, ενώ έχει σημειώσει και 4 στον κλειστό.  Επίσης για πρώτη φορά το Παγκόσμιο ρεκόρ του ανοιχτού στίβου είναι μεγαλύτερο από αυτό του κλειστού.

Το αργυρό πήγε στον Αμερικανό Νίλσεν που πέρασε με την πρώτη τα 5,94μ., ενώ ο Φιλιπινέζος Ερνεστ Ομπιένα πήρε το χάλκινο, που είναι το πρώτο στην ιστορία της χώρας του στο άθλημα. Πέρασε με την δεύτερη τα 5,94μ. και έκανε ρεκόρ Ασίας.

Τέταρτος έμεινε ο Μπραζ με 5,87μ., με τον Λαβιλενί να ακολουθεί με ίδιο άλμα, σε δύο προσπάθειες

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα