Εξυπνάκια! Να παστωθούμε όλοι μαζί;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Σπύρου Παν. Κανελλόπουλου *

Ο «εξυπνάκιας» είναι ένας τύπος ανθρώπου που ευδοκιμούσε πάντα, κυρίως σε δημοκρατικά καθεστώτα. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων έχει άποψη για όλα, χωρίς την απαραίτητη γνώση. Με… «βαθυστόχαστες» αναλύσεις και λογικοφανή επιχειρήματα, αναδεικνύει την ημιμάθειά του σε υπέρτατο προσόν του. Εάν μάλιστα είναι και «προοδευτικών φρονημάτων», τότε… δολοφονείται η λογική!

Ό,τι διαβάσετε παρακάτω, περιγράφει με συνοπτικό τρόπο, όσα είπα σε κάποιο συνάνθρωπό μου, που θεωρούσε πως η απαγόρευση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν αντιδημοκρατική και ότι «η δικτατορία βρίσκεται προ των πυλών». Βεβαίως, ο ίδιος άνθρωπος, δεν διέκρινε (σωστά, αυτή τη φορά) αμφισβήτηση των εθνικών μας παρακαταθηκών από τη ματαίωση των παρελάσεων.

————————————————————–

Εξυπνάκια, σ’ εσένα μιλάω!

Επειδή, έτσι κι αλλιώς, στα μέσα μεταφοράς υπάρχει συνωστισμός, προτείνω:

  • Να πετάξουμε τις μάσκες. Οι μάσκες που μας επέβαλαν, είναι το πρώτο στάδιο για τη στέρηση ελευθερίας του λόγου.
  • Να ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους και να συνωστιστούμε. Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερούν την ελευθερία της μετακίνησης.
  • Να φιλάμε, με πάθος στο στόμα, όποιον συναντάμε. Δεν θα μας στερήσουν το δικαίωμα στον έρωτα.
  • Να οργανώνουμε καθημερινές διαδηλώσεις. Πρέπει να αγωνιστούμε για την ελευθερία των συναθροίσεων. Η δημοκρατία κινδυνεύει!
  • Να διοργανώνουμε ατελείωτα πάρτυ, παντού. Η ανάγκη μας για ανθρώπινη επικοινωνία καταπιέζεται χωρίς διασκέδαση

Προτείνω, εν τέλει, να παστωθούμε όλοι μαζί, να είν’ όλα παστωμένα!

Πρέπει να δείξουμε ότι: ο «λαϊκός αγώνας» δεν αναχαιτίζεται από έναν ιό. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα γεμίσουμε τις ΜΕΘ, αλλά θα παρακαλάμε να πεθάνουν όσοι νοσηλεύονται εκεί για να μπούμε εμείς, απαιτώντας όμως –τι άλλο;- να θεραπευθούμε, να ζήσουμε!

Εξυπνάκια, σ’ εσένα μιλάω!

Ας κάνουμε όλα τα παραπάνω. Μην ξεχνάς όμως ότι: την ελευθερία του λόγου, το ελεύθερο της μετακίνησης, την ελευθερία των συναθροίσεων και πολλά άλλα, τα έχουν σεβαστεί, τα έχουν θεσμοθετήσει -ως χαρακτηριστικά της ιδιοσυστασίας τους- τα φιλελεύθερα αστικά καθεστώτα, που εσύ αμφισβητείς. Στον πόλεμο –γιατί, πόλεμο έχουμε- μπορεί να στερηθείς πολλά απ’ αυτά ή όλα. Πολεμάς όμως για να τα ξανακερδίσεις! Χρησιμοποιείς τα διαθέσιμα –που μπορεί να μην είναι τα καλύτερα- όπλα σου. Περιμένοντας τις ενισχύσεις, περιμένοντας το εμβόλιο: φοράς τη μάσκα, δεν κυκλοφορείς, δεν συναθροίζεσαι, δεν γκρινιάζεις. Αναπολείς περασμένα μεγαλεία, για να τα κερδίσεις ξανά. Δεν διαμαρτύρεσαι για την ποιότητα των πυρομαχικών σου. Πολεμάς, εξυπνάκια, απλώς πολεμάς!

Το ιερό τοτέμ των διαδηλώσεων δεν θα σου το στερήσει η φιλελεύθερη δημοκρατία όταν θα περάσει η πανδημία. Άλλους να φοβάσαι!

Εξυπνάκια, σε εσένα μιλάω που λες ότι: «Από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, θα θησαυρίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες». Λες ακόμα: «Το εμβόλιο, θα είναι δωρεάν, αλλά πάλι εμείς θα το πληρώσουμε, με τους φόρους μας». Τελικά, «δεν παίζεσαι», εξυπνάκια!

Προτείνω λοιπόν, εξυπνάκια:

  • Να μην εμβολιαστεί κανείς.
  • Να μην αγοράζουμε πια, κανένα φάρμακο (ούτε αναλγητικό).

Μπορεί να πεθάνουμε όλοι πριν την ώρα μας, αλλά τουλάχιστον θα έχουν κλείσει οι φαρμακοβιομηχανίες. Πώς σου φαίνεται; Δεν αξίζει τον κόπο για να καταρρεύσει ο… καπιταλισμός; Μόνον έτσι θα μπορέσει –αν ζήσουμε- να κυβερνηθεί η χώρα από τους… «άλλους». Ξέρεις εσύ ποιους, αυτούς που θα έπρεπε να φοβάσαι κι εσύ!

Εξυπνάκια, λέω να σταματήσω εδώ. Όση ώρα σου μιλάω δεν προσέχεις ό,τι σου λέω. Διακρίνω ότι αναζητάς αυτόματες απαντήσεις, που εν πολλοίς περιέχουν και αποδίδουν χαρακτηρισμούς και ετικέτες προς το πρόσωπό μου. Χάνεις την ουσία, εξυπνάκια! Ευτυχώς όμως, εξυπνάκια! Όλα τα παραπάνω θα διαβαστούν και από ανθρώπους που «πατούν τα πόδια τους στη γη»

Εξυπνάκια, άκου μια τελευταία συμβουλή: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας!

Κι ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες…

————————————————————————————–

* Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος
Μαθηματικός Δ.Ε. – Ειδικός Παιδαγωγός
Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.
Διαχειριστής του ιστολογίου «Βούλομαι, εκφράζομαι και έτσι υπάρχω!»
Πατήστε εδώ:  https://agras1907.blogspot.com/

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα