Εξελίξεις: Στην Αθήνα έρχεται την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης -Απελάθηκε ο πρέσβης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


ΠΟΛΙΤΙΚΗ06|12|2019 | 10:58
Εκτακτη επικαιρότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα, για να επισκεφθεί τη Βουλή, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, θα βρεθεί την προσεχή ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της βουλής της Λιβύης που ελέγχεται από δυνάμεις αντίπαλες του κυβέρνησης της Τρίπολης η οποία υπέγραψε την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία.

Μάλιστα, η βουλή της Λιβύης απέρριψε την εν λόγω συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση στον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης είχε απευθυνθεί πριν τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, ωστόσο η αποδοχή της πρόσκλησης τη δεδομένη χρονική στιγμή και η παρουσία του στην Αθήνα αυτέ τις ημέρες, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και σε κάθε περίπτωση θα στείλει ένα επιπλέον μήνυμα για την έλλειψη νομιμοποίησης της συμφωνίας Λιβύης-Τουρκίας.

Απελάθηκε ο Λίβυος Πρέσβης
Εν τω μεταξύ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σήμερα απελαύνεται ο Λίβυος πρέσβης από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια έχει ήδη γίνει και αναμένονται ανακοινώσεις. Η απέλασή του θεωρείται δεδομένη και θα του δοθεί περιθώριο δύο ημερών για να φύγει από τη χώρα. Η απέλασή του ήρθε ως απάντηση της Αθήνας στην άρνησή του να δώσει στην ελληνική κυβέρνηση τη συμφωνία που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/stin-athina-pempti-proedros-tis-boylis-tis-libyis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα