Εξαλλος ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «πολιτικό τσαρλατάνο» τον Μπάιντεν! Με αφορμή τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σφοδρή φραστική επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.

Σε οργισμένη δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Άλλη μια προσπάθεια πολιτικών τσαρλατάνων να διαστρεβλώσουν την ιστορία. Πολιτικά υποκινούμενες δηλώσεις δεν μπορούν να αλλάξουν τα γεγονότα. Εκείνοι που σκοπίμως εμμένουν στα λάθη τους είναι προορισμένοι να τους θυμούνται ως υποκριτές. Ουδείς να τολμά να μας κάνει μαθήματα για την ιστορία μας», σχολίασε ο Τσαβούσογλου σε έντονο ύφος σε ανάρτησή του στο Twitter.Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου προϊσταται ο Τσαβούσογλου: «Οι ατυχείς δηλώσεις για τα γεγονότα του 1915, που είναι ασύμβατες με την πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο, συνιστούν μάταιες προσπάθειες να ξαναγραφεί η ιστορία με πολιτικά κίνητρα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να οριστούν σύμφωνα με τις ατζέντες των πολιτικών και τις εσωτερικές πολιτικές εκτιμήσεις. Μια τέτοια προσέγγιση οδηγεί μόνο σε παραποίηση της ιστορίας. Όσοι επιμένουν να διατηρούν αυτή την προκατειλημμένη στάση θα αναφέρονται στην ιστορία ως φτηνοί πολιτικοί οπορτουνιστές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση Μπάιντεν για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην οποία ανέφερε:

«Σήμερα, σταματάμε για να θυμηθούμε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern -της γενοκτονίας των Αρμενίων- και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ.

Στις 24 Απριλίου 1915, οι οθωμανικές Αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη – η αρχή μιας συστηματικής εκστρατείας βίας κατά της αρμενικής κοινότητας- . Στα χρόνια που ακολούθησαν, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στο θάνατο – μια τραγωδία που επηρέασε για πάντα γενιές αρμενικών οικογενειών.

Καθώς ενωνόμαστε με τα έθνη όλου του κόσμου στη μνήμη αυτής της οδυνηρής ιστορίας, αναλογιζόμαστε επίσης την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα του αρμενικού λαού. Πολλοί από αυτούς, που επέζησαν, αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν νέες ζωές σε νέες χώρες -συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών – . Εδώ και σε όλο τον κόσμο, ο αρμενικός λαός αντιμετώπισε το κακό του μίσους με ελπίδα. Ξανάχτισαν τις κοινότητές τους. Καλλιέργησαν τις οικογένειές τους και διατήρησαν τον πολιτισμό τους ενισχύοντας το έθνος μας. Είπαν επίσης τις ιστορίες τους -και τις ιστορίες των προγόνων τους- για να θυμηθούν και να διασφαλίσουν ότι γενοκτονία, όπως αυτή που συνέβη πριν από 108 χρόνια, δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Σήμερα, ας ανανεώσουμε αυτή την υπόσχεση. Ας δεσμευτούμε εκ νέου να μιλήσουμε κατά του μίσους, να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτρέψουμε τις φρικαλεότητες. Και μαζί, ας διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να σφυρηλατήσουμε ένα καλύτερο μέλλον – ένα μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σεβασμό».

“https://www.iefimerida.gr/kosmos/tsaboysogloy-politiko-tsarlatano-mpainten-genoktonia-armenion”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα