Εξέγερση στη Χιλή, με αφορμή τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

anarchypress.gr

Σκληρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στο Σαντιάγο της Χιλής εξ αιτίας της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζική μεταφοράς.  Η συγκρούσεις έχουν εξελιχτεί σε εξέγερση καθώς έχουν επεκταθεί σε πολλές περιοχές.

Στο Σαντιάγο επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 07.00 το πρωί με τον στρατό να περιπολεί στους δρόμους  χωρίς όμως να μπορεί να συγκρατήσει τον εξεγερμένο κόσμο.  Επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην περιοχή Βαλπαραΐζο και στη νότια επαρχία Κονσεπσιόν. Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στη βόρεια περιοχή Κοκίμπο.

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, έγιναν διαδηλώσεις και επιθέσεις σε πολλούς σταθμούς των μετρό. Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε κατάστημα όπου είχε εισέλθει κόσμος με σκοπό να αφαιρέσουν προϊόντα.

Την Παρασκευή δεκάδες λεωφορεία κάηκαν ενώ δέκα σταθμοί του μετρό έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Επιθέσεις σημειώθηκαν και σε λεωφορεία καθώς και σε τρένα του μετρό. Συνολικά 164 επιθέσεις σε σχεδόν όλους τους σταθμούς του μετρό έχουν υποστεί ζημιές και τα δρομολόγια έχουν ακυρωθεί και μόνο από την ερχόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουν σταδιακά να λειτουργούν.

Τα εξεγερσιακά γεγονότα οδήγησαν τον πρωθυπουργό  Πινέτα να ανακαλέσει τις αυξήσεις σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εξέγερση που εξαπλώνεται.

Ελευθερόκοκκος

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα