Εξάμηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή εναντίον του Nicolas Sarkozy πρότειναν οι εισαγγελείς

18/6/21 | 0 | 0 | 320 εμφανίσεις

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, alkis@kalkis.eu  www.kalkis.eu

Αυτό πρότειναν στο δικαστήριο οι αρμόδιοι εισαγγελείς στην εκδικαζόμενη υπόθεση υπερβολικής υπέρβασης των προεκλογικών δαπανών του Nicolas Sarkozy κατά τις προεδρικές εκλογές του 2012, όπως αναφέρει ο ηλεκτρονικός Le Monde σήμερα 17-6-2021 με τίτλο : «Δίκη Bygmalion: προτεινόμενη εξάμηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή εναντίον του Nicolas Sarkozy» (Procès Bygmalion : six mois ferme requis contre Nicolas Sarkozy).

Προτάθηκε μια ποινή φυλάκισης ενός έτους εκ του οποίου οι έξι μήνες με αναστολή και πρόστιμο 3.750 ευρώ, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, εναντίον του Νικολά Σαρκοζί, που δικάστηκε ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού για τις υπερβολικές δαπάνες  που έκανε κατά την προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών του 2012.

Στο τέλος ενός κατηγορητηρίου  οι εισαγγελείς υπογράμμισαν την «απόλυτη απροσεξία» του πρώην αρχηγού του κράτους στη διαχείριση των οικονομικών μιας προεκλογικής εκστρατείας «εις χρυσό», η οποία κόστισε σχεδόν το διπλάσιο του επιτρεπόμενου ανώτατου ορίου. Ο κ. Sarkozy, απουσιάζων από την ακροαματική διαδικασία, δικάζεται από τις 20 Μαΐου 2021.

Ζητήθηκε επίσης φυλάκιση από 18 μήνες έως 4 ετών εναντίον των 13 συγκατηγορουμένων στη δίκη μαζί με τον πρώην αρχηγό του γαλλικού κράτους.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ για τον αναπληρωτή διευθυντή της εν λόγω εκστρατείας, Jérôme Lavrilleux, του μόνου κατηγορούμενου που έχει παραδεχθεί την απάτη. Ενάντια στα τρία πρώην στελέχη της ιδιωτικής εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων Bygmalion οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι αποδέχτηκαν την εφαρμογή του συστήματος ψευδών τιμολογίων, ζητήθηκαν 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε την επόμενη βδομάδα, αν οι παραπάνω εισαγγελικές προτάσεις γίνουν αποδεκτές, ως έχουν ή τροποποιημένες, από το αρμόδιο δικαστήριο.

 

Category: Διπλωματία, Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο