Εξάμηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή εναντίον του Nicolas Sarkozy πρότειναν οι εισαγγελείς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]  www.kalkis.eu

Αυτό πρότειναν στο δικαστήριο οι αρμόδιοι εισαγγελείς στην εκδικαζόμενη υπόθεση υπερβολικής υπέρβασης των προεκλογικών δαπανών του Nicolas Sarkozy κατά τις προεδρικές εκλογές του 2012, όπως αναφέρει ο ηλεκτρονικός Le Monde σήμερα 17-6-2021 με τίτλο : «Δίκη Bygmalion: προτεινόμενη εξάμηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή εναντίον του Nicolas Sarkozy» (Procès Bygmalion : six mois ferme requis contre Nicolas Sarkozy).

Προτάθηκε μια ποινή φυλάκισης ενός έτους εκ του οποίου οι έξι μήνες με αναστολή και πρόστιμο 3.750 ευρώ, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, εναντίον του Νικολά Σαρκοζί, που δικάστηκε ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού για τις υπερβολικές δαπάνες  που έκανε κατά την προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών του 2012.

Στο τέλος ενός κατηγορητηρίου  οι εισαγγελείς υπογράμμισαν την «απόλυτη απροσεξία» του πρώην αρχηγού του κράτους στη διαχείριση των οικονομικών μιας προεκλογικής εκστρατείας «εις χρυσό», η οποία κόστισε σχεδόν το διπλάσιο του επιτρεπόμενου ανώτατου ορίου. Ο κ. Sarkozy, απουσιάζων από την ακροαματική διαδικασία, δικάζεται από τις 20 Μαΐου 2021.

Ζητήθηκε επίσης φυλάκιση από 18 μήνες έως 4 ετών εναντίον των 13 συγκατηγορουμένων στη δίκη μαζί με τον πρώην αρχηγό του γαλλικού κράτους.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ για τον αναπληρωτή διευθυντή της εν λόγω εκστρατείας, Jérôme Lavrilleux, του μόνου κατηγορούμενου που έχει παραδεχθεί την απάτη. Ενάντια στα τρία πρώην στελέχη της ιδιωτικής εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων Bygmalion οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι αποδέχτηκαν την εφαρμογή του συστήματος ψευδών τιμολογίων, ζητήθηκαν 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε την επόμενη βδομάδα, αν οι παραπάνω εισαγγελικές προτάσεις γίνουν αποδεκτές, ως έχουν ή τροποποιημένες, από το αρμόδιο δικαστήριο.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα