Εν ψυχρώ

23/6/20 | 2 | 0 | 379 εμφανίσεις

Το τελευταίο διάστημα απο τις στήλες αυτές επισημαίνουμε δύο, κυρίως, στοιχεία:
1.-Ότι τα πράγματα με την Τουρκία είναι περισσότερο σοβαρά απο ό,τι φαίνονται.
2.-Ότι χρειάζεται άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων για την επιτυχή αντιμετώπιση στρατιωτικής κλιμάκωσης.
Τα παραπάνω έρχεται να ενισχύσει με τη βαρύτητα της υπογραφής του ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ακαδημαϊκός Δημήτριος Σκαρβέλης με άρθρο του στην”Καθημερινή” το οποίο αναδημοσιεύουμε.
Λόγω κάκιστου παρελθόντος των πολιτικών διαχειριστών των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στενή σχέση τους με τη διαφθορά, έχει ψηφισθεί ένας χρονοβόρος νόμος που δυσκολεύει την άμεση προμήθεια των αναγκαίων εξοπλισμών.
Πρέπει να αλλάξει και ο όποιος έλεγχος για τη διασφάλιση της διαφάνειας πρέπει να γίνει απο διακομματική επιτροπή της βουλής.
Σε περίπτωση που, παρόλο τον διακομματικό χαρακτήρα της Επιτροπής υπάρξει διασπάθιση και κατάχρηση των σχετικών κονδυλίων απο το στέρημα του ελληνικού λαού, να προβλεφθεί ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, επιστροφή όλων όσων έχει εισπράξει το φυσικό πρόσωπο με τη βουλευτική ιδιότητα ως σήμερα και ισόβια κάθειρξη.
Δεν μπορούν, πια, οι πολιτικοί να παίζουν με την ασφάλεια της χώρας και του λαού της.
Και κάτι ακόμη. Επειδή η χώρα εγκαταλείφθηκε απο υποδομές για την παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού, να διασφαλισθεί στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι θα υπάρξει η δυνατότητα συνέχισης των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν σε ακραίες καταστάσεις.
Ελπίζω, ακόμη, πως η κυβέρνηση έχει τον νουν να προνοήσει συνεργασίες με δυνάμεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν περαιτέρω άμεσα και αποτελεσματικά σε περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου. Οι δυνάμεις αυτές είναι υπαρκτές και παρά την πικρία τους φαίνονται διατεθειμένες να συνδράμουν.
Δεν πρόκειται για την απώλεια μερικών βαρελιών πετρελαίου ή κυβικών φυσικού αερίου. Αλλά για τη απώλεια του Αιγαίου, αν η χώρα δεν αντιδράσει σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει έρευνες και γεωτρήσεις σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το γιατί μπορείτε να το πληροφορηθείτε βλέποντας την εκπομπή “Έξω απο τα δόντια” με τους Σάββα Καλεντερίδη και Νίκο Κανέλλο, των διαδικτυακών “Ανιχνεύσεων”.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  “Ότι χρειάζεται άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων για την επιτυχή αντιμετώπιση στρατιωτικής κλιμάκωσης”

  Χιλιοειπωμένα και ξινισμένα πια. Ποιος θα κάμει αυτήν την περιπόθητη ενίσχυση, όταν μάλιστα η Ελλάδα έχει δείξει ότι είναι ένα ψοφοδεές κράτος, που δεν θέλει πολέμους, αλλά αρκείται σε διαλόγους, ΜΟΕ και … άρθρα, προπαντός άρθρα. Η βαριά βιομηχανία τής Ελλάδος είναι οι αναλύσεις και τα άρθρα. Μονάχα που για αυτά δεν ισχύει το καβαφικό “είναι κι αυτά μία κάποια λύσις”, διότι δεν είναι καμμία!

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Στρατηγός ε.α κ.Δημητριοςς Σκαρβέλης , Α/ΓΕΕΘΑ επί κυβερνήσεως Κων/νου Μητσοτάκη προ 30ετίας.
  ”Η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει την κατάσταση με σοβαρότητα και ενεργητικότητα ,προσπαθώντας συγχρόνως να μη φοβίσει και να μη προκαλέσει,ώστε να μη βλάψει τους σχεδιασμούς της για την ανάκαμψη της οικονομίας μας”.
  ΚΑΙ αλλού -στο τέλος του άρθρου το στην Καθημερινή της Κυριακής 21 Ιουν.’20 . ‘Πολύ καλή η ρητορική μας ότι ”’θα δείξουμε τα δόντια μας”-ποιούς υπονοεί άραγε-αλλά αυτή πρέπει να γίνει πράξη την δεδομένη στιγμή ,πράξη που εναπόκειται στην στρατιωτική ισχύ μας.
  Ας τρέξουμε -έστω και τώρα-να θεραπεύσουμε τυχόν αδυναμίες μας”.
  Εμείς -σχεδόν όλοι οι άλλοι ,μικροί και μεγάλοι,-γιατί να μη έχουμε εμπιστοσύνη σαυτήν την κυβέρνηση μιας Πατριωτικής Παρατάξεως ,που έχει στην κοινοβουλευτική της δύναμη δύο πρώην πρωθυπουργούς για να την συμβουλέυσουν και η ιστορία της έχει να επιδείξει μόνο αγώνες υπέρ της Πατρίδος και μόνον ΟΧΙ σε εχθρούς, φίλους και συμμάχους της μέχρι το 2008;;;.
  Μήπως νομίζουμε ότι δεν άλλαξε η κυβέρνηση ,που είχαμε μέχρι πέρυσι στις 7 Ιουλίου,η, θέλουμε να δικαιώσουμε τους λίγους οπαδούς της Ελληνικής Λύσης και άλλων ”παραφυάδων”που ΄΄έξω από τον χορό ”λένε πολλά τραγούδια”και προκαλούν ερεθιστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, με προφανή σκοπό το κομματικό όφελος ή, την πολιτικήν αστάθεια;;;.
  Και εν τέλει να μη ξεχνάμε ότι Πολιτείες ιδανικές δεν υπάρχουν ,αφού δεν υπάρχει ιδανική πολιτική και ότι ακόμη και οι προηγμένες χώρες (ΗΠΑ και η ”αξιοθαύμαστη’ για πολλούς συνέλληνες Τουρκία)έχουν προβλήματα και μάλιστα πιο περίπλοκα από τα δικά μας.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  11/8/20 | (6 σχόλια)
  Επιλογή μας είναι οι χαμηλοί και προσεκτικοί τόνοι. Αλλά κάποιες επισημάνσεις κοινής λογικής. Μέχρι στιγμής: -Η Τουρκία παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. -Η ελληνική πλευρά παραδέχεται ότι το τουρκικό σκάφος βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. -Διάφοροι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορεί να βρίσκεται ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας