Εντυπωσιακός ο Μητσοτάκης στο CNN, αλλά έχασε το “μεγάλο γκολ”

20/8/20 | 0 | 0 | 141 εμφανίσεις

Πριν από λίγο παρακολούθησα σε ζωντανή μετάδοση μια εξαιρετική παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην εκπομπή της γνωστής δημοσιογράφου του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία του έθεσε ερωτήσεις για όλα: την ελληνοτουρκική κρίση, το μεταναστευτικό και τα αρνητικά δημοσιεύματα διεθνώς όπως αυτό των New York Times, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας κ.α.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εντυπωσιακή και θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πολλαπλασιαστής επικοινωνιακής ισχύος. Δηλαδή, να προσθέσει σ’ έναν τομέα στον οποίο όφειλε η Ελλάδα να δίνει μεγαλύτερη έμφαση εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, “ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”, ειδικά εάν αυτό το καλύτερο είναι ρεαλιστικό.

Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, τα πήγε καλά, αλλά είχε όλα τα περιθώρια να τα πάει καλύτερα. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν τα πήγε καλύτερα, επειδή έπεσε θύμα της ασφάλειας που αισθανόταν ότι μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω της εκ μέρους του άριστης χρήσης της αγγλικής γλώσσας. Μου έδωσε, λοιπόν, την εντύπωση ότι δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος, με αποτέλεσμα να χάσει μία μοναδική ευκαιρία.

Δεν αρκεί ο πρωθυπουργός να λέει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εμπιστευθεί την κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Ούτε ήταν αρκετή η επισήμανσή του ότι η Τουρκία επέλεξε να κλιμακώσει μονομερώς και να προβεί σε έμπρακτη, διά της στρατιωτικής παρουσίας, αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ούτε ακόμα ήταν αρκετή η δήλωσή του πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο και όχι για “στρατιωτικούς τσαμπουκάδες”, χωρίς όμως και να υποχωρεί στην τουρκική προσπάθεια στρατιωτικού καταναγκασμού.

Η χαμένη ευκαιρία για γκολ στο CNN

Η έμπειρη δημοσιογράφος του απάντησε, παραπέμποντας στη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι και η Άγκυρα δηλώνει ότι επιδίωξή της είναι ο διάλογος με την Ελλάδα. Κάπου εκεί

για την συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/entyposiakos-o-mitsotakis-sto-cnn-alla-echase-to-quot-megalo-gkol-quot/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    25/9/20 | (2 σχόλια)
    Υπάρχει μια αντίφαση στην αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι αξιοσημείωτη. -Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την είδηση ότι η διαδικασία περί τον EastMed μετατρέπεται σε διεθνή οργανισμό. Ερώτηση: πιστεύει κανείς ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας