Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις Κυκλάδες: Το πέρασμα φωτεινού κομήτη στον ουρανό [εικόνες]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

NEOWISE

Το πέρασμα κομήτη από τις Κυκλάδες / Φωτογραφίες: Intime News/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του φωτεινού κομήτη Neowise, που την Τετάρτη έφθασε στο πλησιέστερο σημείο από τη Γη.

Οι εικόνες ειδικά στον νυχτερινό ουρανό είναι μαγευτικές, όπως φαίνεται και στις εικόνες από τις Κυκλάδες.

Ο κομήτης C/2020 F3 (NEOWISE), ο οποίος προέρχεται από τα πιο μακρινά μέρη του ηλιακού συστήματός μας, έκανε το εντυπωσιακό του πέρασμα χωρίς να αποτελεί κίνδυνο, περνώντας σε ασφαλή απόσταση έως 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, όταν χθες έκανε το κοντινότερο πέρασμά του από τον πλανήτη μας.

Ο διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων κομήτης πέρασε στις 3 Ιουλίου το περιήλιό του, επιβιώνοντας από το κοντινό πέρασμά του από τον Ήλιο και, καθώς επιστρέφει στις εσχατιές του ηλιακού συστήματος, η πορεία του θα διασταυρωθεί με εκείνη της Γης. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, το πολύ κοντινό πλησίασμα στον Ήλιο σε απόσταση 44 εκατ. χλμ., είχε ως συνέπεια να «ψηθούν» τα εξωτερικά στρώματα του κομήτη και έτσι αέρια και σκόνη εκτινάχθηκαν από την παγωμένη επιφάνειά του, δημιουργώντας μία μεγάλη ουρά.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο έσπευσαν να παρατηρήσουν τον κομήτη, πριν χαθεί στα βάθη του Διαστήματος.

Ο κομήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε φέτος τον Μάρτιο από το υπέρυθρο δορυφορικό τηλεσκόπιο NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer) της NASA, ήταν έως τις 11 Ιουλίου ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι στον σκοτεινό και καθαρό πολύ πρωινό ουρανό (περίπου μία ώρα πριν από την ανατολή του Ήλιου), ενώ στη συνέχεια και έως τα μέσα Αυγούστου θα είναι ορατός πιο νωρίς τα βράδια.

Φωτογραφίες: Intime News/Χαλκιόπουλος Νίκος
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/foto-apo-kyklades-perasma-foteinoy-komiti-oyrano

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα