«Ενοχλητική» η επίσκεψη Πομπέο στη Γαλλία;

17/11/20 | 0 | 0 | 166 εμφανίσεις

«Ενοχλητική» και «απροσδόκητη» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στο Παρίσι ο γαλλικός Τύπος, αποτυπώνοντας το περίεργο κλίμα της επίσκεψης του αμερικανού διπλωμάτη που ανήκει στον κύκλο των φανατικών του Τραμπ.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο έφθασε στο Παρίσι με τη σύζυγο από την Παρασκευή, χωρίς όμως να έχει προκαθορισμένο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο. Σήμερα όμως είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών Ζαν Υβ λε Ντριάν.

Συναντήσεις μακριά από κάμερες, ενώ οι Γάλλοι υπογραμμίζουν ότι αποδέχθηκαν την επίσκεψη ύστερα από αίτημα «του ίδιου του Πομπέο» και «σε πλήρη διαφάνεια με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν».

«Απλή εθιμοτυπική επίσκεψη»

Ο Πομπέο θεωρείται από τους πιο στενούς συνεργάτες του ΤραμπΟ Πομπέο θεωρείται από τους πιο στενούς συνεργάτες του Τραμπ

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν από τους πρώτους ηγέτες που συνεχάρησαν τον Μπάιντεν, και μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο. Από τη μεριά του ο Μάικ Πομπέο, πριν πάρει το αεροπλάνο, δεν δίστασε να δηλώσει ότι «θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση σε μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ».

«Απλή εθιμοτυπική επίσκεψη», δηλώνουν από την προεδρία, με ΝΑΤΟ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο μενού.
Ο Λε Ντιαν όμως προειδοποίησε ότι «θα αντιταχθεί στον Πομπέο για την επιτάχυνση της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από Αφγανιστάν και Ιράκ που προβλέπει ο Τραμπ πριν από τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

DW

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (1 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας