Ενοικιαζόμενη ομάδα εκτελεστών βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Mία μείξη ποινικών, προερχόμενων από τη «νύχτα» και άλλους χώρους φέρονται να είναι οι δράστες της στυγνής δολοφονίας του 47χρονου Βασίλη Γρίνα έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, με τους επικεφαλής των ερευνών να κάνουν λόγο για «ενοικιαζόμενη ομάδα εκτελεστών».

Το θύμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, ήταν γνώριμο στις Αρχές και είχε πλούσιο ποινικό φάκελο στην Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Ομως, είχε απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες τα περασμένα χρόνια, καθώς είχε αποτραβηχτεί από τη «νύχτα».

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας που επικαλείται το ρεπορτάζ, το θύμα ήταν ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που είχε πρωταγωνιστήσει στους πολέμους μεταξύ των «νονών της νύχτας» και είχε καταφέρει να επιβιώσει.

Ο Βασίλης Γρίβας γνώρισε την παρανομία σε μικρή ηλικία, μετά τις διακρίσεις του στον χώρο του επαγγελματικού bodybuilding. Εκανε όνομα ως μποντιμπιλντεράς και η σωματική του διάπλαση δεν πέρασε απαρατήρητη από τα τότε «κεφάλια» της νύχτας. Θρυλείται ότι υπήρξε το «δεξί χέρι» γνωστού νονού που ήλεγχε τη Δυτική Αττική, την παραλιακή και τον Πειραιά. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ανελίχθηκε πολύ γρήγορα στην ιεραρχία του συνδικάτου, κερδίζοντας τότε την εμπιστοσύνη του αρχηγού. Μετά τη δολοφονία του «capo», τον Αύγουστο του 2000, ο Γρίβας αναβαθμίστηκε και ο ίδιος εξελίχθηκε σε «αφεντικό».

Η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπος με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ήταν στις 15 Ιανουαρίου του 2003, όταν είχε πέσει θύμα ενέδρας θανάτου από αντίπαλες ομάδες που δραστηριοποιούνταν στη «νύχτα». Η δολοφονική επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στον Πειραιά και ο Γρίβας είχε γλιτώσει από θαύμα. Εναν χρόνο μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο 47χρονος είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχε εξιχνιάσει περισσότερες από 200 υποθέσεις εκβιασμών, κυρίως εις βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων. Στο δικαστήριο τού επιβλήθηκε πολυετής ποινή κάθειρξης, όμως μετά από μερικά χρόνια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο 47χρονος είχε επιστρέψει γρήγορα στην ενεργό δράση, μετά την αποφυλάκισή του. «Ηθελε να κυριαρχήσει εκ νέου στις πιάτσες της Αθήνας, να μη χάσει τα εδάφη του και ταυτόχρονα να στείλει το μήνυμα ότι έχει επιστρέψει», αναφέρει αξιωματικός που είχε μετάσχει στις υποθέσεις. Το 2011 η Ασφάλεια Αττικής είχε «ξεδοντιάσει» τα κυκλώματα εκβιαστών προχωρώντας σε μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έμεινε γνωστή ως υπόθεση «οι 217 νονοί της νύχτας». Ο 47χρονος ήταν ένας από τους 217 κατηγορούμενους που δικάζονταν για εκβιάσεις και συμβόλαια θανάτου.

Κατά τα θρυλούμενα, όταν πληροφορήθηκε το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, τον Μάιο του 2011, πήρε ένα ταξί και πήγε και παραδόθηκε στα δικαστήρια Πειραιά λέγοντας στην ειδική ανακρίτρια: «Καλησπέρα, ήρθα να με συλλάβετε». Μολονότι του είχαν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες και είχε καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές, ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του πρώην αθλητή του bodybuilding έχει πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία επιχειρηματία -και επίσης αθλητή bodybuilding- στον Αλιμο το 2016 και ο τρόπος δράσης είναι σχεδόν ίδιος.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα