Ενας χρόνος Τραμπ, οκτώ χρόνια Ομπάμα σε ταξιδιωτικές δαπάνες

11/4/17 | 0 | 0 | 561 εμφανίσεις

Τα συχνά ταξίδια του Ντόναλντ Τραμπ στο θέρετρο του στη Φλόριντα έχουν ήδη κοστίσει περισσότερο από είκοσι εκατομμύρια δολάρια κατά τις πρώτες 80 μέρες της προεδρικής του θητείας, αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNN. Το ογκώδες αυτό κόστος θέτει τον Αμερικανό πρόεδρο σε τροχιά υπέρβασης στον πρώτο χρόνο της θητείας του, του όγκου των αντίστοιχων δαπανών που πραγματοποίησε ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα στα οκτώ χρόνια της διακυβέρνησης του.

Οι υπερμεγέθεις ταξιδιωτικές δαπάνες του Τραμπ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις του περί περικοπών των ευρύτερων δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς και με τις επανειλημμένες καταγγελίες του κατά του Ομπάμα περί ξοδέματος των χρημάτων των φορολογουμένων, όποτε ο τελευταίος πραγματοποιούσε κάποια ταξιδιωτική εξόρμηση.

Παρότι ο υπολογισμός του κόστους ασφαλείας για ένα τέτοιο ταξίδι αποτελεί δύσκολο εγχείρημα, μία αναφορά του Γραφείου Κυβερνητικής Λογοδοσίας (Government Accountability Office) από το 2016 σε σχέση με ένα τετραήμερο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στη Φλόριντα το 2013, υπολόγισε ότι το κόστος για την επιστράτευση των μυστικών υπηρεσιών και της ακτοφυλακής ανήλθε στα 3.6 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα, ως πρόεδρος, ο Τραμπ έχει περάσει έξι Σαββατοκύριακα- και σύνολο 21 μέρες- στο θέρετρο του στη Φλόριντα, με το συνολικό κόστος για αυτά τα ταξίδια να υπολογίζεται γύρω στα 21.6 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπερβεί τις αντίστοιχες δαπάνες του πρώην προέδρου στη διάρκεια του πρώτου χρόνου της θητείας του, πιθανώς σε χρονικό διάστημα μόλις κάποιων μηνών.

Εν αντιθέσει, ο Ομπάμα ξόδεψε κάτι λιγότερο από 97 εκατομμύρια στις ταξιδιωτικές του δαπάνες κατά τα οκτώ χρόνια της διακυβέρνησης του, σύμφωνα με έγγραφα του συντηρητικού παρατηρητηρίου Judicial Watch. Οι δαπάνες αυτές περιελάμβαναν προσωπικά ταξίδια του πρώην προέδρου, όπως χειμερινές εκδρομές για σκι, καθώς και αρκετά επαγγελματικά ταξίδια.

(Πηγή: CNN)

kathimerini.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας