Εμπρηστικές επιθέσεις στην Τουρκία για την εισβολή στη Βόρεια Συρία

29/10/19 | 0 | 0 | 297 εμφανίσεις

anarchypress.gr

Η ομάδα «Παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τρεις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε εργοστάσια της Καισαρείας, της Düzce και στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Konya Eregli της Τουρκίας. Οι επιθέσεις έγιναν με αφορμή την εισβολή του τουρκικού κράτους στη βόρεια Συρία. Πιο συγκεκριμένα, στις 23 Οκτώβρη στην Καισαρεία, πυρπολήθηκε εργοστάσιο παραγωγής οικιακών ειδών και καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ στις 24 Οκτώβρη, στο Düzce, πυρπολήθηκε εργοστάσιο παραγωγής ζύμης το οποίο καταστράφηκε εν μέρει.

 

Στις 26 Οκτώβρη, γίνεται εμπρηστική επίθεση κατά του εργοστασίου μπισκότων Lark στην βιομηχανική ζώνη Konya Eregli. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την χρήση μιας ειδικής τεχνικής η οποία καταστρέφει εντελώς το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο χτίστηκε με μια επένδυση 150 εκατομμυρίων τούρκικων λιρών και ανήκει στον ιρακινό Abdurrahman Zade. Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα AKP και μεταφέρει χρήματα στα πολεμικά ταμεία του κόμματος. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στον Abdurrahman Zade ότι θα του παραχωρήσει την ιθαγένεια σε αντάλλαγμα για την επένδυσή του.

Η ομάδα «Παιδιά της Φωτιάς» δήλωσε: «Καταστρέψαμε τις επενδύσεις αυτού του προσώπου, που παρέσχε οικονομική υποστήριξη στη σφαγή των Κούρδων και πλήρωσε τα βρώμικα πολεμικά ταμεία της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Όλοι όσοι γεμίζουν τα ταμεία του πολέμου του τουρκικού κράτους στο Κουρδιστάν θα καταλήξουν έτσι».

Εμπρηστικές επιθέσεις στην Τουρκία για την εισβολή στη Βόρεια Συρία

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/10/20 | (0 σχόλια)
    Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας