Εμβόλιο AstraZeneca – Ν.Κορέα: Κατέληξαν δύο άνθρωποι λίγο μετά τον εμβολιασμό τους

3/3/21 | 0 | 0 | 113 εμφανίσεις

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αποδείξει εάν οι θάνατοι προκλήθηκαν από παρενέργειες που προκάλεσε το εμβόλιο

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το πρώτο άτομο ήταν περίπου στη δεκαετία των 50.

Ώρες μετά τον εμβολιασμό τους την Τρίτη το πρωί, ο ασθενής άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας και αντιμετώπισε δυσκολία στην αναπνοή, αλλά ανέκαμψε μετά από επείγουσα φροντίδα.

​Ωστόσο, τα συμπτώματα επανεμφανίστηκαν το επόμενο πρωί και οδήγησαν τελικά στο θάνατό του.

Το δεύτερο άτομο, ένας 63χρονος άνδρας με εγκεφαλοαγγειακή νόσο, πέθανε επίσης την Τετάρτη το πρωί, τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό του. Είχε ήδη εμφανίσει ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό σύμφωνα με τα τοπικά μέσα σοβαρά συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό και πόνο σε όλο το σώμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αποδείξει εάν οι θάνατοι προκλήθηκαν από παρενέργειες που προκάλεσε το εμβόλιο, όπως πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί το εμβόλιο AstraZenec για ιατρικό προσωπικό και ασθενείς σε γηροκομεία, αλλά το έχει απαγορεύσει για ηλικιωμένους ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς τα δεδομένα σχετικά με τις επιδράσεις του εμβολίου στην τελευταία ήταν ανεπαρκή.

https://www.pronews.gr/ygeia/967531_emvolio-astrazeneca-nkorea-katelixan-dyo-anthropoi-ligo-meta-ton-emvoliasmo-toys

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/4/21 | (0 σχόλια)
    Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Ν. Δένδια στην Άγκυρα. Ο κ. Τσαβούσογλου δεν άντεξε ούτε καν την διπλωματική και ήπια παράθεση των διαχρονικών ελληνικών θέσεων απο τον κ. Δένδια και χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο