Εμβόλιο – Εγώ δεν έχω διλήμματα. Εσείς όμως έχετε ευθύνες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Βεβαίως και μας ανησυχούν τα περιστατικά των θανάτων που συνδέονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το εμβόλιο της ASTRA ZENEKA…

Μας ανησυχούν ακόμη και αν ΔΕΝ αποδεικνύεται επιστημονικά (και όχι με λογικούς ακροβατισμούς και εικασίες) ότι ενοχοποιείται το εμβόλιο γι’ αυτά και ότι δεν πρόκειται για εντελώς τυχαία περιστατικά, τα οποία επιπροσθέτως κινούνται σε επίπεδα πολύ κάτω από τον μέσο όρο με τον οποίο εμφανίζονται στον γενικό πληθυσμό, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική διαδικασία και που αν δεν συνέπιπταν με αυτήν, κανείς και ποτέ δεν θα μάθαινε τίποτε για όλα τούτα. Παρ’ όλα αυτά… Και μόνο η εντύπωση που διαχέεται από όλην αυτήν την αρνητικά φορτισμένη συζήτηση, αρκεί για να θορυβήσει κάθε λογικό άνθρωπο. Άλλωστε… Μόνο ανόητος ή απερίσκεπτος μπορεί να προσπερνά αδιάφορα κάθε περιστατικό με χαμένη ζωή συνανθρώπων…

Η όλη εικόνα επιβαρύνεται περαιτέρω μέσα στο πολύ αρνητικά φορτισμένο κλίμα μιας καθημερινότητας με δεκάδες νεκρούς από την covid. Και φυσικά η επικοινωνιακή διαχείριση της νοσηρής «αντι-εμβολιολογίας» όπως και η εγκληματική ανευθυνότητα των ψεκ οι οποίοι πρωτοστατούν στην αναπαραγωγή και στην διάθεση απίστευτων αθλιοτήτων, συμβάλουν στην περαιτέρω επιδείνωση μιας κατάστασης, που την χαρακτηρίζει η διάχυτη αβεβαιότητα και οι συγχύσεις. Υπάρχουν ωστόσο δυο σταθερές οι οποίες δεν πρέπει να μας διαφεύγουν…

 • Η covid δολοφονεί μαζικάκαι όταν δεν δολοφονεί, αφήνει πίσω της κατά χιλιάδες ανθρώπους με πολλά προβλήματα και μη αναστρέψιμες πολυοργανικές βλάβες. Η δολοφονική επέλαση της covid ΕΙΝΑΙ επιβεβαιωμένη και αδιαμφισβήτητη
 • Από την άλλη μεριά, στα εμβόλια αποδίδονται – αλλά ΔΕΝ επιβεβαιώνεταιπως είναι έτσι – ορισμένα δυσάρεστα περιστατικά ή και θάνατοι. Ωστόσο, η απλή και κατά κανόνα ανεύθυνη απόδοση, δεν συνιστά από μόνη της στοίχημα για την επιστήμη. Αρκεί όμως για να θορυβήσει απλούς καθημερινούς και ανυποψίαστους ανθρώπους και αυτό είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο.

Η επιστημονική αποτίμηση ωστόσο, δεν είναι ένα άθροισμα συναισθηματισμών και λογικοφανών προσεγγίσεων ενός προβλήματος. Οφείλει να στηρίζεται στην απόδειξη… Στην μη αμφισβητήσιμη και σαφή αιτιολόγηση… Στην δυνατότητα ελεγχόμενης εργαστηριακής πρόκλησης αυτών που πιθανολογείται ότι ενδέχεται να συμβαίνουν κατά την φυσική διαδικασία, ώστε να προκύπτουν συμπεράσματα ασφαλή και επιβεβαιωμένα.

Από αυτήν την άποψη, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό το να συνεχίζει να διαδίδει ο καθένας το δικό του σενάριοσυντηρώντας συγχύσεις και παίζοντας ουσιαστικά με την υγεία και την ζωή των ανθρώπων. Και προφανώς δεν βοηθά η ανεύθυνη προσπάθεια ορισμένων, που αποδίδουν αυτά τα περιστατικά σε έναν μηχανισμό που ενεργοποιεί αυτοάνοσες και λοιπές αντιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά στο «δια ταύτα» να μην δίνονται απαντήσεις.

Η οργανωμένη επιστημονική κοινότητα, γνωρίζει επ’ ακριβώς τα συστατικά των εμβολίων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ενεργοποιήσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Γνωρίζει επίσης επ’ ακριβώς και τους μηχανισμούς που η ενεργοποίησή τους μπορεί να δώσει δυσάρεστες εξελίξεις όπως γνωρίζει και τον ακριβή τρόπο της λειτουργίας αυτών των μηχανισμών.

Οι υπεύθυνοι φορείς επομένως, δεν μπορούν να συνεχίζουν να συντηρούν αυτήν την νοσηρή κατάσταση, είτε παίζοντας είτε επιτρέποντας να εκτίθεται σε συγκεκριμένους κινδύνους η ζωή των ανθρώπων. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και να της δώσουν ήδη από χθες.

Έτσι… Το πραγματικό ερώτημα ΔΕΝ είναι εάν οι θάνατοι να οφείλονται σε ενεργοποίηση μηχανισμών που σχετίζονται με αυτοάνοσες αντιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά εάν για την ενεργοποίηση αυτών των μηχανισμών ενοχοποιείται κάποιο από τα συστατικά του εμβολίου. Και εδώ οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι περί διαγραμμάτων.

Αν ενοχοποιείται κάποιο συστατικό του εμβολίου, αυτό έχει ονοματεπώνυμο. Επομένως οφείλετε να το κατονομάσετε και να διακόψετε άμεσα την εμβολιαστική διαδικασία με το συγκεκριμένο εμβόλιο…

Εάν το συμπέρασμα είναι αυτό, τότε οφείλετε να ερμηνεύσετε επιστημονικά την σπανιότητα της εμφάνισης της συγκεκριμένης ανεπιθύμητης ενέργειας. Η αρνητική συμβολή ενός ή περισσότερων συστατικών του εμβολίου για να δίνει με αυτήν την εξαιρετική σπανιότητα αυτήν την αρνητική έκβαση, σημαίνει ότι ενεργοποιείται μόνο όταν βρεθεί σε ένα επίσης σπάνιο περιβάλλον ανθρώπινου οργανισμού, διαφορετικά περνά απαρατήρητη. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε επίσης οφείλετε να κατονομάσετε τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν επισφαλές αυτό το περιβάλλον και να προσδιορίσετε το συγκεκριμένο υγειονομικό προφίλ ανθρώπων για τους οποίους αντενδείκνυται ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο σκεύασμα…

Εάν δεν συμβαίνει τίποτε από όλα αυτά, και τα περιστατικά απλώς παραμένουν στα όρια του τυχαίου, του εντελώς συμπτωματικού και δεν υπερβαίνουν αυτά που καταγράφονται στον γενικό πληθυσμό ανεξάρτητα από την εμβολιαστική διαδικασία, τότε κάντε ΤΩΡΑ αυτό που πρέπει ώστε να βγάλουν τον σκασμό όλοι αυτοί που δεν διστάζουν να συνεχίσουν το βρώμικο παιχνίδι τους, αδιαφορώντας για την ζωή, την υγεία και την ψυχική ηρεμία των ανθρώπων. Και φυσικά αρχίστε από τους τσαρλατάνους που συνεχίζουν να μην σέβονται τον όρκο που έδωσαν, και προαλείφονται για πολιτικά απολειφάδια της επόμενης μέρας.

Υ.Γ Σε ότι με αφορά, θα κάνω το συγκεκριμένο εμβόλιο στις 15/4 και στις 6/7 αντίστοιχα…

spot_img

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τίτλος: Είναι πολλά τα διλήμματα
  ή “να πείτε χαιρετίσματα στου Δράμαλη τη μάνα”

  Για να μη τα λέμε όπως θέλουμε:

  Από την άδεια του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Pfizer:

  Ε.ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΕΤΕΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ
  Δεδομένου ότι αυτή είναι μια άδεια κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους και σύμφωνα με το άρθρο 14-α του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.726/2004, ο ΚΑΚ (Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας) θα ολοκληρώσει, εντός του δηλωμένου χρονικού πλαισίου τα ακόλουθα μέτρα:
  1.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : Για να ολοκληρωθεί ο χαρακτηρισμός της δραστικής ουσίας και του τελικού προϊόντος, ο ΚΑΚ πρέπει να παρέχει πρόσθετα δεδομένα.
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Μάρτιος 2021
  2…
  6.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του Comirnaty, ο ΚΑΚ πρέπει να υποβάλει την τελική αναφορά κλινικής μελέτης για την τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, τυφλή ως προς τον εξεταστή μελέτη C4591001
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δεκέμβριος 2023

  2023 τότε θα υπάρχει μια πρώτη αντίληψη επιστημονική για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

  Από την άδεια του ΕΜΑ για εκείνο της ΜΟDΕRΝΑ:
  E. ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΕΤΕΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ
  Δεδομένου ότι αυτή είναι μια άδεια κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους και σύμφωνα με το άρθρο 14-α του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.726/2004, ο ΚΑΚ θα ολοκληρώσει, εντός του δηλωμένου χρονικού πλαισίου τα ακόλουθα μέτρα:

  1…

  4.Για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του COVID-19 Vaccine Moderna, ο ΚΑΚ πρέπει να υποβάλει την τελική έκθεση κλινικής μελέτης για την τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, τυφλή ως προς τον εξεταστή μελέτη mRNA-1273-P301.
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

  2022 θα ξέρουμε τότε. Αν ξέρουμε

  Άρα οι ισχυρισμοί του άρθρου είναι εσφαλμένοι. Δεν ισχύει ότι :”Γνωρίζει επίσης επ’ ακριβώς και τους μηχανισμούς που η ενεργοποίησή τους μπορεί να δώσει δυσάρεστες εξελίξεις όπως γνωρίζει και τον ακριβή τρόπο της λειτουργίας αυτών των μηχανισμών.”

  Σημειωτέον ότι οι μέχρι τότε εμβολιασμένοι θα είναι όμηροι των συμπερασμάτων της μελέτης. Αν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν τότε είναι καταστροφικά ή δυσάρεστα, ας πούμε ως προς την ασφάλεια, τότε τι θα πούμε; “Συγγνώμη λάθος” ή “Σε σκότωσα για το καλό σου”

  ΥΓ οι πηγές είναι εύκολα προσβάσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΜΑ και υποθέτω ότι πρέπει να είναι σε γνώση όποιου προτείνει στους άλλους να κάνουν το εμβόλιο.

  Το πρώτο απόσπασμα εδώ:
  http://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_el.pdf
  Το δεύτερο εδώ:
  http://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_el.pdf

  Εκεί βέβαια δηλώνονται και άλλα πολύ ενδιαφέροντα όπως πχ : “4.5 Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες αλληλεπιδράσεων.Δεν έχει μελετηθεί η συγχορήγηση του COVID-19 Vaccine Moderna με άλλα εμβόλια.”
  Το ίδιο αυτολεξεί και για αυτό της Pfizer.

 2. Επίσης ο ΕΜΑ λέει :

  Επί του παρόντος, η διάρκεια της προστασίας που παρέχει το COVID-19 Vaccine Moderna δεν είναι γνωστή

  Και αμέσως πιο πάνω:

  Ο αντίκτυπος του εμβολιασμού με COVID-19 Vaccine Moderna στην εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 στην κοινότητα δεν είναι ακόμη γνωστός

  εδώ: http://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/covid-19-vaccine-moderna-epar-medicine-overview_el.pdf

  Τα ίδια αυτολεξεί και για το άλλο εδώ: http://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/comirnaty-epar-medicine-overview_el.pdf

  Μπορεί το Comirnaty να μειώσει τη μετάδοση του ιού από το ένα άτομο στο άλλο;
  Ο αντίκτυπος του εμβολιασμού με Comirnaty στην εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 στην κοινότητα δεν είναι ακόμη γνωστός. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι από τους εμβολιασθέντες θα εξακολουθούν να μπορούν να μεταδίδουν και να εξαπλώνουν τον ιό.

  Πόσο διαρκεί η προστασία από το Comirnaty;
  Επί του παρόντος, η διάρκεια της προστασίας που παρέχει το Comirnaty δεν είναι γνωστή. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για 2 χρόνια προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της προστασίας.

 3. Νομίζω πως θα είναι καλό να ερευνήσετε πρωτα τι σημαίνει άδεια υπό όρους και πως μεγιστοποιειται έτσι η ευθύνη των εταιρειών. Κατά δευτερον νομίζω πως θα είναι χρήσιμο να σκεφτείτε λογικά για να διαπιστώσετε πως είναι απολυτως λογικό να υπάρχει απολογιστική αποτίμηση ορισμένων δεικτών όπως για παραδειγμα η διάρκεια της ανοσίας. Αλίμονο αν προεξοφλουνταν πραγματα τα οποία μοκο απολογιστικά και μέσα από την αυστηρή διαδικασία της φαρμακοεπαγρυπνησης μπορούν να αξιολογηθουν. Οτιδήποτε άλλο θα απευθυνοταν σε αφελείς. Και αφου κάνετε τα στοιχειώδη μετά έχετε όλο τον χρόνο να στείλετε χαιρετίσματα σε όλο το σόι του Δράμαλη. Θα μου επιτρεψετε πσντως να επιμείνω λέγοντας πως η συζήτηση για τα εμβόλια είναι μια πολυ σοβαρή υπόθεση, αγορά στην ζωή καίω την υγεία των ανθρώπων και χρειάζεται πολυ προσεκτικη προσέγγιση. Δεν αρκουν οι αντιγραφές αποσπασμάτων ειδικά όταν έχουμε θεματάκια με την κατανόηση του περιεχομενου τους. Για μένα λοιπόν ο τιτλος ειναι σαφής και ακριβεστατος και τις απαντήσεις οφείλουν να τις δώσουν οι αρμόδιοι. Αυτό οφείλουμε να απαιτουμε ολοιβαντι να πεταμε την μπάλα στην εξεδρα. Ευχαριστώ

 4. Αναρωτηθείτε, παρακαλώ, αν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί μαζικά και ταυτόχρονα σε τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού σκευάσματα με άδεια υπό όρους. Επίσης αναρωτηθείτε, αν είναι ορθολογικό κάτι τέτοιο. Θα κατανοείτε – ίσως – ότι είναι αδύνατον να προεξοφλούνται στην επιστήμη τα αποτελέσματα της έρευνας και μάλιστα “στου κασίδη το κεφάλι” . Τέλος αναρωτηθείτε τι καθιστά τον μαζικό εμβολιασμό αναγκαίο, αφού δεν είναι γνωστός ο αντίκτυπος στην εξάπλωση ούτε ο χρόνος προστασίας του εμβολιασμένου.

  Οι μελέτες στις οποίες αναφέρονται οι άδειες δεν είναι για αυτά που αναφέρετε, γι’ αυτό άλλωστε παρέθεσα τα αποσπάσματα που αναφέρουν ρητά το ζήτημα της ασφάλειας. Θα έπρεπε να γνωρίζετε – και προδήλως αυτό συμβαίνει – ότι η μελέτη που θα ολοκληρωθεί στη διετία και αφορά την ασφάλεια του εμβολίου είναι η κύρια μελέτη. Όχι κάποια συμπληρωματική!

  Και παρά ορισμένα θεματάκια συντακτικής ή τυπογραφικής φύσεως αυτό σάς το επιστρέφω στο ακέραιο: “Θα μου επιτρεψετε πσντως να επιμείνω λέγοντας πως η συζήτηση για τα εμβόλια είναι μια πολυ σοβαρή υπόθεση, αγορά στην ζωή καίω την υγεία των ανθρώπων και χρειάζεται πολυ προσεκτικη προσέγγιση. “

 5. Καλοδεχούμενη η επιστροφή των τυπογραφικό Θεματακίων. Μεταβιβάζεται πακέτο στην αυτόματη γραφή του τηλεφώνου. Κρατήστε ωστόσο τους “λογικούς” και λοιπούς ακροβατισμούς που πιθανότατα θα σας χρειαστούν στην συγκεκριμένη διαχείριση στην οποία είναι προφανές ότι επιδίδεστε. Οι απαντήσεις πάντως στα ερωτήματα που θέτετε έχουν δοθεί με τρόπο μάλλον εξαντλητικό εδώ και μήνες. Αναζητήστε τις αυθεντικές και όχι αυτές που θέλετε να είναι κομμένες και ραμμένες σε συγκεκριμένο αφήγημα. Καλή σας ημέρα.

 6. ΕΥΡΩΠΗ (EMA)
  Θάνατοι:4.576–Συνολικές Παρενέργειες:199.213
  1. PFIZER:Θάνατοι: 2.906-Συνολικές Παρενέργειες: 111.508
  2.MODERNA:Θάνατοι:1.076–Συνολικές παρενέργειες:7.030
  3.ASTRAZENECA:Θάνατοι: 592 – Συνολικές Παρενέργειες: 580.642
  4. JOHNSON&JOHNSON (Janssen):Θάνατοι: 2 – Συνολικές Παρενέργειες:33

  ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ(MHRA)
  Θάνατοι594 –Συνολικές Παρενέργειες:404.525
   
  ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ (CDC)
  Θάνατοι: 2.050–Συνολικές Παρενέργειες:44. 606
   
  ΣΧΟΛΙΑ
  1. ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ
  2. ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ
  3. ASTRAZENECA: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΘΑΝΑΤΟΥΣ

  Κλεάνθης Γρίβας
  1 Απριλίου 2021,

  αναλυτικά, εκεί: https://www.zougla.gr/apopseis/article/8anati-ke-parenergies-ton-emvolion-covid–evropi—vretania—ipa—episima-stixia

 7. Αυτές τις απαντήσεις που επικαλείστε ζήτησα να μάς υπομνήσετε, για να δούμε την στερεότητά τους σε σχέση με την επιστημονική λογική υπέρ της οποίας ομνύει το άρθρο σας. Ή και την κοινή λογική (ας μη την ξεχνάμε, χρειάζεται κι αυτή καμμιά φορά). Αλλά αντ’ αυτών λαμβάνω χαρακτηρισμούς και δίκη προθέσεων.

  Ξέρετε η τυφλή πίστη στην Επιστήμη καταργεί την Επιστήμη. Γιατί την μετατρέπει σε “ελέω θεού” αυθεντία που δογματίζει ως άλλο φαραωνικό ιερατείο, παίρνοντας στο λαιμό του το εξαναγκασμένο ποίμνιο και πνίγοντάς το πάντα στο βαθύτερο σκοτάδι. Όλες αυτές οι “βεβαιότητες” που φιγουράρουν στο άρθρο σας είναι ανυπόστατες από επιστημονική τουλάχιστον σκοπιά. Εκτός κι αν στο εξής δίπλα και απέναντι από τους “ψεκ” – όπως τους αποκαλείτε στο άρθρο σας – θα υποστούμε και το στρατόπεδο όσων επικαλούνται τα “αδιαπραγμάτευτα επιστημονικά δεδομένα” , αγνοώντας ότι αυτή ακριβώς η διαπραγμάτευση είναι ίσα-ίσα που καθιστά τα δεδομένα αυτά επιστημονικά. Και αλίμονο να εξοβελιστεί η επιστήμη, ειδικά τώρα που ο πανικός καραδοκεί.

  Τέλος πιστεύω ότι έπρεπε να προβληματίζεστε για την σκοπιμότητα του ορυμαγδού που υποτίθεται ότι σκοπεύει στο να παροτρύνει την κοινωνία να πράξει αυτό που ούτως ή άλλως και ξέρει να πράττει και πράττει διαχρονικά. Να παίρνει τα φάρμακα που τής συστήνουν οι γιατροί και να γιατρεύεται. Γιατί να χρειάζεται να τής αφαιρεθεί (της κοινωνίας) αυτή η δυνατότητα σήμερα; Γιατί να θεωρείται ότι πρέπει να υπάρξει σχετική προπαγάνδα; Γιατί το έργο αυτό το έχουν αναλάβει εργολαβικά όσοι μέχρι σήμερα αποπειρώνται την εξηλιθίωση της; Γιατί η συναίνεση στις ιατρικές πράξεις παύει να είναι – όπως μέχρι τώρα ήτανε – μια ουσιώδης και μονιμότατη παράμετρος της ιατρικής αντιμετώπισης και γίνεται δεοντολογική δήθεν πολυτέλεια και λογικός ακροβατισμός των “αρνητών” και των “δικαιωματιστών” ; Εσάς με την τόση “επιστημονικότητα” , την οποία επικαλείστε με τόση έμφαση, δεν σάς προβληματίζουν αυτά;

  Έχουμε πάθει νίλα. Η οποία συνίσταται στην εθελοτυφλία κυρίως και όχι στα μέλλοντα να προκύψουν ερευνητικά αποτελέσματα. (Τον Χίτλερ δεν τον κατηγορούμε που δεν τού βγήκαν τα πειράματα, αλλά που τά έκανε.). Τα οποία παραγγελμένα και αναμενόμενα – τώρα που μιλάμε – ερευνητικά αποτελέσματα και εγώ και ο αδειοδοτήσας και ο παρασκευαστής, άρα και εσείς, κανονικά αγνοούμε και δεν μπορούμε να προεξοφλούμε. Αλλά ξέχασα, αυτήν την άγνοια ο αψέκαστος θιασώτης του βελούδινου ολοκληρωτισμού και του “γκρέιτ ρισέτ” οφείλει πειθήνια να την αγνοήσει, έτσι εδογμάτισαν τα μπιγκμπράδερ: “Περάστε κύριοι, τολμήστε μεγαλεπίβολα, μεταλάβετε των “επιτευγμάτων” είναι πιστοποιημένα, στο χρηματιστήριό μας τα “κέρδη” είναι απαράγραπτα! “

 8. Θεριζετε ότι ακριβώς σπειρατε. Νόμος. Οι προτάσεις μου για όσους δεν έχουν διάθεση να διαβάσουν, ενσωματώνονται στον τίτλο. Στοιχειώδης αντιληπτική ικανότητα αρκεί για να γίνουν κατανοητές. Anyway… Όταν επιστρέψετε με χαρά και ενδιαφέρον να ακούσουμε τις δικές σας προτάσεις, με την ελπίδα βεβαίως να μην αναλωθειτε σε συρραφή αφορισμών.

 9. “ἐὰν μέν σοι ἐθέλῃ ἀπνευστὶ ἔχοντι πολὺν χρόνον παύεσθαι ἡ λύγξ· εἰ δὲ μή, ὕδατι ἀνακογχυλίασον.”

  Η γαργάρα υπήρξε πάντα η γριφώδης θεραπεία του λόξυγγα.

 10. …ὁ Ἀριστόδημος δεῖν μὲν Ἀριστοφάνη λέγειν,
  τυχεῖν δὲ αὐτῷ τινα ἢ ὑπὸ πλησμονῆς ἢ ὑπό τινος ἄλλου λύγγα ἐπιπεπτωκυῖαν
  καὶ οὐχ οἷόν τε εἶναι λέγειν,
  (d)ἀλλ᾽ εἰπεῖν αὐτόν—ἐν τῇ κάτω γὰρ αὐτοῦ τὸν ἰατρὸν Ἐρυξίμαχον κατακεῖσθαι—
  “Ὦ Ἐρυξίμαχε, δίκαιος εἶ ἢ παῦσαί με τῆς λυγγὸς
  ἢ λέγειν ὑπὲρ ἐμοῦ, ἕως ἂν ἐγὼ παύσωμαι.”
  καὶ τὸν Ἐρυξίμαχον εἰπεῖν “Ἀλλὰ ποιήσω ἀμφότερα ταῦτα·
  ἐγὼ μὲν γὰρ ἐρῶ ἐν τῷ σῷ μέρει, σὺ δ᾽ ἐπειδὰν παύσῃ, ἐν τῷ ἐμῷ.

  ἐν ᾧ δ᾽ ἂν ἐγὼ λέγω,
  ἐὰν μέν σοι ἐθέλῃ ἀπνευστὶ ἔχοντι πολὺν χρόνον παύεσθαι ἡ λύγξ·
  εἰ δὲ μή, ὕδατι (e) ἀνακογχυλίασον.

  εἰ δ᾽ ἄρα πάνυ ἰσχυρά ἐστιν,
  ἀναλαβών τι τοιοῦτον οἵῳ κινήσαις ἂν τὴν ῥῖνα, πτάρε·
  καὶ ἐὰν τοῦτο ποιήσῃς ἅπαξ ἢ δίς, καὶ εἰ πάνυ ἰσχυρά ἐστι, παύσεται.”
  “Οὐκ ἂν φθάνοις λέγων,” φάναι τὸν Ἀριστοφάνη· “ἐγὼ δὲ ταῦτα ποιήσω.

  …ο Αριστόδημος είπε πως έπρεπε να μιλήσει ο Αριστοφάνης,
  αλλά τον είχε πιάσει λόξυγκας, είτε απ’ την πολυφαγία είτε από κάποια άλλη αιτία,
  και δεν μπορούσε να μιλήσει.
  Είπε μόνο, απευθυνόμενος στον Ερυξίμαχο το γιατρό που καθόταν δίπλα του προς το βάθος: «Ερυξίμαχε, είσαι υποχρεωμένος ή να μου σταματήσεις τον λόξυγκα ή
  να μιλήσεις για λογαριασμό μου, μέχρι να σταματήσει».
  Και ο Ερυξίμαχος είπε: « θα τα κάνω και τα δυο·
  εγώ θα μιλήσω στη θέση σου και συ, όταν σταματήσει, θα μιλήσεις στη δική μου.

  Όση ώρα όμως εγώ θα μιλώ,
  εάν θέλεις, μπορείς να κρατάς την αναπνοή σου για πολύ ώρα
  και θα σου περάσει ο λόξυγκας. Αν δεν σου περάσει, κάνε γαργάρες με νερό.

  Αν πάλι είναι πολύ ισχυρός,
  πάρε κάτι με το οποίο θα μπορούσες να ενεργοποιήσεις τη μύτη σου και φταρνίσου.
  Αν αυτό το κάνεις μια ή δυο φορές, όσο ισχυρός και να ‘ ναι, θα υποχωρήσει».
  «Δεν θα προλάβεις να μιλήσεις», είπε ο Αριστοφάνης. «Αμέσως θα τα εφαρμόσω»

  όρα Πλάτωνα «Συμπόσιο» 185c-e
  Μετάφραση: Στάθης Παπακωνσταντίνου,
  εκεί: http://users.sch.gr/statpapako/symposio/185.pdf

  «Βήξε-ανάσανε»:

 11. Dr. TalZaks, κορυφαίος επιστήμονας της Moderna
  για την τεχνολογία mRNA στα «εμβόλια»-Frankenstein:

  «Πραγματικά, χακάρουμε το λογισμικό της ζωής»

  Σύμπτωμα βαριάς ψυχικής διαταραχής και
  μέγιστη ύβρις που θα ακολουθηθεί
  από μια μέγιστη νέμεση

  του LeoHohmann
  9 Μαρτίου 2021

  Επιλογή, επιμέλεια κειμένου, σχόλια:
  Κλεάνθης Γρίβας
  30/03/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα