Ελληνοτουρκικά: ‘Κρυφός’ διάλογος Ελλάδος – Τουρκίας πίσω από πρωτοφανείς απειλές και αδιανόητες διεκδικήσεις; Ξαφνική σύνοδος Μεικτής Επιτροπής που είχε να συνεδριάσει 11 ολόκληρα χρόνια!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η συνεχής επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, οι αναθεωρητικές τάσεις σε βάρος της χώρας μας, που εκφράζουν καθημερινά ο Ερντογάν και όλα τα κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας, και οι προκλήσεις σε στεριά, αέρα και θάλασσα δεν καλλιεργούν και το καλύτερο κλίμα για μία προσφυγή σε απευθείας διάλογο, σε όσο χαμηλό επίπεδο κι αν αυτός γίνεται. Δεν είναι λογική αντίδραση, την ημέρα που ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Ελλάδα ότι υποθάλπει τρομοκράτες, το υπουργείο Εξωτερικών να προχωρά στην ανακοίνωση ότι ύστερα από 11 χρόνια θα συνεδριάσει η Μεικτή Επιτροπή Ελλάδας – Τουρκίας.

Την προσεχή Δευτέρα, λοιπόν, θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Επιτροπή, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, με την υπογραφή πρωτοκόλλου από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και τον υφυπουργό Εμπορίου της Τουρκίας Mustafa Tuzcu.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η σύνοδος της Δευτέρας θα είναι η 5η της επιτροπής, η οποία συστάθηκε το 2000, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, και επανενεργοποιείται 11 χρόνια ύστερα από την τελευταία συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο του 2010. Την έναρξη των εργασιών της επιτροπής θα χαιρετήσουν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Nuri Ersoy.

Προφανώς και δεν πρόκειται για συνάντηση και συζητήσεις υψηλού επιπέδου, αλλά το timing είναι περίεργο, γιατί μόλις μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικαλούμενος τουρκικά ΜΜΕ, εκτόξευσε κατηγορίες περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων από την Ελλάδα και την Κύπρο, απειλώντας, μάλιστα, ευθέως τις δύο χώρες: «Εάν δεχθεί η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι επίθεση, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. Μην παίζουν με τη φωτιά». Οι απειλές Τσαβούσογλου έχουν να κάνουν με το γεγονός, όπως είπε, ότι η Ελλάδα στηρίζει οργανώσεις που η Αγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές, όπως το PKK, καθώς και ότι στηρίζει και ότι στηρίζει και υποδέχεται μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ελληνοτουρκικά: ‘Κρυφός’ διάλογος Ελλάδος – Τουρκίας πίσω από πρωτοφανείς απειλές και αδιανόητες διεκδικήσεις; Ξαφνική σύνοδος Μεικτής Επιτροπής που είχε να συνεδριάσει 11 ολόκληρα χρόνια!

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα