Την ενεργοποίηση της συμφωνίας Μητσοτάκη-Μακρόν για «ανθρωπιστική βοήθεια» στην Μαύρη Θάλασσα ζήτησε το Παρίσι

H Γαλλία πιέζει την Ελλάδα να ανακοινώσει άμεσα τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα διατεθούν -υπό γαλλική διοίκηση πάντα- να αποπλεύσουν για την Ουκρανία, προκειμένου να «προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Μαριούπολης», χωρίς να έχει υπάρξει κάποια έγκριση της σχετικής ενέργειας από την Ρωσία!

Απόλυτα έγκυρη πηγή του ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι «Έχουν γίνει κάποιες προκαταρτικές συζητήσεις στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας για την διενέργεια της ανθρωπιστικής αποστολής.

Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να κινδυνεύσει το προσωπικό. Θα πρέπει να υπάρξει κάποια συμφωνία με την Ρωσία, γιατί εκεί πρόκειται για εμπόλεμη ζώνη και όλη Θάλασσα του Αζόφ κατέχεται από την Ρωσία.

Δεν είναι απλά πράγματα αυτά που ζητούν οι Γάλλοι. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι πολιτική. Εμείς θα εκθέσουμε όλα τα δεδομένα».

Να πούμε ότι η συμφωνία Μακρόν-Μητσοτάκη πριν τρεις ημέρες ήρθε ως αποτέλεσμα των συζητήσεων «με τον δήμαρχο της πόλης» όπως είχε πει ο Μακρόν, ο οποίος πλέον δεν είναι δήμαρχος. αφού η Μαριούπολη έπεσε στα χέρια των Ρώσων και «έγινε σε συνεργασία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι.

«Η δική μας ομάδα συντονίζει» δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι αναζητά «περισσότερα μέρη για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση» η οποία θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής, σε αυτή θα συμμετάσχουν η Ελλάδα και η Τουρκία» είπε.

Δηλαδή, Έλληνες και Τούρκοι θα πολεμήσουν από κοινού τους Ρώσους  με γαλλικό συντονισμό!

Θα εισέλθουν στην κλειστή Αζοφική Θάλασα χωρίς την έγκριση της Ρωσίας, υπό τα ρωσικά πυρά και θα φτιάξουν διάδρομο για απομάκρυνση αμάχων!

Αφέλεια, βλακεία, ύποπτη άγνοια των Γάλλων; Θα στείλουν ελληνικά στρατεύματα στην «σφηκοφωλιά» της Θάλασσας του Αζόφ; Ούτε μέχρι την είσοδο της Θάλασσας θα φτάσουν, χωρίς ρωσική συγκατάθεση.

Και γιατί οι Ρώσοι να δεχθούν αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων «ανθρωπιστική βοήθεια» σε έναν πληθυσμό κατά 70-80% ρωσόφωνο για τους οποίους έκαναν άλλωστε και αυτό τον πόλεμο-τουλάχιστον αυτοί ήταν η αφορμή;

Να θυμίσουμε ότι και το 1919 στην Ουκρανία οι Γάλλοι πίεσαν την κυβέρνηση Βενιζέλου να στείλει Στρατό κατά των επαναστατημένων Ρώσων. Το 1921 η Γαλλία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που στράφηκε υπέρ του Κεμάλ. Η Σοβιετική Ένωση βοήθησε κρίσιμα τη Τουρκία να επιτύχει τη νίκη του 1922…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ellinika-stratiotika-tmimata-se-oukrania-gallos-ypeks-zan-iv-lentrian-amesi-i-apostoli-tous-se-marioupoli/