Ελληνικά μαχητικά F-16 απέναντι σε ρωσικά Su-30 και Su-24 στην Μαύρη Θάλασσα! 

3/7/21 | 0 | 0 | 245 εμφανίσεις

Σκοπός της ADEX ήταν να επιδείξει την ικανότητα του ΝΑΤΟ

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 10.15): To ιστορικό λάθος του Ελευθέριου Βενιζέλου με την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων το 1919 στην ουκρανική εκστρατεία στην Μαύρη Θάλασσα, φαίνεται ότι είναι πρόθυμος να επαναλάβει ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης: Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη βρέθηκαν απέναντι σε ρωσικά μαχητικά που πετούσαν στην ευρύτερη περιοχή και λοκαρίστηκαν από ρωσικά επίγεια και ναυτικά ραντάρ.

Τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν σε μία περιοχή που είναι casus belli για την Ρωσία η εμφάνιση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και ενεπλάκησαν στην προστασία του αμερικανικού αντιτορπιλικού  USS Ross κλάσης Arleigh Burke στο πλαίσιο της πολυεθνικής διακλαδική άσκηση ADEX – Air Defence Exercise στη Μαύρη Θάλασσα εντός FIR Βουκουρεστίου.

Στην άσκηση συμμετείχε η Ναυτική Συμμαχική Δύναμη Standing NATO Maritime Group Two – SNMG 2 καθώς και μαχητικά αεροσκάφη – επιπλέον των ελληνικών – από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Ρουμανία καθώς και ένα αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποίησης E-3A AWACS του ΝΑΤΟ.

Αλήθεια, γιατί το ΝΑΤΟ δεν ενέπλεξε και την Τουρκία που έχει τον πρώτο λόγο για την άμυνα της συμμαχίας στην Μαύρη Θάλασσα; Μήπως γιατί η Άγκυρα σκέφτεται πιο στρατηγικά από τους αφελείς των Αθηνών;

Κατά την διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν σενάρια αεροπορικής προστασίας και προσβολής ναυτικής δύναμης, στο πλαίσιο των οποίων το ελληνικό ζεύγος F-16 επιχείρησε σε ρόλο Escort των επιτιθέμενων αεροσκαφών.

Δείτε τις εικονικές προσβολές των ρωσικών αεροσκαφών:

Συγκεκριμένα προσπάθησαν να απειλήσουν την ρωσική φρεγάτα Lanti η οποία μπήκε μπροστά στην πορεία του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Ross, το οποίο επιχείρησε να πλησιάσει τα ρωσικά χωρικά ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-30 σε ρόλο συνοδείας και Su-24 σε ρόλο ναυτικής προσβολής ενεπλάκησαν σε αλλεπάλληλες εικονικές προσβολές του USS Ross, απέναντι στα ελληνικά μαχητικά που πετούσαν πάντως σε απόσταση από το USS Ross.

Το ζήτημα είναι ότι το ιστορικό λάθος του Ε.Βενιζέλου, έστειλε την σοβιετική Ρωσία στην αγκαλιά του Κεμάλ Ατατούρκ και με όπλα και χρηματοδότηση τον στήριξαν τα δύσκολα χρόνια της ελληνικής υπεροχής το 1919-1921. Μετά μας εγκατέλειχαν και οι αγγλογάλλοι και οι Ιταλοί και ήρθε η καταστροφή. Στα ίδια βήματα βαδίζουμε και σήμερα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/999173_oi-ellinikes-enoples-dynameis-symmeteihan-se-polyethniki-askisi-sti-mayri

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο