ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Βασίλη Μεϊχανετζίδη
Με ειλικρινή βαθιά ανησυχία παρακολουθούμε έμπονοι -όσοι τέλος πάντων είμασθε ακόμη ικανοί και διαυγείς- τα τεκταινόμενα στο Αρτσάχ (παρά τη διάχυτη πολυετή προφανή παρακμή της κοινωνία μας, η οποία παρακμή αποτυπώνεται πολλαπλώς και πολυτρόπως στην κοινωνική, αξιακή και πολιτική μας ζωή και στις προτεραιότητες της…).
Ο μαρτυρικός αδελφός Αρμενικός λαός εκριζώνεται εκ νέου από τα ιστορικά εδάφη του στο Αρτσάχ. Η εκρίζωση μεταξύ άλλων επετεύχθη χάρις και σε τουρκο-αζερική πολύπλευρη, πολυετή συνεργασία -στρατιωτική, πολιτικο-διπλωματική, οικονομική, γεωστρατηγική- και προσεκτικό σχεδιασμό των δύο αυτών δρώντων, Τούρκων και (Τουρκ-)Αζέρων, με απώτερο σκοπό την αποδόμηση της Αρμενίας και του Αρτσάχ, την κατάκτηση εκ νέου εδαφών τους, την ενδεχόμενη εξαφάνιση και έκλειψή τους και την εξασφάλιση εδαφικής συνέχειας Τουρκίας και Αζερμπαϊτζἀν, κατά το νεοτουρκικό και κεμαλικό σχέδιο, το οποίο φαίνεται δυστυχώς να επιτυγχάνεται 100 χρόνια μετά… Ήδη Τουρκία και Αζερμπάϊτζάν “ενώνονται εδαφικά” μέσω του διαδρόμου του Meghri και του Ναχιτσεβάν. Ο “τουρκοαζερικός κόσμος” εκτείνεται αδιάσπαστα από το Αιγαίο ως την Κασπία Θάλασσα!!!
Η Τουρκία φαίνεται να σχεδιάζει και επιτυγχάνει τους στόχους της και να μη δρα αφελώς, ηλιθίως και βραχυπρόθεσμα. Παραπέμπω όχι μόνο σε πρόσφατα παραδείγματα αλλά και στις περιβόητες “μεθόδους κατάκτησης των Οθωμανών” που εφαρμόσθηκαν μακροχρόνια και επιτυχώς για την κατάκτηση του Βυζαντίου και την εδραίωση της Οθωμανικής κυριαρχίας, η οποία κυριαρχία και εδραίωση δυστυχώς επετεύχθη με τρομακτικό για εμάς τίμημα 500 χρόνων φρικώδους σκλαβιάς και τεράστιας πληθυσμιακής αφαίμαξης. Σήμερα υπάρχουν μόλις 10.000.000 γηρασμένων ως επί το πλείστον Ελλήνων έναντι 85.000.000+ Τούρκων και πολλών άλλων ομοθρήσκων τους που κατοικούν εκεί με ό,τι αυτό αναπόφευκτα συνεπάγεται!. Δίπλα στηνΤουρκία και το Αζερμπαϊτζάν των 10.000.000 (καθώς και τα λοιπά τουρκικά έθνη).
Με ειδική Νομοθεσία και εθνικής εμβέλειας σχεδιασμό, επικαλούμενες ιστορικούς αλλά και ανθρωπιστικούς λόγους -εξ αιτίας του ιστορικού προηγουμένου της τριπλής γενοκτονίας Αρμενίων, Ασσυρίων/Αραμαίων και Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, 1913-1923, αλλά και της σημερινής τραγικής προσφυγοποίησης τους- οι συρρικνούμενες δημογραφικά Ελλάδα και Κύπρος να υποδεχθούν μαζικά προς εγκατάσταση αδελφούς Αρμενίους του Αρτσάχ, όπως συνέβη και το 1922, δίδοντας τους ισχυρά κίνητρα να παραμείνουν μόνιμα.
Η επαρχία μας είναι άδεια και συνεχίζει να αδειάζει ταχύτατα (δεκάδες σχολεία κλείνουν ετησίως και το ισοζύγιο θανάτων και γεννήσεων είναι εξαιρετικά αρνητικό εδώ και χρόνια και θα συνεχίσει να είναι. Δεν πρόκειται να αναστραφεί η πορεία δημογραφικού-πληθυσμιακού “θανάτου” μας). Αν δεν είναι οι Χριστιανοί και πολύπαθοι αδελφοί μας Αρμένιοι, το συνεχώς διογκούμενο δημογραφικό κενό μας θα το συμπληρώσουν αναπόφευκτα “άλλοι…” -υπογραμμίζω εμφατικά “άλλοι,” εντελώς ξένοι προς εμάς λαοί από κάθε άποψη- με ό,τι αυτό αναπόφευκτα θα συνεπαχθεί σε επίπεδο συνοχής μας (εθνικής, θρησκευτικής, κοινωνικής, πολιτισμικής, αξιακής, στρατιωτικής-αμυντικής…).
Δυστυχώς, η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και δεν υπάρχει δυνατότητα αναστροφής/αντιστροφής της δημογραφικής κατάρρευσής μας με εγχώρια μέσα και τρόπους. Ας μην πλανώμεθα. Είναι εντελώς ουτοπικό και ανεδαφικό να το προσδοκούμε (την αναστροφή), όσα κίνητρα και να δώσουμε (το ζήτημα της σταθερής οικογένειας και της επαρκούς, αυξημένης  τεκνοποιΐας (3+ παιδιά) είναι ζήτημα ευρύτερης αξιακής μετάλλαξης και όχι απλά οικονομικό, όπως μονόπλευρα και ηλιθίως παρουσιάζεται… Ως “τέτοιο” μόνο δεν θα επιλυθεί ποτέ διότι δεν είναι μονάχα οικονομικό). Ας μην αναζητούμε ιδεατές εξιδανικεύμενες λύσεις, πρακτικά μη εφικτές. Οι Έλληνες δεν πρόκειται να αποκτήσουν στο άμεσο μέλλον και με τον τρέχοντα αξιακό κώδικα οικογενειοκεντρική και παιδοκεντρική προτεραιότητα και συμπεριφορά τεκνοποιΐας (οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων αποδομούνται συνεχώς, διαζύγια, διάσταση, σύμφωνα συμβίωσης, ελεύθερες ασταθείς σχέσεις, εκτρώσεις: που, πως, σε τι πλαίσιο θα γεννηθούν παιδιά!!!). Οι απόδημοι μας δεν πρόκειται να επαναπατρισθούν μαζικά και οι ομογενείς μας έχουν σχεδόν εκλείψει. Ακόμη και με ισχυρά οικονομικά κίνητρα η εγχώρια τεκνοποιΐα δεν πρόκειται να υπερβεί τα 2 παιδιά, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 3+ για να διατηρηθεί και ανανεωθεί ο πληθυσμός μας… Αυτό συμβαίνει σήμερα μόνο σε ιερατικές και χριστιανικές οικογένειες (ελάχιστες πλέον), σε Ρομά και μουσουλμάνους της Δυτ. Θράκης. Κανείς ή σχεδόν κανείς μέσος -εκκοσμικευμένος πλέον- Έλληνας δεν κάνει  3+ παιδιά. Συνεπώς, η δημογραφική κατάρρευση είναι μαθηματικά αναπόφευκτη.
Αναμφίβολα λοιπόν η δημογραφική κατάρρευση των αμέσως επομένων ετών θα είναι φρικώδης. Η Χώρα κυριολεκτικά θα αδειάσει, και επαναλαμβάνω μετ’ επιτάσεως το κενό θα το γεμίσουν αναπόφευκτα “άλλοι λαοί” μακρόθεν, εντελώς ξένοι προς εμάς λαοί… Το βλέπουμε να συμβαίνει ήδη… Οι Αρμένιοι είναι αδελφοί μας!!! Ας τους καλωσορίσουμε και ας τους βοηθήσουμε στη φρικτή δοκιμασία τους, αν θέλουν ασφαλώς να εγκατασταθούν σε Χώρα αδελφική προς αυτούς, όπως η Ελλάδα (και η Κύπρος). Είναι φιλοπρόοδοι, δημιουργικοί, εργατικοί, πολυτάλαντοι, και συνδεόμασθε αρχαιόθεν μαζί τους, με κοινές αξίες και κοινές ιστορικές εμπειρίες, μεταξύ των οποίων η γενοκτονία μας από τους Οθωμανούς Τούρκους. Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή και ας λάβουμε σωστές αποφάσεις.
Πρέπει να επιδείξουμε ανθρωπισμό και συνάμα διορατικότητα, ώστε να μην επαναληφθεί -και με τους Αρμενίους- το προηγούμενο της φυγής από την Ελλάδα προς τη Δύση των Ελληνορθοδόξων προσφύγων της Συρίας που κατέφυγαν εδώ το 2015-2016 και θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει…
Οφείλουμε σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αρμενίας και τους αδελφούς Αρμενίους του Αρτσάχ να ενεργήσουμε ταχύτατα επί του θέματος.
Ας επιδείξουμε ανθρωπισμό, σύνεση, σωφροσύνη, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, ηθική, ενσυναίσθηση, διάκριση και πνευματικό βάθος, σεβασμό, ενότητα, διορατικότητα και στρατηγική σκέψη για το παρόν και το μέλλον μας. Το ζήτημα είναι ηθικό και χρειάζεται ηθική προσέγγιση και αντιμετώπιση. Οι καιροί ου μενετοί!
ΒΜ
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είχα ούτε έχω αντίρρηση να βοηθήσομε όπως και όσο μπορούμε ανθρώπους που δοκιμάζονται. Το πρόβλημα είναι πόσους ακόμη πρόσφυγες μπορεί ν’ αντέξει η χώρα μας και η Κύπρος. Τους Αρμενίους τούς είχαμε ήδη βοηθήσει από την δευτέρα δεκαετία τού περασμένου αιώνα, όταν τούς γενοκτονούσαν οι Νεότουρκοι. Πολλοί έμειναν και ενσωματώθηκαν στην ελληνική κοινωνία. Άλλοι πήγαν να ζήσουν στην Αρμενία. Άραγε, προσφέρεται κανένα άλλο κράτος να πάρει πρόσφυγες, ή μόνιμος προορισμός θα είναι η Ελλάδα και η Κύπρος και όσο αντέξομε; Δεν είμαστε ΗΠΑ, ούτε καν Γερμανία. Είμαστε μία μικρή και πτωχή χώρα, ήδη γεμάτη από λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, πόσο θα αντέηομε ακόμη;

  2. Τα διάβασες όλα καλά τα πέρασες και μέσα απ’ το μυαλό σου αυτά που διάβασες Τους κυνηγάνε τους σκοτώνουνε κι εσύ μιλάς εαν αντέχουνε Και βέβαια αντέχουνε

    • Εγώ τα διάβασα. Εσύ μάλλον όχι. Δεν έγραψα πουθενά “αντέχουνε”. Ξαναδιάβασε τι γράφω και μάθε ελληνικά. Δεν “μιλώ αν”, “λέω αν” λέμε στα ελληνικά.

  3. Οργανώστε το παρακαλώ εσείς κατευθείαν μην περιμένετε από τους κοτσαμαπασηδες που μας κυβερνούν η εκκλησία να κάνουν κάτι. Το χρήμα μόνο κοιτάνε. Οργανώστε εσείς άμεσα. Είναι τέλειοι άνθρωποι οι Αρμένιοι του Αρτσαχ. Να πληρώσουμε όλοι. Τέρμα τα λόγια. Αφού δεν καταφέραμε να στείλουμε ελληνικό στρατό τουλάχιστον να φέρουμε εδώ όλους τους πρόσφυγες. Για μην έχουν την τύχη των Κούρδων του Λαύριου. Ως εδώ με την κατάπτωση. Καιρός να αντισταθουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα