Ελλάδα και Αίγυπτος συζητούν για ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης

24/12/19 | 0 | 0 | 413 εμφανίσεις

Συζητήσεις διεξάγονται μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την δημιουργία κοινής δύναμης ναυτικού αποκλεισμού του καθεστώτος της Τρίπολης μια κίνηση που θα εδράζεται στην απόφαση του ΟΗΕ για εμπάργκο  όπλων από όλες τις πλευρές στην βορειοαφρικανική χώρα.

Στόχος της ναυτικής δύναμης η αποτροπή ενίσχυσης του φιλοτουρκικού καθεστώτος με όπλα και πυρομαχικά τουλάχιστον δια θαλάσσης.

Η ελληνική πλευρά διαβεβαίωσε ότι μπορεί να διαθέσει ένα πλοίο και ένα υποβρύχιο, όπως και ένα αεροσκάφος έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου Erieye EMB-145H (AEW&C) και θα υπάρξει υποστήριξη της δύναμης από μαχητικά αεροσκάφη της 115 ΠΜ στην Κρήτη.

Έχουν το «πράσινο» φως από το Ισραήλ για μια τέτοια κίνηση το οποίο δεν θέλει τίποτα να παρεμποδίζει την κατασκευή του EastMed.

Babak Taghvaee@BabakTaghvaee

According to my sources from , during his meeting with Foreign Minister,commander of National Army, Field Marshal discussed about formation of a naval coalition of , & to confront hostile actions of Navy in

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
82 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Babak Taghvaee@BabakTaghvaee

: In support of ‘s House of Representatives (HoR), & Navy might form a coalition to protect ‘s territorial waters & confront civil and military ships carrying both weapons & Jihadists as well as Army troops from to !

Προβολή εικόνας στο Twitter
123 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/831474_ellada-kai-aigyptos-syzitoyn-gia-naytiko-apokleismo-tis-livyis

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο