ΕΛΙΑΜΕΠ σε Άγκυρα: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα σας στο Αιγαίο – Ο Κ.Μητσοτάκης το θέλει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Καθηγητής Α.Ηρακλείδης στο Anadolu: «Οι Έλληνες πιστεύουν ότι το Αιγαίο ανήκει σε αυτούς»

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 09:26) Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αλέξης Ηρακλείδης και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει «νόμιμα» δικαιώματα στο Αιγαίο Πέλαγος και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να τα αναγνωρίσει!

Ο ίδιος στη συνέχεια υποστήριξε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που παλεύει γι’ αυτό, το κομμάτι αυτό αποτελείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Τούρκο δημοσιογράφο Ahmet Gencturk για το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu, ο καθηγητής τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να αναγνωρίσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Η έλλειψη πληροφόρησης, η παραπληροφόρηση και οι λανθασμένες αντιλήψεις για την Τουρκία είναι κοινές και ισχυρές τόσο μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων όσο και των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα. Μία από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι το Αιγαίο Πέλαγος ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς».

Δεν παραλείπει πάντως να «κλείσει και το μάτι» στην Τουρκία, τονίζοντας ότι υπάρχουν «ψύχραιμοι, αντικειμενικοί άνθρωποι στην ελληνική γραφειοκρατία, που γνωρίζουν ότι τα περισσότερα αφηγήματα για την Τουρκία είναι λανθασμένα και οι καλές σχέσεις θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες». O καθηγητής δεν μένει εκεί, αλλά συνεχίζει κατηγορώντας τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι «διαδραματίζουν ρόλο στη δημιουργία της εικόνας της Τουρκίας ως νεοθωμανικής, επεκτατικής δύναμης που θέλει να εισβάλει στην Ελλάδα».

Για να το αιτιολογήσει, δε, σημειώνει ότι «παραθέτουν, παραδείγματος χάριν, ομιλίες του προέδρου Ερντογάν, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ή του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ακάρ εκτός πλαισίου και ως εκ τούτου τροφοδοτούν τον σκεπτικισμό ή τα εχθρικά συναισθήματα προς αυτούς και την Τουρκία γενικότερα».

Στην συνέχεια αποθέωσε Ν.Μπακογιάννη και Κ.Μητσοτάκη: «Υπάρχει ακόμα ένα κλάσμα στο κυβερνών κόμμα Νέα Δημοκρατία που επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία. Αυτό το κλάσμα περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την αδερφή του, πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φοβάται το εσωτερικό κόστος οποιασδήποτε συμφωνίας με την Τουρκία. Υπάρχει και ένας ένθερμο αντιτουρκικό κομμάτι, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Στο ίδιο κλίμα, πάντως, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αγωγός EastMed έχει «πεθάνει» και η καλύτερη λύση για τη μεταφορά φυσικού αερίου είναι «να βρεθεί μια λύση στην Κύπρο» για να πάει από εκεί στην Τουρκία ο αγωγός. Ο,τι δηλαδή ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο Ταγίπ Ερντογάν.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/kathigitis-eliamep-oi-ellines-pisteyoun-oti-to-aigaio-anikei-se-aytous-i-tourkia-exei-nomima-dikaiomata/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Ηρακλείδης (κρίμα στ’ όνομα!) απλώς επαναλαμβάνει ό,τι συμφώνησε ο Σημίτης στην Μαδρίτη το 1997. Ο Μητσοτάκης έχει μέντορα τον Σημίτη και συμβούλους τούς ΕΛΙΑΜΕΠηδες. Το περίεργο θα ήταν να μην το ήθελε. Οι “Πρέσπες τού Αιγαίου” είναι κοντά, αν συνεχίσει να κυβερνά αυτό το εθνομηδενιστικό σινάφι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα