Εκτός νόμου στη Γαλλία οι Γκρίζοι Λύκοι: Βεβήλωσαν και το Μνημείο Αρμενικής Γενοκτονίας 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

“Άγνωστοι” έγραψαν φιλοτουρκικά συνθήματα στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων, στην Γαλλία

Εκτός νόμου θέτει η Γαλλία την τουρκική φασιστική  οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμαμέν.

Όπως δήλωσε ο Νταρμαμέν, η απόφαση για την διάλυση της τουρκικής οργάνωσης επί γαλλικού εδάφους θα ανακοινωθεί επισήμως την Τετάρτη κατόπιν ολοκλήρωσης όλων των νομικών προεργασιών.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Αυστρία έθεσε εκτός νόμου τους Γκρίζους Λύκους ενώ και στη Γερμανία σειρά κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητούν την απαγόρευση της δράση των τούρκων εξτρεμιστών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από αρκετά περιστατικά βίας στα οποία πρωταγωνίστηκαν μέλη και οπαδοί των “Γκρίζων Λύκων” κατά των Αρμενικών κοινοτήτων της Γαλλίας, κυρίως στην περιοχή της Λυών.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό του είδους ήταν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, όταν άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο της Γενοκτονίας και το Εθνικό Κέντρο Αρμενικής Μνήμης στη Ντεσέν της Λυών, γράφοντας συνθήματα υπέρ της Τουρκίας.

Στο μνημείο και το κτίριο, που απέχουν μεταξύ τους μόνο μερικά μέτρα, άγνωστοι έγραψαν τα αρχικά «RTE», από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Γκρίζοι Λύκοι» και υβριστικές φράσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες ομάδες μελών και οπαδών  των “Γκρίζων Λύκων” οργάνωσαν πραγματικά πογκρόμ πραγματοποιώντας πορείες σε δυο πόλεις της περιφέρειας της Λυών που φιλοξενούν τις μεγαλύτερες αρμενικές κοινότητες της Γαλλίας.

Τα συνθήματά τους, πέραν των ύβρεων κατά των Αρμενίων, ήταν “είμαστε εδώ”, “πού κρύβεστε Αρμένιοι;” . Τα βίντεο είναι ενδεικτικά:

File plhoto: Αρμένιοι της Γαλλίας διαδηλώνουν κατά της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν μπροστά στον Πύρο του Αϊφελ στο Παρίσι, Γαλλία. 25 Οκτωβρίου 2020. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON μέσω ΚΥΠΕ

Mε πληροφορίες από AFP

Εκτός νόμου στη Γαλλία οι Γκρίζοι Λύκοι: Βεβήλωσαν και το Μνημείο Αρμενικής Γενοκτονίας [videos,photos]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα