Περίπου 500.000 Ισραηλινοί έχουν εκκενωθεί και εκτοπιστεί σε 10 ημέρες από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε την πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός.

«Υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο εσωτερικά εκτοπισμένοι Ισραηλινοί μέχρι τώρα», δήλωσε ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Επισήμανε ότι όλες οι κοινότητες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας έχουν εκκενωθεί, όπως και περισσότερες από 20 κοινότητες κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός πετάει στο Ισραήλ καθώς βαθαίνει ο πόλεμος με την Χαμάς

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ  που επιβλέπει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή πραγματοποίησε την Τρίτη ένα απροειδοποίητο ταξίδι στο Ισραήλ, λέγοντας ότι ελπίζει να διασφαλίσει ότι ο στρατός του έχει αυτό που χρειάζεται καθώς διεξάγει έναν ολοένα και βαθύτερο πόλεμο ενάντια στην παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς, γράφει η France24.

Το ταξίδι του στρατηγού Michael “Erik” Kurilla, αρχηγού της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, είναι το πιο πρόσφατο ενός ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου στο Ισραήλ ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα.

Ο αμερικανικός στρατός αυξάνει τη δύναμή του πυρός στην περιοχή, με στόχο να αποτρέψει το Ιράν και άλλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν από το να εμπλακούν στη σύγκρουση καθώς οι διεθνείς φόβοι για έναν ευρύτερο, περιφερειακό πόλεμο αυξάνονται.

Το Πεντάγωνο επίσης σπεύδει την αποστολή όπλων, συμπεριλαμβανομένων αεράμυνας και πυρομαχικών, στο Ισραήλ.

Εκτιμάται ότι περίπου 500 χιλιάδες Ισραηλινοί εκτοπίστηκαν εντός του Ισραήλ