ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ M.Τσαβούσογλου προανήγγειλε άμεσα νέες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

17/9/20 | 0 | 0 | 120 εμφανίσεις

«Το Όρουτς Ρέις αποπλέει σύντομα»!

Ο  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε συγκεκριμένα:

«Βγάζουμε NAVTEX ανά περιοχή δράσης. Αυτές οι δραστηριότητες θα έχουν διάρκεια 90 ημερών, το έχουμε πει

Υπάρχει προκαθορισμένη περιοδική συντήρηση για τα πλοία αυτά. Έπειτα από τη συντήρηση αυτή, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι και βγαίνει στις θάλασσες.

Επιστρέφει στα καθήκοντά του το Oruc Reis. Τα Yavuz και Barbaros επέστρεψαν στην θάλασσα και εκτελούν τις αποστολές τους. Η συντήρηση του Oruse Reis κρατά μερικές εβδομάδες».

Ακόμη ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε:

«Με όλες αυτές τις δηλώσεις που κάνει, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη μαξιμαλιστική της συμπεριφορά. Εμείς αυτό που λέμε είναι πως διαπραγματευόμαστε με όλους.

Όταν η Ελλάδα ξεκινά να θέτει προϋποθέσεις, τότε έχουμε κι εμείς προϋποθέσεις.

Έχουμε θέσεις και θέλουμε να τις βγάλουμε μπροστά.

Οι θέσεις της Ελλάδας είναι αδύναμες, δεν θέλουν να βρεθεί λύση σε σημαντικά ζητήματα.

Πρέπει να συζητήσουμε για το συνολικό πακέτο, όχι για κάθε ένα ξεχωριστά. Έχουμε κάνει ειλικρινείς προσφορές για να λύσουμε τα ζητήματά μας με την Ελλάδα. Δείξαμε καλές προθέσεις, αλλά η Ελλάδα δεν τις δέχεται».

Για τις σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο, ο Τσαβούσογλου είπε:

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα έχουν υπογράψει συμφωνίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για χρόνια και συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, παραχωρώντας δικαιώματα σε διάφορες εταιρείες στις περιφέρειες τους.

Προσπάθησαν να αποκλείσουν την Τουρκία από αυτές. Είδαμε πως οι προειδοποιήσεις μας δεν εισακούστηκαν και ξεκινήσαμε δραστηριότητες με δικά μας πλοία.

Κινηθήκαμε με αυτό τον τρόπο, επειδή αγνόησαν τα δικαιώματά μας. Ακόμα και τώρα, ο πρόεδρός μας λέει πως μπορούμε να συζητήσουμε με όλους, εκτός από τους Έλληνες. Και είπε στη Μέρκελ πως πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματά μας».

Σε ποιον διάλογο ελπίζει με φανατική προσήλωση η ελληνική κυβέρνηση; Τι εννοεί ότι θα προχωρήσει σε διάλογο αλλά όχι υπό το καθεστώς απειλών;

Το «καθεστώς» είναι εδώ και τίποτα δεν δείχνει ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει από τις αναθεωρητικές της βλέψεις για το Αιγαίο.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/915512_poios-dialogos-tsavoysogloy-oroyts-reis-tha-apopleysei-xana-gia

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας