ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία ενσωματώνει τα εδάφη που έχει καταλάβει κι εκτοξεύει την Οικονομία και τον πληθυσμό της

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τι αλλάζει η ανακήρυξη των δημοψηφισμάτων στις ρωσόφωνες περιοχές της πρώην Ουκρανίας – Επίθεση Ουκρανών σε αυτά τα εδάφη είναι πλέον «επίθεση κατά της Ρωσίας»

Η Ρωσία ενώνεται με τις νέες ρωσόφωνες περιφέρειες του Ντονμπάς και της Χερσώνας με δημοψηφίσματα που θα γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Αυτά τα δημοψηφίσματα θα διεξαχθούν στην περιφέρεια του Ντονμπάς και της Χερσώνας,χωρίς να αποκλείεται να γίνει δημοψήφισμα και στην περιφέρεια του Χάρκοβου και στην Ζαπορίζια, όπου όμως οι ρωσόφωνες περιοχές μετά την ουκρανική αντεπίθεση μειώθηκαν στο 20% της όλης περιφέρειας μετά το 31% που είχαν φτάσει.

Πλέον νομιμοποιείται η Ρωσία να υπερασπιστεί το έδαφός της σε περίπτωση που επιτεθούν οι Ουκρανοί σε αυτές τις περιοχές!

Θα γίνουν Δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες θα χαρακτηριστούν «εν μέρει κατεχόμενες από τις εχθρικές ουκρανικές δυνάμεις».

Αυτό μεταμορφώνει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» σε πραγματικό πόλεμο και ό,τι συνεπάγεται.

«Η καταπάτηση ρωσικών εδαφών είναι έγκλημα που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις άμυνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα δημοψηφίσματα προκαλούν τόσο φόβο στο Κίεβο και στη Δύση», είπε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram, σημειώνοντας ότι κανένας ηγέτης της Ρωσίας του μέλλοντος δεν θα είναι σε θέση να ανατρέψει συνταγματικά την έκβασή τους.

«Αυτά τα δημοψηφίσματα θα άλλαζαν εντελώς το διάνυσμα της ανάπτυξης της Ρωσίας για δεκαετίες. Και όχι μόνο της χώρας μας. Ο γεωπολιτικός μετασχηματισμός του κόσμου θα ήταν μη αναστρέψιμος μόλις ενσωματωθούν τα νέα εδάφη στη Ρωσία», έγραψε ακόμη ο Μεντβέντεφ.

Διάγγελμα θα πραγματοποιήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με το σχέδιο για την ένωση των περιοχών με την Ρωσία.

Κάτι που θα αποτελέσει σημείο καμπής για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος και για την επιστράτευση, αν συμβεί κάτι τέτοιο, σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι το ρωσικό έδαφος δεχθεί επίθεση.

Το ρωσικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα βαριές ποινές για μια σειρά από εγκλήματα, όπως η λιποταξία, η φθορά στρατιωτικής περιουσίας και η ανυπακοή, εφόσον διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιστράτευσης ή εχθροπραξιών.

Πριν από την ανακοίνωση αυτών των ημερομηνιών, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε προειδοποιήσει σήμερα ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των προσαρτημένων εδαφών, η Μόσχα θα χρησιμοποιούσε «όλες τις δυνάμεις νόμιμης άμυνας».

O πρόεδρος της ρωσικής Kάτω Bουλής δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την ένταξη των περιοχών στη Ρωσία.

«Σήμερα, πρέπει να υποστηρίξουμε τις δημοκρατίες με τις οποίες έχουμε υπογράψει συμφωνίες αμοιβαίας βοήθειας», δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωση, μέσω της οποίας απευθυνόταν στον Πούτιν, ο επικεφαλής της LPR Ντένις Πουσίλιν έγραψε: «Σας ζητώ, το συντομότερο δυνατόν, σε περίπτωση θετικής απόφασης στο δημοψήφισμα -για την οποία δεν έχουμε καμία αμφιβολία- να θεωρήσετε ότι η LPR γίνεται μέρος της Ρωσίας».

Μπορεί η Ρωσία να κατέχει το 25% της πρώην ουκρανικής επικράτειας του 2014, αλλά σε αυτή την έκταση βρίσκονται σχεδόν 20 εκατ. πληθυσμού από τα 43 εκατ. πληθυσμού που αποτελούσαν πριν την έναρξη του πολέμου τον πληθυσμό της Ουκρανίας.

Από τις νότιες περιοχές του Χαρκόβου μέχρι τα δυτικά της Χερσώνας που έχουν περιέλθει υπό την ρωσική κυριαρχία (ή κατά τους Ρώσους «απελευθερώθηκαν»), η πληθυσμιακή «ένεση» που γίνεται στη Ρωσία αντιστοιχεί σε δημογραφική αύξηση του πληθυσμού της κατά 13%!

Οι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας από 143 εκατομμύρια πλέον θα ξεπερνούν τα 160 εκατομμύρια, μαζί με την Κριμαία, με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομική και κρατική «δυναμική» της Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα ελέγχεται το 60% των σιτοβολώνων της Ουκρανίας και το 50% του βιομηχανικού της δυναμικού.

Μόνο ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια με μία μικρή επέκταση των μονάδων του μπορεί να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρα τα νέα εδάφη που θα ενταχθούν στην Ρωσία.

Επίσης στη Ρωσία έχουν ενταχθεί το 80% των μεγάλων λιμένων της Μαύρης Θάλασσας από το 2014, με την Οδησσό και ένα δευτερεύων λιμάνι δυτικά της Κριμαίας να είναι τα μοναδικά της Ουκρανίας που μπορούν να εξυπηρετήσουν εμπορική κίνηση.

Και αυτό για πόσο;

Άλλωστε η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι μόλις τελειώσει με την επιχείρηση στο Ντονμπάς θα προχωρήσει δυτικά προς την Οδησσό.

Άρα η Ρωσική Ομοσπονδία  έχει, άμεσα σχεδόν, διπλασιάσει τα έσοδά της από τα ορυκτά καύσιμα (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα κ.α.), έχει σχεδόν τριπλασιάσει τα έσοδά της από τα σιτηρά και μέταλλα, όπως το νικέλιο, έχει αυξήσει τον πληθυσμό της κατά 13%  και την γεωστρατηγική της θέση στην βόρεια Μαύρη Θάλασσα σε ποσοστό επί της ακτογραμμής  80% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι πρόκειται να αναγνωρίσουν κανένα δημοψήφισμα  στην Ουκρανία.

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ti-tha-symvei-se-ntonmpas-kai-n-oukrania-otan-dieksaxthoun-ta-dimopsifismata-ensomatosis-stin-rosia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα