ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκαν τα πρώτα πολωνικά Leopard-2Α4 κοντά στο Μπακχμούτ – Ουκρανική επιχείρηση για να σπάσει η πολιορκία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι Ουκρανοί τα στέλνουν στην πρώτη γραμμή

 

Τα πρώτα άρματα μάχης Leopard 2 αναφέρουν ότι εντόπισαν οι αρχές του Ντόνετσκ κοντά στο Μπακχμούτ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για τρια άρματα τα οποία προωθούνται προς τον θύλακα του Μπακχμούτ. Αυτό ανέφερε ο Yan Gagin αξιωματούχος ασφάλειας του Ντόνετσκ.

Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν τότε πιθανόττα θα πρόκειται για πολωνικά Leopard 2A4 καθώς στις 25 Φεβρουαρίου ο Ουκρανός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι τα πρώτα 4 από τα 14 Leopard 2A4 φτάνουν στην Ουκρανία.

 

 

Σημειώνεται ότι στο 5.500 Ουκρανοί στρατιώτες (άλλες πηγές αναφέρουν 2.500) έχουν εγκλωβιστεί στο Μπακχμούτ της περιφέρειας του Ντόνετσκ.

Είναι ο μεγαλύτερος εγκλωβισμός ουκρανικών δυνάμεων από την μάχη της Μαριούπολης και δύσκολα θα επιβιώσουν αν  οι υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις δεν καταφέρουν να σπάσουν την πολιορκία.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε ότι η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό γύρω από την πόλη Μπακχμούτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετείται και η εμφάνιση των Leopard 2 μέρος ίσως κάποιου σχεδίου για να σπάσουν την πολιορκία.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ntonetsk-entopistikan-ta-prota-polonika-leopard-2-konta-sto-mpakxmout/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα