ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Χουλουσί Ακάρ και αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γκιουλέρ, μετέβησαν εκτάκτως στην Τρίπολη

17/8/20 | 0 | 0 | 374 εμφανίσεις
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ, μετέβησαν σήμερα εκτάκτως στην Τρίπολη της Λιβύης.

Την είδηση μετέδωσε στο sputnik.tr.

Αν υπάρχουν νεώτερα θα επανέλθουμε.

Πάντως οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη είναι έτοιμες εδώ και εβδομάδες να ξεκινήσουν επίθεση κατάληψης της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα, μια επιχείρηση που δεν ξεκίνησε μέχρι τώρα λόγω αντίδρασης της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Ανανέωση: 11:27

 

Ανανέωση: 11:27

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο Ακάρ και η συνοδεία του προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης, όπου έγιναν δεκτοί με στρατιωτική τελετή απόδοσης τιμών.

Τον Ακάρ υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Σαράζ, Selahaddin en-Nemruş και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Σαράζ, αντιστράτηγος  Muhammed eş-Şerif, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Τρίπολη,  Serhat Aksen και άλλοι επίσημοι.

Son dakika haberler... Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler Libyada

Μετά την τελετή υποδοχή ο Ακάρ με τη συνοδεία του μετέβησαν στη Διοίκηση Αλληλοβοηθείας Άμυνας, Ασφάλειας και Εκπαίδευσης, που συγκροτήθηκε με βάση τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες.

Son dakika haberler... Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler Libyada

Ο Kenan Şener από το CNN Türk ανέφερε σε ζωντανή μετάδοση ότι στην Τρίπολη βρίσκεται και ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ, με τον οποίο πρόκειται να συναντηθεί ο Ακάρ.

infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (8 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας