ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 1 ΤΗΣ ΔΕΘ

10/9/19 | 0 | 0 | 504 εμφανίσεις

Οι επισκέπτες της φετινής 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 1, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο – δυναμικό προφίλ των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή του διαδικτύου, της εξωστρέφειας, της άμεσης αντίδρασης και των τεχνολογιών αιχμής.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετέχει στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της χώρας με νέα αντίληψη και στόχευση, προάγοντας την εξωστρέφεια. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο περίπτερο, εννέα ενημερωτικά εργαστήρια για τα στελέχη και το απλό κοινό με θεματολογία που καλύπτει την πολυσχιδή δράση των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Πρακτικές Ηγεσίας & Αυτοβελτίωσης» ονομάζεται το workshop που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 16:30’. Σκοπός του είναι να παρουσιαστούν σύγχρονες μέθοδοι αξιολογήσεως προσωπικού και διαχειρίσεως ανθρωπίνου δυναμικού: α) διοικητικώς – επιτελικώς και β) επιχειρησιακώς. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Νικόλαος Πόδας, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Νικόλαος Γκόνης, Συνταγματάρχης (ΠΖ).

Ο Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Ηλίας Κουσκουβέλης και ο έμπειρος δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης θα είναι οι βασικοί ομιλητές του workshop με τίτλο: «Ένοπλες Δυνάμεις και Διεθνείς Σχέσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 17:00’. Θα αναλυθούν θέματα Στρατιωτικής Συνεργασίας, Κοινών Επιχειρήσεων, Διεθνούς παρουσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές.

Το workshop της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στις σχέσεις Κοινωνικών Δικτύων και ΜΜΕ με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι δημοσιογράφοι Παντελής Σαββίδης και Νίκος Λαδιανός θα αναλύσουν θέματα λήψης, διαχείρισης και τεκμηρίωσης πληροφοριών. Επίσης θα εξηγήσουν πώς ο Τύπος μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την κοινή γνώμη μέσω της ανάδειξης ή της απόκρυψης πληροφοριών. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 16:30’.

Μια διαφορετική διάσταση στα θέματα διαχείρισης κρίσεων θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου από τον κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Ηλία Κουσκουβέλη και τον δημοσιογράφο κ. Σωτήριο Κυριακίδη.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο σε θέματα σταδιοδρομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ζητήματα στρατολογίας και ενημέρωσης για τη στρατιωτική θητεία, αλλά και στις περιβαλλοντικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και την ανακύκλωση. Συγκεκριμένα:

Στις 11:00’ το πρωί ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β2 Ταξίαρχος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Ευγένιος θα ενημερώσει τους ενδιαφερομένους νέους για εισαγωγή στις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών για τις απαιτήσεις, την προετοιμασία και το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Διευθυντής της Στρατολογικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Συνταγματάρχης (ΝΟΜ) κ. Βασίλειος Τσιναφορνιώτης θα ενημερώσει στις 13:00’ σχετικώς με όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν οι γονείς και οι μαθητές για τη στρατιωτική θητεία, την παρουσίαση προς κατάταξη, αλλά και τη στρατιωτική ζωή και εκπαίδευση.

Τέλος, στις 17:00’ ο τμηματάρχης ΓΕΕΘΑ/Γ2/4 Πλοίαρχος (Μ) Σαράντης Γιαννούτσος θα παρουσιάσει το πλέγμα περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και δράσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση, τη διαλογή οργανικών και στερεών αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την υιοθέτηση τεχνολογιών περιβάλλοντος.

Το ενιαίο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων

Category: Εκδηλώσεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο