Εισβολή στην Ουκρανία-Πεσκόφ: Χτυπάμε μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις -Γιατί δεν εισβάλαμε σε πόλεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πολυκατοικία στο Κίεβο μετά από επίθεση από ρωσικά πυρά/Φωτογραφία: AP/Felipe Dana
«Όλα τα σχέδια της Ρωσίας για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας θα εφαρμοστούν εντός του χρονικού πλαισίου που έχει εγκριθεί εκ των προτέρων», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως μεταδίδει το RIA Novosti, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ φέρεται να είπε: «Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα υψηλής ακρίβειας, χτυπώντας μόνο εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής πληροφοριών. Όλα τα σχέδια της ρωσικής ηγεσίας θα εφαρμοστούν πλήρως εντός του χρονικού πλαισίου που έχει εγκριθεί εκ των προτέρων».

Γιατί οι Ρώσοι δεν εισέβαλαν αμέσως σε πόλεις
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν εισέβαλαν αμέσως σε πόλεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος ήταν αυτό που έδωσε την εντολή να μην εισβάλουν αμέσως στις πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου κατά την έναρξη μιας ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, λόγω πιθανών μεγάλων απωλειών στον πληθυσμό.


Ο εκπρόσωπος το γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ
«Στην αρχή της επιχείρησης, ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε πράγματι εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να απόσχει από μια άμεση επίθεση σε μεγάλους οικισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, λόγω του γεγονότος ότι ένοπλοι εθνικιστικοί σχηματισμοί εξοπλίζουν σημεία βολής, αναπτύσσοντας βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό σε κατοικημένες περιοχές και οι μάχες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μεγάλες απώλειες μεταξύ των αμάχων. Και η επιχείρηση σχεδιάστηκε ακριβώς έχοντας κατά νου αυτή την περίσταση» δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Δεν αποκλείεται να τεθούν υπό έλεγχο οικισμοί στην Ουκρανία»
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο μεγάλες πόλεις στην Ουκρανία διασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη ασφάλεια για τον πληθυσμό, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας.«Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του μεγάλα αστικά κέντρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος είπε ότι κάποιες από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας είναι ήδη περικυκλωμένες από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ερωτηθείς από το Reuters σχετικά με τα σχόλια αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα, ο Πεσκόφ απάντησε: «Οχι».

«Η Ρωσία διαθέτει τη δική της ανεξάρτητη δυνατότητα να συνεχίσει την επιχείρηση. Όπως είπαμε, εξελίσσεται βάσει σχεδίου και θα ολοκληρωθεί στην ώρα της και πλήρως».

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα