Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας διαπιστώνει ότι η Τουρκία «τείνει χείρα φιλίας προς την Ελλάδα» και προσθέτει ότι δεν μπορεί να το αρνηθούμε! Το είπε σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα και για να το αιτιολογήσει είπε ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε παραβιάσεις και υπερπτήσεις!

Την ίδια ώρα η ΕΣΤΙΑ αποκαλύπτει συγκλονιστικές μαρτυρίες του πρώην προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος αποκαλύπτει τις απόψεις που έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό! Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε βιβλίο που κυκλοφόρησε και περιλαμβάνει τις μαρτυρίες Αναστασιάδη, ο κ.Μητσοτάκης ήταν υπέρ της διακοπής των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για να ηρεμήσουν οι Τούρκοι! Επιπλέον προκύπτει ότι θεωρεί το Κυπριακό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να το βρίσκει μπροστά της η Ελλάδα!!!

Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο του Κωστή Χατζηκωστή για να καταλάβετε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα:

Θα αναμένουμε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης γι ΄ αυτές τις αποκαλύψεις. Θα ζητήσει εξηγήσεις ή θα τις προσπεράσει. Όσα γράφονται είναι συγκλονιστικά και είναι σίγουρα ενάντια στην ελληνική κοινή γνώμη ,η οποία όσο κι αν δεν το πιστεύουν στο Μαξίμου ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα.

Ένα ερώτημα που προκύπτει ακόμη είναι γιατί αν αυτές είναι οι απόψεις του Έλληνα πρωθυπουργού «φόρτωσε» στις πλάτες των φορολογουμένων 15 δις για εξοπλισμούς.

Είναι πολύ δυσάρεστο ανήμερα της επετείου του Μεγάλου Αγώνα της Απελευθέρωσης του 1821 να γίνονται τέτοιες αποκαλύψεις, αλλά το να παριστάνουμε ότι «δεν συμβαίνει τίποτα» είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

https://www.militaire.gr/anastasiadis-mitsotakis-ethnika-themata-kypros/