Εδώ βρέθηκε το κοίτασμα φυσικού αερίου της Τουρκίας (χάρτης)

21/8/20 | 0 | 0 | 556 εμφανίσεις
Εδώ βρέθηκε το κοίτασμα φυσικού αερίου της Τουρκίας (χάρτης)

Η “έκπληξη” για την οποία μίλησε ο Ερντογάν και αναμένεται να ανακοινώσει οσονούπω, είναι το κοίτασμα “Δούναβις 1” που ανακάλυψε το γεωτρύπανο Φατίχ, ακριβώς πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Χουρριέτ, Σελβί.

Το κοίτασμα εκτείνεται στην ΑΟΖ της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Μάλιστα η Ρουμανία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το κοίτασμα που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, υπολογίζεται σε 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και είναι ικανό να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας για 20 χρόνια.

Τέλος, και πάλι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Τουρκία προσανατολίζεται στην υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με την Κίνα, με σκοπό να καλύψει το συναλλαγματικό κενό που ταλανίζει την τουρκική οικονομία.

Μια τέτοια ενέργεια συνιστά άλλη μια μετατόπιση του άξονα της Τουρκίας από τη Δύση προς την Ανατολή, τη φορά αυτή προς την Κίνα.

infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    18/9/20 | (0 σχόλια)
    Αθανάσιος Έλλις 17.09.2020 • 21:40 μμ  Αντιμέτωπη με την απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα οικοδομεί διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες οι οποίες δεν περιορίζονται στη διπλωματία, αλλά εκ των πραγμάτων αφορούν και στους εξοπλισμούς. Στο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας