«Είμαι άφωνος» λέει ο Ράμα για τη συγκέντρωση στη Χειμάρρα υπέρ Μπελέρη -«Λυπάμαι που η Ελλάδα παρεμβαίνει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την αντίδρασή του στη χθεσινή διαμαρτυρία για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη που διοργανώθηκε στη Χιμάρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του που επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης ενός δημοκρατικού κράτους, διαμαρτύρονται κατά της δικαιοσύνης ενός άλλου δημοκρατικού κράτους. Παράλληλα, κάνοντας επίκληση στη φράση των επτά σοφών «Νόμω πείθου», ο Έντι Ράμα, τονίζει πως η υπόθεση Μπελέρη αποτελεί ξεκάθαρα θέμα της αλβανικής δικαιοσύνης.

Η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα
«*Νόμῳ πείθου

Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που ορισμένοι πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα ζητούν από την Αλβανία να αποφυλακιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καλός φίλος της Αλβανίας, δημοσίευσε μια επιστολή που απευθυνόταν στον Επίτροπο Oliver Varheley. Με διπλωματικά προειδοποιητικό τόνο για παρεμπόδιση της προόδου των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε από τον συνάδελφό του να παρέμβει στις αλβανικές αρχές, γιατί διαφορετικά ο ίδιος, δηλαδή ο κ. Σχοινάς, βλέπει «άμεσο κίνδυνο αυτό το θέμα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση μεταξύ της προόδου του 2023 για την Αλβανία και της δέσμευσής της για την προώθηση της έννομης τάξης».

Με τους όρους αυτούς και με την ίδια πεποίθηση όπως στην προαναφερθείσα επιστολή, και για «τη σύνδεση του θέματος αυτού με τον γενικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων ή την εκκρεμότητα των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή του εν λόγω δήμου, καθώς και με τις κατηγορίες για παραβίαση των συνόρων τους από το κράτος», όπως γράφει στην επιστολή του κ. Σχοινά, πραγματοποιήθηκε χθες διαμαρτυρία που διοργάνωσαν Έλληνες πολιτικοί στο κέντρο της Χιμάρας!

(Η αλήθεια είναι, ότι αυτή η πεποίθηση των Ελλήνων φίλων δεν βασίζεται ούτε σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, που θα μπορούσε να αποδείξει ότι στην Αλβανία υπάρχει όντως συγκεκριμένο πρόβλημα δικαιωμάτων ή ιδιοκτησίας της ελληνικής μειονότητας, το οποίο διαφέρει από το συνολικό κληρονομικό πρόβλημα στην Αλβανία με τις περιουσίες όλων των Αλβανών πολιτών, τις οποίες αντιμετωπίσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, με υπομονή και με τη γλώσσα των γεγονότων με την επίσημη Αθήνα).

Στη μνήμη μου, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση, όταν οι αιρετοί ενός δημοκρατικού πολιτεύματος οργανώνουν διαμαρτυρία σε άλλο δημοκρατικό πολίτευμα, ενάντια στις αρχές αυτού του κράτους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπου εμφανίζονται ως διαμαρτυρόμενοι κατά των αποφάσεων των αντίστοιχων δικαστηρίων του κράτους στο οποίο διαμαρτύρονται, απολυτοποιώντας την εθνοτική ένταξη του υποκειμένου της διαμαρτυρίας σε κάθε νομικό κανόνα, νομικό πρότυπο και δημοκρατική λογική. Αυτή είναι μια από εκείνες τις τυπικές καταστάσεις, για την έκφραση “Είμαι άφωνος!” είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό και θα ήθελες να σταματήσεις εκεί. Είναι όμως κι αυτή από εκείνες τις χαρακτηριστικές καταστάσεις, όταν στα Βαλκάνια ζωντανεύει η έκφραση «Το πάπλωμα καίγεται για έναν ψύλλο!» γι’ αυτό πρέπει να συζητήσουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να μην συμβεί ποτέ αυτό.

«Ελευθερώστε τον Μπελέρη, τελεία και παύλα!»
Αλλά ποιος και πώς μπορεί σήμερα να απελευθερώσει από τη φυλακή έναν Αλβανό υπήκοο ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος ως υποψήφιος δήμαρχος κατηγορείται από την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος ότι διέπραξε το αδίκημα της εξαγοράς ψήφων -για το οποίο ο Ποινικός κώδικας της Αλβανίας είναι σαφής και δραστικός – ενώ σύμφωνα με την αμετάβλητη απόφαση στα τρία στάδια της δίκης, θα πρέπει να κρατηθεί μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας εναντίον του;!

Η ελληνική υπηκοότητα δίνει στον Αλβανό πολίτη που κατηγορείται από την SPAK και κρατείται υπό προφυλάκιση από τα δικαστήρια της χώρας, διαφορετικό καθεστώς από άλλους 48 Αλβανούς πολίτες με αλβανική υπηκοότητα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δημάρχων του κόμματός μου, που σήμερα κρατούνται με τις κατηγορίες του ίδιου σώματος; με πανομοιότυπες αποφάσεις των ίδιων δικαστηρίων;!

Δεν έχω κρύψει την πολύ θετική μου άποψη, ούτε τα πολύ φιλικά μου αισθήματα για τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Έχω δει σε αυτόν από την αρχή έναν σύγχρονο Ευρωπαίο ηγέτη και έχω βρει συνεχώς έναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο. Δεν σκοπεύω να κρύψω τη γνώμη και τα συναισθήματά μου ούτε σήμερα, που ο αξιότιμος συνάδελφος και αγαπητός φίλος Κυριάκος θα πρέπει να διαβάσει τη διαμορφωμένη και καλά ενημερωμένη γνώμη μου, η οποία δεν συμπίπτει πουθενά με τη γνώμη των φίλων διαδηλωτών.

Για μένα, αυτή η πολιτικοποίηση ενός ζητήματος της αλβανικής δικαιοσύνης, σε σημείο που διοργανώνεται διαμαρτυρία εδώ στην Αλβανία από εκλεγμένες αρχές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας, θα μπορούσε να γίνει το σενάριο μιας σαρκαστικής ταινίας για τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Βαλκανίων αντάξιες του παλιού στερεότυπου των συγκρούσεων «ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ!», αλλά όχι η δημοκρατική πραγματικότητα της ευρωπαϊκής γειτονιάς, μεταξύ ενός κράτους μέλους της ΕΕ και μιας χώρας που διαπραγματεύεται επί του παρόντος την ένταξη στην ΕΕ.

Δεν σκοπεύω να κρύψω σε αυτές τις γραμμές ούτε την ικανοποίηση για την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε κάνει μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό τα τελευταία χρόνια, να συγχωνεύσουμε με ευρωπαϊκό πνεύμα τους βαλκανικούς πάγους που δημιουργήθηκαν με τα χρόνια στις αλβανοελληνικές σχέσεις, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια και αντιμετωπίζοντας παλιά αδιέξοδα με ανοιχτό μυαλό και καλή θέληση.

Αλλά δεν έχω τρόπο να κρύψω τη μεγάλη λύπη μου, μπροστά στη σουρεαλιστική εμφάνιση της παρέμβασης της ελληνικής πλευράς σε ένα ζήτημα της αλβανικής δικαιοσύνης, σε σημείο που οι δηλώσεις από την Αθήνα και οι διχόνοιες των Ελλήνων φίλων μας στις Βρυξέλλες, να παρουσιάσουν αυτό το θέμα που επιλήφθηκε από τη δικαιοσύνη για την κατηγορία του εκλογικού εγκλήματος, ως θέμα της ελληνικής μειονότητας που κλιμακώθηκε με μια τέτοια διαμαρτυρία, πρωτόγνωρη στην ιστορία της Ευρώπης – τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω!

Όχι μόνο λυπάμαι πολύ, αλλά και ανησυχώ σοβαρά. Γιατί αυτό το βήμα, που γίνεται σαν το πόδι του ελέφαντα σε υαλοπωλείο, μπορεί να επιφέρει την οπισθοδρομική συνέπεια της αναζωπύρωσης της σημαίας του εθνικισμού και των αμοιβαίων αρνητικών συναισθημάτων που προκαλεί αυτή η σημαία σε παραπληροφορημένα στρώματα και ορισμένες ομάδες εξτρεμιστών, που καλωσορίζουν αυτές τις περιπτώσεις ενώ έχουν στο χέρι τους ένα κουτάκι βενζίνης που δεν αμφιβάλλω ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι όχι μόνο εγώ και η αλβανική κυβέρνηση αλλά και ο πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση δεν το θέλουμε καθόλου.

Όπου κι αν στραφώ για να βάλω τον εαυτό μου “στη θέση του άλλου”, δεν μπορώ να βρω ένα μονοπάτι που να με οδηγεί στο μονοπάτι να δικαιολογήσω αυτήν την προσέγγιση σε ένα ζήτημα δικαιοσύνης και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να λυθεί αυτό το «περίεργο» πρόβλημα με τους γείτονες μας και φίλους, εκτός αν αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη!

Επομένως, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να πω, γιατί το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας, η σαφής διάκριση των εξουσιών, που χάρη στη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη (Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ) και τη σιδερένια βούληση της κυβερνητικής μας πλειοψηφίας να την εφαρμόσει, χωρίς ποτέ να κάνουμε πολιτικό σχολιασμό για τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δίνει μια χαμένη διάσταση στην ιστορία του κράτους της δημοκρατικής Αλβανίας στο δρόμο προς την Ενωμένη Ευρωπαϊκή Οικογένεια· απολύτως αδιαπραγμάτευτο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην αναμειγνύεται ποτέ στις υποθέσεις της δικαιοσύνης για κανένα πολιτικό λόγο· αλλά και το όραμα και η θέλησή μου να μην συμβιβάσω ποτέ τις εξωτερικές στρατηγικές σχέσεις, με τη διόγκωση επεισοδιακών γεγονότων όπως αυτό, μου καθιστούν αδύνατο να αναλογιστώ περισσότερο αυτό το επεισόδιο, τόσο κοινότοπο όσο και επικίνδυνο, στο πλαίσιο της στενά βαλκανικής σκέψης.

Αλλά στους Έλληνες φίλους που ήρθαν στη Χειμάρρα εν μέσω διακοπών και έδωσαν το μοναδικό τους σόου σε τουρίστες από όλη την Ευρώπη, που φέτος έχουν αποβιβαστεί περισσότεροι από ποτέ στις αλβανικές ακτές, λέω ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αλβανία.

Και να διαμαρτυρηθούν αν θέλουν!

Γιατί η σημερινή Αλβανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ανεκτική σε κάθε σύγχρονο διαδηλωτή, αλλά και ιστορικά φιλόξενη για κάθε ξένο, ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας ή θρησκείας, και πολλές στιγμές της ιστορίας μας το μαρτυρούν, όταν οι Αλβανοί έγιναν οι φύλακες άγγελοι των ξένων που αγωνίζονταν για επιβίωση, από τους Εβραίους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τους Αφγανούς σήμερα – συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων που πλήττονταν από την ακραία φτώχεια στα βόρεια της χώρας τους κατά τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, που χτύπησαν τις εξουθενωμένες οικογενειακές πόρτες των Αλβανών στα νοτιοανατολικά της χώρας μας.

Όχι μόνο αυτό, η σημερινή Αλβανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα με μια νέα υποδειγματική νομοθεσία για όλες τις μειονότητες, όπου η ελληνική μειονότητα απολαμβάνει τις ίδιες ελευθερίες και δικαιώματα με την αλβανική κοινότητα, όπου οι πολίτες μας ελληνικής υπηκοότητας επιλέγουν και εκλέγονται ελεύθερα, όπως συνέβη και στις φετινές δημοτικές εκλογές σε Δρόπολη και Φοινίκη, μετά από προεκλογική εκστρατεία με μηνύματα που δόθηκαν στα αλβανικά και ελληνικά (ακόμα και από εμένα τον ίδιο, που δυστυχώς δεν μιλάω την υπέροχη ελληνική γλώσσα), όπου η ελληνική σημαία κυμάτιζε ελεύθερα ανάμεσα σε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς των Δροπολιτών και οι υποψήφιοι της ελληνικής μειονότητας πήραν τις εντολές να συνεχίσουν να διακυβέρνουν τις κοινότητές τους ανενόχλητοι. Κατά την περίοδο της κυβέρνησής μου, σπίτια που χτίστηκαν χωρίς άδεια στα χρόνια της μεταπολίτευσης νομιμοποιήθηκαν μαζικά για τις ελληνικές οικογένειες και τους δόθηκαν χιλιάδες τίτλοι ιδιοκτησίας που δεν είχαν για δεκαετίες, όπως και σε εκκλησίες, όπου οι ορθόδοξοι πιστοί τελούν θρησκευτικές τελετουργίες, τίτλοι περιουσιών που κατασχέθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς, ακαταχώριστοι μέχρι να έρθω στην κυβέρνηση.

Στα ελληνικά ΜΜΕ που ασχολούνται με το θέμα που προκάλεσε να εκφράσω αυτές τις γραμμές, λέω ότι είναι ευπρόσδεκτοι να ακούσουν και την άλλη καμπάνα αν θέλουν, όταν θέλουν, στα Τίρανα ή ακόμα και στη Χιμάρα αν θέλουν, όπου τους καλωσορίζουμε πάντα με ευχαρίστηση με τις αλήθειες μας! Γιατί η Αλβανία έχει σήμερα μια κυβέρνηση που λέει ό,τι κάνει και κάνει ό,τι λέει, όπως για όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων και των περιουσιών των μελών της ελληνικής μειονότητας. Τα οποία ποτέ, σε καμία περίπτωση, δεν αντιμετωπίστηκαν από τις σημερινές αλβανικές αρχές διαφορετικά από αυτές όλων των Αλβανών.

Το ζήτημα των τίτλων ιδιοκτησίας στην Αλβανία ήταν μια κακή ασθένεια που δημιουργήθηκε από τον κομμουνισμό και επιδεινώθηκε σε σημείο αγωνίας από τη δημοκρατική μετάβαση, κατά την οποία τα ακίνητα έγιναν για χρόνια αντικείμενο μιας αποκρουστικής ανευθυνότητας της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας. Γι’ αυτό δώσαμε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα δικαιώματα ιδιοκτησίας και στην καθυστερημένη επί δεκαετίες διαδικασία αντιμετώπισης των ακινήτων σε ορισμένες περιοχές, από τις πεδιάδες των Μεγάλων Υψίπεδων στην Τρόπογια, μέχρι τα βοσκοτόπια και τους ελαιώνες στις ακτές του Ιονίου, έχει δρομολογηθεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης από την πλευρά της κυβέρνησής μας και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα μιας συνεχιζόμενης, καθόλου εύκολης δουλειάς, είναι αδιαμφισβήτητα.

Ενώ στον ελληνικό λαό λέω, ελάτε στην Αλβανία και θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας, γιατί μετά από μια τραγική απομόνωση που μας χώρισε για μισό αιώνα και μετά από μια δραματική μετάβαση με σοβαρά προβλήματα και μεγάλα δεινά, η Αλβανία γίνεται κάθε χρόνο και περισσότερο ένα καλό μέρος για να εργαστείτε, να επενδύσετε, να παίξετε μουσική ή θέατρο, να εκθέσετε την αξιοθαύμαστη τέχνη και τον πολιτισμό σας ή ακόμα και να ξεκουραστείτε, στις θάλασσες ή στα μαγικά βουνά μας. Και επίσης επειδή οι Αλβανοί και οι Έλληνες είναι δύο φιλικοί λαοί από αμνημονεύτων χρόνων, ότι η γεωγραφία τους έχει κάνει γείτονες και η ιστορία τους έχει ενώσει για κοινές υποθέσεις και προβλήματα, πολύ περισσότερο από ό,τι οι πολιτικοί τους διχάζουν για τη λαγνεία τους για εξουσία και για τις εθνικιστικές διαφορές τους σε αυτόν τον ελικοειδή δρόμο της ιστορίας, σε αυτήν την περιοχή έχει παραχθεί όλο και περισσότερη ιστορία παρά κύκλοι που θέλουν να αφομοιώσουν τα προϊόντα αυτής της ιστορίας.

Ενώ το σήμερα μας έφερε πιο κοντά για πάντα, είτε χάρη στις εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς που βγήκαν από το καταφύγιο της κομμουνιστικής φτώχειας, που ήρθαν κοντά σας στα δύσκολα 90s και έγιναν πλέον μέρος της ζωής σας στην Ελλάδα, είτε χάρη στην προθυμία μας να έχουμε πάντα την πόρτα ανοιχτή για εσάς. Επειδή είστε τα αδέρφια μας, με τα οποία το μέλλον μας ενώνει άρρηκτα, ως δύο ευρωπαϊκοί λαοί που τους χωρίζει η γλώσσα, αλλά που αγαπιούνται, είμαστε όπως λέγεται στη διάσημη ιταλική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε, «μια φάτσα, μια ράτσα».

*Ένα ρητό που αποδίδεται στους Επτά Σοφούς της Ελλάδας»

iefimerida.gr

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλλος ένας μπαμπέσης Αλβανός που ζηλεύει και φθονεί την Ελλάδα και τούς Έλληνες.
  Πολύ ήπια η αντίδραση της Ελλάδας, κρύβεται πίσω από την ΕΕ.
  Μα καλά δεν έχει στρατό η Ελλάδα ικανό να απελευθερώσει την Βόρεια Ήπειρο;

  • Τώρα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων εξοικιωνονται και παίζουν παιγνίδια στα ολοκαίνουρια tablet.

   • Γιατί είναι κακό αυτό αφού το tablet για όλους τους νέους είναι ”η ζωή και η αναπνοή τους” μέχρι της στρατεύσεώς τους και η έλλειψη τους θα δημιουργήσει στερητικό σύνδρομο.
    Ας γυρίσουμε δεξιά και αριστερά το κεφάλι μας και θα δούμε ”ένστολους” παντός βαθμού και ηλικίας αλλά δυστυχώς και κληρικούς, να μη σηκώνουν κεφάλι από το tablet και το έξυπνο κινητό .
    Ε.. ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ”ΜΑΡΑΦΕΤΙΑ” ΌΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ .
    Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΛΑΖΕΙ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ .
    ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΑ.

  • Έχουν το σύνδρομο της Βορείου Ηπείρου που την απελευθέρωσε δυο φόρες από το 1913 ο ελληνικός στρατός, αλλά όλα αυτά θα τα ξεχάσουν όταν μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Αλλά τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Ράμα.
   Τώρα γιατί αυτό το σύνδρομο το έχει και ο σοσιαλιστής-διεθνιστής κ. Ράμα να ρωτήσουμε τον μέχρι πέρυσι Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και φίλο του κ. Γ. Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ) .

   • Και τι είναι η ΕΕ, η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που γιατρεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν; Όταν θα έχουν αφανίσει ό,τι έχει απομείνει από το ελληνικό στοιχείο τής Β. Ηπείρου, θα γίνουν “Ευρωπαίγοι”, που έλεγε και ο Μακρυγιάννης; Ό,τι σου πουν από τού Μαξίμου;

    TREΙΣ φορές έχομε απελευθερώσει την Β. Ήπειρο, αλλά δεν αξιωθήκαμε να την κρατήσομε, επειδή έχομε πρωθυπουργούς κάτι τζιτζιφιόγκους, σαν αυτούς που γλείφεις. Και στο ΝΑΤΟ μπήκε η Αλβανία με θετική ψήφο και τής ΝΔ το 2008, όπως και τού ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Κατεψήφισαν ΛαΟΣ και ΚΚΕ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

 2. Άλλο ένα πολιτικό λάθος του Μητσοτάκη για να μην στεναχωρήσει την Μπακογιάννη που ήθελε να τα βρούμε με τους Αλβανούς και την έβαλε στο ΝΑΤΟ.
  Ο Ράμα ανήκει στην σύγχρονη πολιτική μαφία που εκμεταλλεύεται τους Αλβανούς που δουλεύουν στην Ελλάδα για να τους φάει τα λεφτά που βγάζουν. Ξέρει ότι είναι νοικοκύρηδες και ότι μάζεψαν μετά το 1990 τους τα τρώει, και αυτοί έχουν πέσει στην παγίδα του.
  Η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία υφίσταται απίστευτα δεινά που δικαιολογούν την επέμβαση της Ελλάδας.
  Ο Μητσοτάκης πρέπει να δώσει Ελληνική υπηκοότητα και ευρωπαϊκό διαβατήριο σε όλους τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, στην Ελληνική μειονότητα και σε όσους ελευθερωθούν.

  • @ CITY DREAM

   “Ο Μητσοτάκης πρέπει να δώσει Ελληνική υπηκοότητα και ευρωπαϊκό διαβατήριο σε όλους τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα”

   Σε τι θα χρησίμευε αυτό;

  • Θετικό το γεγονός ότι ο Ράμα απολογείται για τις πράξεις του στους Έλληνες.
   Αρνητικό το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι προκλητικός, είρωνας και αλαζόνας.
   Πολύ ψηλώνει το μπόι του να θεωρεί μια ράτσα και φάτσα τους Έλληνες με τους αλβανούς.
   Οι αλβανοί είναι κοντοί, με χοντρό λαιμό, πλατύ πρόσωπο και άσχημοι . Γνήσιοι καυκάσιοι από εκεί που τους έφεραν οι τούρκοι τα αδέλφια τους.
   Από ράτσα άστο Ράμα καμία σχέση οι Έλληνες με τους απολίτιστους, ζηλοφθόνους, μπαμπέσηδες, αγγράματους και ακαλιέργητους αλβανούς. Αυτοί έχουν τη ράτσα των καυκάσιων μαφιόζων και για αυτό έχουν γεμίσει τις Ελληνικές φυλακές.
   Η μοναδική ευκαιρία που έχει είναι να μάθει Ελληνικά και να γίνει πολιτισμένος άνθρωπος που θα σέβεται τις ανθρώπινες αξίες.
   Όσο για την ΕΕ μην την βάζεις στο στόμα σου και την βρωμίζεις. Δεν είναι η αλβανία ούτε για την ΕΕ άλλα ούτε για την Αφρικανική ένωση. Μόνο για την Καυκασία και την ένωση με τη Ρωσική μαφία.

 3. Στο ΝΑΤΟ Η Αλβανία μαζί με την Κροατία έγιναν δεκτές τη 1η Απριλίου 2009. Τότε ούτε ο κ. Μητσοτάκης ,ούτε ο κ. Μπακογιάννης είχαν σχέση με την εξωτερική πολιτική .
  ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ.

 4. Η Αλβανία δεν υφίσταται ως έθνος. Δημιουργήθηκε τεχνικά ως προγεφύρωμα των Ιταλών εναντίον των Ελλήνων και των Σέρβων το 1918.
  Οι περισσότεροι Αλβανοί αισθάνονται Έλληνες για αυτό το 80% μιλούν Ελληνικά και όλοι θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε Ελληνικά σχολεία.
  Επίσης άρχισαν να γίνονται χριστιανοί ορθόδοξοι.
  Η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει την Αλβανία μέσω της εθνότητας και της εσωτερικής πίεσης που αισθάνονται οι Αλβανοί να ελευθερωθούν από τους δυνάστες τους. Μετά τις πυραμίδες άλλο ένα κόλπο στήνεται για να φάνε τα λεφτά των Αλβανών πολιτών που έβγαλαν με κόπο.
  Ο Ράμα έχει ξαμολύσει την Αλβανική μαφία για να φοβίσει και απειλήσει τους Αλβανούς που επιθυμούν την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας και την ένωση με την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα