Δ. Κωνσταντακόπουλος: Υβριδικός Πόλεμος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών και τα διάφορα λόμπυ των λαμογίων, παραφρόνων και ακροδεξιών που τη σιγοντάρουν έχουν κινητοποιηθεί τώρα για να αποδώσουν την ευθύνη μιας τεράστιας και σε μεγάλο βαθμό αποτρέψιμης εθνικής καταστροφής στους μετανάστες, σε Τούρκους και Ρώσους πράκτορες ή σε εξωγήινους.

Πριν ήταν η κλιματική κρίση. Προφανώς υπάρχει η κρίση, αυτός όμως είναι λόγος για να κάνουμε περισσότερα, όχι λιγότερα για να αντιμετωπίσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλεί!

Επειδή τώρα δεν φτάνει η κλιματική αλλαγή για να δικαιολογηθεί η άνευ ιστορικού προηγουμένου καταστροφή της Ελλάδας και οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την καταστροφή, έχουμε βαρύγδουπες εκφράσεις ανεξιχνίαστου νοήματος που κινητοποιούνται όπως “υβριδικός πόλεμος” και “ασύμμετρες απειλές” για να εξηγήσουν το ελληνικό μπουρδέλο. ‘Οσο πιο βαρύγδουπη είναι μια έκφραση, τόσο πιο μεγάλη εντύπωση κάνει. ‘Οσο πιο ακατανόητη τόσο λιγότερο τη θέτει κανείς σε κριτική και έλεγχο.

Μέχρι και ο ‘Αρειος Πάγος κινητοποιήθηκε να βρει τις εγκληματικές συμμορίες που βάζουν τις φωτιές. Δεν χρειάζεται όμως να ψάξει στα δάση της Θράκης. Θα έφτανε μια έρευνα στου Μαξίμου  και στα Υπουργεία για να μάθουμε ότι τίποτα δεν λειτουργεί ούτε στο κράτος ούτε στην κυβέρνηση κι ότι αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις φωτιές, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα της χώρας. ‘Ολοι οι νοήμονες ‘Ελληνες ξέρουν τι ενδιαφέρει αποκλειστικώς κυβέρνηση και κράτος. Υποθέτουμε ότι και οι αξιότιμοι ανώτεροι δικαστές το γνωρίζουν επίσης.

Από αυτό το κράτος και από αυτούς τους πολιτικούς περιμένουν να μας προστατεύσουν από τις πυρκαγιές, κάτι που δεν κατάφερναν ακόμα και σε πολύ καλύτερους καιρούς;

Κι αφού θέλουν να μάθουν τις εγκληματικές συμμορίες που δρουν στη Θράκη γιατί δεν ρωτάνε τον κ. Μητσοτάκη που παρακολουθεί τους πάντες; (ή εναλλακτικά τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες που έστησαν το κύκλωμα των παρακολουθήσεων;).

Δεν μπορούμε ασφαλώς να αποκλείσουμε ότι κάποιοι βάζουν φωτιές. ‘Οχι βέβαια οι μετανάστες, οι Ρώσοι και οι Τούρκοι πράκτορες, αλλά, πιθανότερο, τα γνωστά λαμόγια του ελληνικού Εργολαβιστάν (που έχουν άριστες σχέσεις συνήθως και με το ίδιο το γκουβέρνο).

Εν πάσει περιπτώσει, είτε έτσι, είτε αλλοιώς, γιατί δεν πιάνεται έστω ένας από όλους αυτούς;

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ (σε καλά χέρια και η άμυνα, όχι θα υστερούσε) πήγε στη Θράκη με τους κομμάντος του να κάνει περιπολίες, με το κράτος να διασπείρει πάλι φήμες περί αγνώστων κυκλωμάτων εμπρηστών. (Συνωμοσιολογία για να σκεπαστεί η ανικανότητα στις φωτιές! Αν ισχύει ότι «μας έκαψαν» θα πέσουν σήμερα κεφάλια; – Militaire.gr)

Υβριδικός πόλεμος ή πόλεμος νέτα – σκέτα γίνεται. Γίνεται από την κυβέρνηση, τα συστημικά ολοκληρωτικά ΜΜΕ (που ξεπέρασαν τα μήντια της δικτατορίας, αν και με διαφορετικές μεθόδους), τον διαπλεκόμενο δημοσιογραφικό, πνευματικό, πανεπιστημιακό μας κόσμο και όλες τις εκδοχές μιας βλακοφρόνου άκρας δεξιάς την οποία απελευθέρωσε το απίστευτο χάλι της ελληνικής αριστεράς και κεντροαριστεράς όλων των αποχρώσεων. Είναι ο πόλεμος που γίνεται από την απερίγραπτη “ελίτ” και την κυβέρνηση αυτής της χώρας εναντίον του μυαλού, της ευθυκρισίας, της μνήμης και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών.

Μάλιστα, μετανάστες, Τούρκοι και Ρώσοι έβαλαν τις φωτιές. Μήπως οι ίδιοι έσπρωξαν τα τρένα να τρακάρουν μετωπικά στα Τέμπη; Αυτοί εμπόδισαν τα ασθενοφόρα να φτάσουν εγκαίρως στους ασθενείς που πέθαναν περιμένοντάς τα; Αυτοί γκρέμισαν τη γέφυρα στην Πάτρα σκοτώνοντας τους ανθρώπους από κάτω; Αυτοί έχουν διαλύσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας; Αυτοί έχουν αφήσει χωρίς πιστοποίηση αεροδρόμια και τις αεροπορικές μας εταιρείες; Αυτοί άφησαν χωρίς συντήρηση τα Κανανταίρ που οδήγησαν στο θάνατο τους αεροπόρους που τα οδηγούσαν; Αυτοί άφησαν ανυπεράσπιστες απέναντι σε ενδεχόμενη φωτιά τις στρατιωτικές βάσεις; Ή μήπως μετανάστες, Τούρκοι και Ρώσοι ανάγκασαν τους πολιτικούς μας να τα πιάνουν από τη Ζήμενς, τη Νοβάρτις και χίλιες δυό άλλες μεριές;

Στην κατάσταση που είναι σήμερα το ελληνικό κράτος, αν πραγματικά το ήθελαν Τούρκοι και Ρώσοι πράκτορες, θα το είχαν κυριολεκτικά ανατινάξει.

Σκάνδαλα και κρίσεις γίνονται και σε άλλες χώρες. Μόνο που σε κάπως κανονικές χώρες, χώρες δηλαδή που διατηρούν κάποιες προοπτικές και δυνατότητες επιβίωσης, προκαλούν επανορθωτικές κινήσεις. Στην Ελλάδα προκαλούν ακόμα μεγαλύτερες απομακρύνσεις από τον κανονικό τρόπο κρατικής λειτουργίας.

Η χώρα μοιάζει με ασθενή στο τελευταίο στάδιο, με πολυοργανική ανεπάρκεια…

ΥΓ1. ‘Ενα μείζον πολύ σημαντικό θέμα που δεν ήταν όμως το θέμα μας στο άρθρο είναι ο επί δεκατρία χρόνια κανιβαλλισμός του ελληνικού κράτους σε εφαρμογή των αποικιακών καταστροφικών Μνημονίων και Δανειακών – που εξακολουθούν να ισχύουν άλλωστε παρά τα ψέμματα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων έως το 2060, αν υποθέσουμε ότι θα υπάρχει η Ελλάδα μέχρι τότε.

Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση θα επέβαλε τη δημιουργία πολύ ισχυρότερων υποδομών, οι ελληνικές υποδομές έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ και το κρατικό προσωπικό και οι κρατικές δαπάνες επί σχεδόν 15 χρόνια μειώνονται δραματικά.

Οι καταστροφές αυτές, που “προγραμματίστηκαν” από τα Μνημόνια και τις περικοπές τους δεν έχουν έλθει ακόμα στο μεγαλύτερο μέρος τους, θα φανούν όμως τα επόμενα χρόνια.

Στην υλική, πρέπει εξάλλου να προστεθεί η καθόλου ασήμαντη ηθική και πνευματική αποσύνθεση της χώρας.

ΥΓ 2. Θυμίζουμε ότι και οι πυροσβέστες και η πολιτική προστασία ζήτησαν, όπως και ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία. Φαίνεται όμως ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει περισσότερο να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Αμερική παρά να σώσει τα ελληνικά δάση.

konstantakopoulos.gr

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών”

  Ας κόψει κάτι ο αρθρογράφος. Το ρεκόρ από την Μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα το κατέχει η τρισμέγιστη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου (και αργότερα μόνο Τσίπρα). Προφανώς ο Μητσοτός με το κομματικό του σκυλολόι λειτουργεί καταστροφικά και ανθελληνικά, πλησιάζει με βήμα ταχύ τον Αλέξη, αλλά για την ώρα ο Τσίπρας παραμένει εκτός συναγωνισμού. Οι Πρέσπες και μόνον αρκούν για να του χαρίσουν τον τίτλο.
  Αλλά πώς ο συντάκτης του άρθρου είναι τόσο σίγουρος ότι τα περί Τούρκων πρακτόρων είναι “συνωμοσιολογία”;
  Τουναντίον, ακριβώς επειδή αυτή η εικασία είναι ισχυρή, η νυν κυβέρνηση πρέπει να ελεγχθεί και να καταδικαστεί από την κοινή γνώμη για πλημμελή φύλαξη της χώρας. Αλλά με τα κουκουεδίστικα σλόγκαν του κ. Κονσταντακόπουλου περί “βλακοφρόνου άκρας δεξιάς” και λοιπά ηχηρά παρόμοια, γόνιμη δημοσιογραφία δεν γίνεται. Λυπάμαι. Πολύ κρίμα να γράφονται τόσο επιφανειακές αναλύσεις από ανθρώπους κατά τα άλλα καλοπροαίρετους. Αλλά τελικά αυτοί είστε…

  ΥΓ. Να θυμίσω στον κ. Κωνσταντακόπουλο ότι την δεκαετία του ’80, ο Ριζοσπάστης υιοθετούσε την άποψη ότι τις πυρκαγιές τις βάζουν παρακρατικές φασιστικές ομάδες σε ημερομηνίες περί την 4η Αυγούστου με στόχο την αποσταθεροποίηση. Κάποιοι βλέπουν πάντα έναν αόρατο εχθρό εντός της χώρας, προφανώς με φασιστικά χαρακτηριστικά. Τον ορατό εχθρό που λέγεται Τουρκία δεν τον βλέπουν;

  Για του λόγου το αληθές: Ριζοσπάστης, Τρίτη 3 Αυγούστου 1982, σελ.6

  http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin_ftr.asp?c=65&pageid=52790&id=-1&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ASYASdASZASSASJASLASRASFASa&CropPDF=0

  • Ποτέ δεν πήρα εντελώς στα σοβαρά τον “δημοσιογράφο τού Κρεμλίνου”, όπως τον έλεγε και κάποιος παλιός συζητητής εδώ μέσα. Έχει και μανία καταδιώξεως με το Ισραήλ [μπας κι είναι κρυπτοχιτλερικός; :-)]
   Φρονώ ότι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε μετά την Μεταπολίτευση, ήταν αυτή τού Σημίτη, στα βήματα τού οποίου βαδίζει ο Μητσοτάκης. Καμμία δεν έκαμε τόση ζημιά στην Ελλάδα, όσο αυτή. Εννοείται ότι η προδοσία τού ΣΥΡΙΖΑ ήταν βαριά, αλλά ο άλλος έβγαλε στην Ελλάδα το όνομα τού ψοφοδεούς κράτους και θα μείνει στην Ιστορία για τα Ίμια, την Μαδρίτη, τούς S-300 και το Ελσίνκι. Συν τοις άλλοις, ήταν και η πιο διεφθαρμένη από συστάσεως τού νεοελληνικού κράτους. Μόνο να σκεφθείς το τι λεφτά φαγώθηκαν στην Ολυμπιάδα τού 2004 και για τα οποία δεν δόθηκε ποτέ ακριβής λογαριασμός, φθάνει.

   • Πολύ εύστοχα όσα γράφεις Επισκέπτη. Εν τέλει είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιος ήταν ο χειρότερος. Παρ’ τον έναν και βάρα τον άλλον…
    Εξάλλου όλοι τους συνδέονται με ένα ξεκάθαρο νήμα: τα αποκόμματα του ΚΚΕεσ και αργότερα ο Συνασπισμός απετέλεσαν την ιδεολογική δεξαμενή των σημιτικών, οι οποίοι με την σειρά τους συνέχισαν την γραμμή Μητσοτάκη πατρός που είχε εισαγάγει τα παραπειστικά φληναφήματα περί “εκσυγχρονισμού” (κοινώς ξεπούλημα κάθε κρατικής ιδιοκτησίας) -και δεν συμμαζεύεται.
    Όλη αυτή η σήψη, με τον έναν η τον άλλον τρόπο οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί τον ελληνισμό στα Τάρταρα. Πάντως θεωρώ ότι η κορύφωση αυτής της απεθνικοποίησης της κοινωνίας και του κράτους επήλθε με την εκχώρηση εθνικής ταυτότητας στους Σκοπιανούς. Οι συνέπειες αυτής της προδοσίας επισκιάζουν ακόμα και την μεγαλύτερη λαμογιά των “παλαιοκομματικών”, διότι με τις Πρέσπες εμφυτεύτηκε οριστικά στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας ο σπόρος της αμφιβολίας για την ίδια μας την οντότητα. Τα άνθη του κακού δεν έχουν φυτρώσει ακόμα. Θα τα δούμε όμως σύντομα.
    Και ναι μεν αυτό το έγκλημα το ετοίμασαν πολλοί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά τελικά επετεύχθη με υπογραφή Τσίπρα, σε πλήρη αρμονία με την ιδεολογία του εκλογικού του ακροατηρίου. Γιαυτό καταδικάζω την κυβέρνηση Σύριζα όσο καμία άλλη (χωρίς να παραβλέπω τίποτα από όσα επεσήμανες περί Σημίτη κλπ).

 2. Τα σχόλια εξακολουθούν να μην εμφανίζονται. Ας γίνει κάτι από τον κ. Σαββίδη, αν μπορεί. Οι Ανιχνεύσεις είναι το τελευταίο βήμα διαλόγου που έχει μείνει σε εμάς (δηλαδή σε όσους δεν θέλουμε να μπλέξουμε με τον οχετό των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης).
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα