Δ. Κωνσταντακόπουλος: Παλαιστίνη: Στο πλευρό του θύτη η επίσημη Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τους ενόχλησε η επίθεση των Παλαιστινίων κατά του Ισραήλ, δεν τους ενοχλεί όμως η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Ούτε και κυπριακών άλλωστε.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
8 Οκτωβρίου 2023

Ευθύς αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ στη σύγκρουση που ξεκίνησε στη Γάζα, αλλά ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα «μέτωπα». Ο πρωθυπουργός ψάχνοντας λέξεις που θα ικανοποιήσουν περισσότερο τους Ισραηλινούς και τον ακροδεξιό Νετανιάχου, έκανε λόγο για «φρικτή τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς.

Ένας λαός υπό κατοχή που ξεσηκώνεται είναι τρομοκράτης, ένας λαός που δολοφονεί παιδιά για να εδραιώσει την κατοχή ξένων εδαφών είναι άξιος συγχαρητηρίων!

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη, που δεν ντράπηκε να βγάλει ανακοίνωση καταδικάζοντας απερίφραστα την «επίθεση της Χαμάς κατά του λαού του Ισραήλ», ενώ περίπου στην ίδια γραμμή κινήθηκαν «ΠΑΣΟΚ» και Βελόπουλος. Ευτυχώς που κανείς από αυτούς δεν ζούσε το 1821, γιατί φαντάζεται κανείς εύκολα τι ανακοινώσεις καταδίκης του «τρομοκράτη Κολοκοτρώνη και του σφαγέα Παπαφλέσσα» θα είχαν εκδώσει… Από τα ελληνικά κόμματα μόνο το ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και επέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν εφάρμοσαν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Τους ενόχλησε η επίθεση των Παλαιστινίων κατά του Ισραήλ, δεν τους ενοχλεί όμως η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Ούτε και κυπριακών άλλωστε, ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όπως και ουδέποτε ζήτησαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, όπως προνοούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Δεν τους ενόχλησε ούτε η μαζική στήριξη του Ισραήλ και προσωπικά του Νετανιάχου στην εθνοκάθαρση πριν από μερικές μέρες του μαρτυρικού λαού των Αρμενίων από τις πατρογονικές τους εστίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη ΝΔ, όπως και τους υπόλοιπα «κόμματα της καρέκλας» και τα υπόλοιπα «κόμματα εξουσίας» δεν τους ενοχλούν οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις και οι δολοφονίες παιδιών από τις ισραηλινές δυνάμεις: αυτές προφανώς δεν θεωρούνται φρικτές και ουδέποτε γίνονται αντικείμενο ανακοινώσεων ή επικρίσεων.

Δεν τους ενοχλούν οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι χωρίς δίκες. Δεν τους ενοχλεί η μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε γιγαντιαίο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ούτε οι καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις Ισραηλινών εποίκων κατά των Παλαιστινίων. Δεν τους ενοχλεί το ότι ο Νετανιάχου εμφανίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με ένα χάρτη της νέας Μέσης Ανατολής στον οποίο δεν υπάρχει η Παλαιστίνη, αλλά μόνο το Ισραήλ.

Δεν βρίσκουν τίποτα από αυτά φρικτό και δεν μιλάνε ποτέ για αυτά. Σπανίως τα αναφέρουν και τα μέσα μας, συμβατικά ή κοινωνικά, ποτέ οι τηλεοράσεις «μας». Αν τα ανέφεραν, θα καταλαβαίναμε καλύτερα πόθεν και γιατί αυτή η χτεσινή βροχή από επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Ο κύριος, αν όχι αποκλειστικός υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν τώρα, για το αίμα που χύνεται και το πολύ περισσότερο που φοβόμαστε ότι θα χυθεί είναι το ίδιο το Ισραήλ και ο πρωθυπουργός του, που δυστυχώς μοιάζει να έχει στο τσεπάκι του τους δικούς μας Μητσοτάκηδες, Τσίπρες και Κασσελάκηδες, που ανταγωνίζονται ποιος θα αποσπάσει την εύνοιά του – τέτοια είναι σήμερα η κατάντια μας. Δεν τους απασχολεί καθόλου ότι ο Νετανιάχου τους εξαπάτησε και τους ενέπλεξε στην επικίνδυνη περιπέτεια του EastMed, ούτε το γεγονός ότι οι μισοί συμπολίτες του τον θεωρούν επικίνδυνο φασίστα.

Δεν είμαστε άλλωστε μόνο αμερικανική αποικία, είμαστε (κατά πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους) και ισραηλινή, μάλιστα οι Ισραηλινοί αγοράζουν πλέον τα πάντα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες φώναξε ο Μητσοτάκης να μας παρακολουθούν δίνοντάς του και αυτουνού κάποιες από τις πληροφορίες που συλλέγουν. Και κανένα ελληνικό κόμμα, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά δεν ενεκάλεσε την κυβέρνηση ή δεν ζήτησε εξηγήσεις. Τόσο διεφθαρμένη και εξαρτημένη είναι η χώρα, σχεδόν στο σύνολό της – τουλάχιστο τα στρώματα που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή, όχι βέβαια όσοι είναι βυθισμένοι στο μεροκάματο και την επιβίωση.

Η Ελλάδα και η Κύπρος κινδυνεύουν να πληρώσουν, αργά ή γρήγορα, και μάλλον γρήγορα, και πολύ άσχημα, τη γλοιώδη και υστερόβουλη υποτέλεια της πολιτικής, άρχουσας, δημοσιογραφικής και πανεπιστημιακής τάξης τους στη συλλογική Δύση και τα διάφορα κέντρα της, όπως πρόσφατα συνέβη αυτό κατά τραγικό τρόπο με τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ και απειλείται να γίνει και με τους Αρμένιους της Αρμενίας του Πασινιάν. Τα αποικιακά μας αφεντικά μάς περιφρονούν ως δεδομένους, ο υπόλοιπος (και ανερχόμενος) κόσμος μάς περιφρονεί ως αναξιοπρεπείς και ανήθικους υποταγμένους.

Πολύ νερό κύλησε δυστυχώς στο αυλάκι από τότε που ο Καβάφης θύμιζε ότι έχουμε και αράπικο αίμα στις φλέβες μας, που οι αντάρτες της ΕΟΚΑ ανατίναζαν τα εγγλέζικα αεροπλάνα που ήταν να χτυπήσουν τον Νάσσερ από την Κύπρο ή ο Ανδρέας Παπανδρέου έβγαζε από την πολιορκημένη Βηρυτό τον Γιάσερ Αραφάτ και τους μαχητές του, κάνοντας όλη την υφήλιο να ανατριχιάσει.

Πηγή: kosmodromio.gr

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και τι καλό έκανε στην Πατρίδα μας ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ΄’έβγαζε από την πολιορκημένη Βηρυτό τον Γιασέρ Αραφάτ και τους μαχητές του , κάνοντας όλη την υφήλιο να ανατριχιάσει” και πόσο διπλωματικό κεφάλαιο ξόδεψε η Ελληνική διπλωματία για να ηρεμήσει την υφήλιο και κυρίως τους Υπερθνικούς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ ,ΕΟΚ) στους οποίους είχαμε ενταχθεί;;;.
  Τριτοκοσμικά σκιρτήματα ενός αντρωθέντος στην Αμερική εκλεγμένου πρωθυπουργού μας , που δεν προσιδίαζαν με τις σταθερές και μετρημένες θέσεις μας στα εξωτερικά θέματα.
  ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣ ΜΗ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 10ΕΤΊΑ 1975-85 ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΑΣ ΜΗ ΞΑΝΑΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.

 2. “Τριτοκοσμικά σκιρτήματα ενός αντρωθέντος στην Αμερική εκλεγμένου πρωθυπουργού μας”

  ο Μητσοτακης εξαιρειται ;

  • Φεύγει -ο Ανδρέας- για την Αμερική το 1938 σε ηλικία 19 ετών , γίνεται Αμερικανός πολίτης και στρατεύεται εκεί και επιστρέφει το 1961(ύστερα από 23 χρόνια) , έγγαμος με την Αμερικανίδα κυρία Μαργαρίτα-που επιβιώνει (ζωή να έχει) και με δυο -νομίζω -παιδιά είναι το ίδιο με τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη ,που πήγε στην Αμερική για σπουδές και παρέμεινε εκεί μια 5ετία, όπως παραμένουν τα περισσότερα παιδιά των Ελλήνων που σπουδάζουν εκεί .
   ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ ;;;.
   ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ.

    • Αυτό θα αποδειχθεί αν έχουμε -δεν θα έχουμε από κυβέρνηση της Ν.Δ -νέα Ίμια.
     Να πεισθείτε και εσείς και όσοι ”πρασινοφρουροί”-καιρός είναι – ότι ”όποια πέτρα και αν σηκώσεις” το ΠΑΣΟΚ θα βρεις και στα εσωτερικά και τα εξωτερικά θέματα.
     Μια χρονική αναδρομή από το 1981-2011 θα σας πείσει .
     Δεν σας κάνει εντύπωση ότι μόνο ένας στους εφτά Έλληνες το ψηφίζουν ;;;.

     • αν κανει παραχωρησεις γιατι να εχουμε Ιμια ;
      ο χρονος θα δειξει και μαλιστα συντομα

 3. Η λύση είναι δύο κράτη στην Παλαιστίνη, δύο κράτη στην Κύπρο.

  Κυπριακό – Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί, όχι ένας. Δεν υπάρχουν “Κύπριοι” με την εθνική έννοια, δεν υπάρχει “Κυπριακό” έθνος. Ο όρος “Κύπριος” είναι τοπικός/γεωγραφικός, όχι εθνικός/εθνοτικός. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μεγάλα έθνη, Έλληνες και Τούρκοι, και κάποιες μικρές μειονότητες. Εθνοθρησκευτικές ή εθνικές μειονότητες όπως οι Αρμένιοι και οι Μαρωνίτες, θρησκευτικές μειονότητες όπως π.χ. οι Λατίνοι κ.α. Υπάρχει επίσης και μία ιδιαίτερη εθνοπολιτισμική ομάδα, οι Ρομά (κάποιοι από αυτούς είναι μουσουλμάνοι και κάποιοι χριστιανοί, ενταγμένοι στην τουρκοκυπριακή και την ελληνοκυπριακή κοινότητα αντίστοιχα). Γιατί θα πρέπει ντε και καλά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν μαζί; Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν ως μειονότητα σε ένα κράτος κατά βάση Ελληνοκυπρίων.

  Παλαιστινιακό – Στην Παλαιστίνη πρέπει να ιδρυθούν δύο κράτη, ένα εβραϊκό (Ισραήλ) και ένα αραβικό (Παλαιστίνη). Το Ισραήλ θα έχει πρωτεύουσα τη Δυτική Ιερουσαλήμ και η Παλαιστίνη θα έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ (κάτι σαν την Λευκωσία για παράδειγμα). Σύνορα – με μερικές ενδεχομένως αναπροσαρμογές – θα είναι τα σύνορα του 1967. Εντός της πόλης της Ιερουσαλήμ το Τοίχος των Δακρύων θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι το σύνορο. Το τοίχος θα είναι Ισραήλ και πάνω από το τοίχος θα είναι Παλαιστίνη. Ταυτόχρονα όλοι οι Εβραίοι έποικοι από τη Δυτική Όχθη θα μεταφερθούν στο Ισραήλ, ενώ στους οικισμούς τους θα μεταφερθούν για κατοίκηση Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που κατοικούν σε Λίβανο, Συρία κ.α. Ταυτόχρονα, στο Ισραήλ κατοικούν 2.000.000 Παλαιστίνιοι. Όσοι θέλουν να εγκατασταθούν στο Παλαιστινιακό κράτος (στους οικισμούς των εποίκων ενδεχομένως) και όσοι θέλουν ας παραμείνουν ως αραβική μειονότητα στο κράτος του Ισραήλ, με σεβασμό κάθε δικαιώματος τους. Αντίστοιχα να γίνει το ίδιο για όσους Εβραίους θελήσουν να παραμείνουν στην Παλαιστινιακή πλευρά, ως πολίτες της.

 4. Οι Αρμένιοι έδιωξαν πάνω από 600.000 Αζέρους από το Καραμπάγ και τη γύρω περιοχή. Αυτοί οι 600.000 ακόμα ζουν σε άθλιες συνθήκες στα περίχωρα του Μπακού. Οι Αρμένιοι σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους σε Λατσίν, Χότζαλι, Φουζουλί, Τζεμπραΐλ, Χοτζαβέντ, Αγντάμ, Άγντερε, Χάνκεντι (οι Αρμένιοι το λένε Στεπανακέρτ), Σούσα κ.α. Η πόλη του Λατσίν (6.000 κάτοικοι), η Σούσα (15.000 κάτοικοι) και το Αγντάμ (28.000 κάτοικοι) κατοικούνταν το 1989 εξ ολοκλήρου από Αζέρους και σήμερα ελέγχονται από τον Αρμένικο Στρατό, ενώ ο μουσουλμανικός πληθυσμός διώχθηκε. Η πτώση του Αγντάμ και η κατοχή της γύρω περιοχής του προκαλούν το διωγμό περίπου 600.000 αμάχων και αυτό αποτελεί μια σημαντική καμπή του πολέμου. Σήμερα το Αγντάμ είναι μια πόλη φάντασμα, ενώ σύμφωνα με την απογραφή του 1989 είχε 28.000 κατοίκους, βιομηχανίες, σιδηρόδρομο, αμπέλια… Στην δε πόλη Χότζαλι έγινε κυριολεκτικά σφαγή και εκδίωξη των κατοίκων (Αζέρων) από τους Αρμένιους. Καταστράφηκαν 500 κρατικά κτήρια, τουλάχιστον 3.326 ιδιωτικά σπίτια και 120 διαμερίσματα. Περισσότερα από 600 αγροκτήματα και βιομηχανικά κτήρια, πάνω από 700 εστίες υγείας και σχολεία, μαζί με κέντρα πολιτισμού καταστράφηκαν (εκ θεμελείων), ενώ δασικές περιοχές εκχερσώθηκαν. Την ίδια στιγμή 22 μουσεία με πάνω από 40.000 εκθέματα, 927 βιβλιοθήκες, τέσσερα θέατρα, δύο αίθουσες συναυλιών, 31 τζαμιά, 9 ιστορικά παλάτια και άλλα κτήρια τέχνης λεηλατήθηκαν ή καταστράφηκαν εντελώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα