Δ. Κωνσταντακόπουλος: Ο “εγκληματίας Πούτιν”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αν πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί ο Πούτιν, θα έπρεπε να δικαστούν επίσης οι πρόεδροι Κλίντον, Μπους, Ομπάμα, Τραμπ και Μπάιντεν και πολλοί άλλοι.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
21 Μαρτίου 2023

Η δίωξη και το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εις βάρος του προέδρου της Ρωσίας είναι, σε πρώτη ματιά, μια γελοία ενέργεια. Ο μόνος τρόπος για να εκτελεσθεί είναι να γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος, να χάσει η Ρωσία, να επιβιώσουν το Διεθνές Δικαστήριο και ο ίδιος ο Πούτιν και, μετά από όλα αυτά, να τον συλλάβουν και να τον δικάσουν.

Το ίδιο γελοίοι είναι, ειρήσθω εν παρόδω, και διάφοροι δυτικοί πολιτικοί που χαρακτηρίζουν εγκληματία και δολοφόνο τον Ρώσο πρόεδρο, στέλνοντας τα διαπιστευτήριά τους στις κατά τόπους αμερικανικές πρεσβείες.

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν έχει ασκήσει καμία δίωξη εναντίον των πρωτεργατών των πασίγνωστων, αποδεδειγμένων πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας, και τεράστιων εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη κλπ. (Σε ό,τι μας αφορά πολύ άμεσα δεν έχει ασχοληθεί ούτε και με τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις).

Αν πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί ο Πούτιν, θα έπρεπε να δικαστούν επίσης οι Αμερικανοί πρόεδροι Κλίντον, Μπους, Ομπάμα, Τραμπ και Μπάιντεν, ο Τόνι Μπλερ, ο Τζορτζ Κάμερον, ο Νικολά Σαρκοζί, οι αρχηγοί των υπολοίπων μελών του ΝΑΤΟ που τους συνέδραμαν, όλοι οι πρωθυπουργοί του Ισραήλ και πολλοί άλλοι ακόμα.

Η επιλεκτικότητα αυτή αποδεικνύει ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν είναι όργανο επιβολής της Διεθνούς Δικαιοσύνης, αλλά εργαλείο επιβολής των δυτικών συμφερόντων κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Προβοκάτσια

Σε μια δεύτερη όμως ανάγνωση, η ιστορία αυτή είναι μια πολύ μεγάλη προβοκάτσια του «Κόμματος του Πολέμου» στους κόλπους της Δύσης, ακόμα πιο σοβαρή από αυτές που προηγήθηκαν (ανατίναξη των αγωγών Nord Stream, επίθεση στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης στη Ζαπαρόζιε, δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα στη Μόσχα, αποστολή πριν καν αρχίσει η σύγκρουση βρετανικού πολεμικού από τον Τζόνσον στα χωρικά ύδατα της Κριμαίας).

Και όπως και οι περισσότερες προβοκάτσιες έχουν και εδώ βάλει πιθανότατα το χέρι τους οι Βρετανοί, δια του προέδρου του Δικαστηρίου και με την ευρύτερη επιρροή τους σε αυτό. Το Λονδίνο και οι βρωμερές υπηρεσίες του δεν μπορεί βέβαια να αναστήσουν την Αυτοκρατορία που αιματοκύλησε, επί δύο αιώνες, όλη την ανθρωπότητα (περιλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου). Του απέμεινε, ως θλιβερή και μίζερη φιλοδοξία, να παίζει (με αρκετή επιτυχία, ομολογουμένως) τον ρόλο διεθνούς προβοκάτορα.

Η Ευρώπη στο στόχαστρο

Πρώτος στόχος είναι πάλι η Ευρώπη. Αν η ανατίναξη των Nord Stream επεδίωκε να μην έχει τη δυνατότητα το Βερολίνο να ξανανοίξει, αν το αποφάσιζε, τη στρόφιγγα του αερίου, η υπόθεση του εντάλματος σύλληψης αποβλέπει στο να εξουδετερώσει προκαταβολικά οποιαδήποτε δυνατότητα του Βερολίνου ή του Παρισιού, να κινηθούν, πιεζόμενα από το αδιέξοδο της δυτικής πολιτικής στην Ουκρανία, προς την κατεύθυνση αναζήτησης ειρηνικής διεξόδου.

Πώς θα τηλεφωνήσουν ή θα συναντηθούν αύριο ο Σολτς ή ο Μακρόν με τον «εγκληματία» Πούτιν; Αυτό ισχύει ακόμα και για τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, αν τυχόν αποφάσιζε αύριο να εξετάσει τα επιχειρήματα πιο φρόνιμων φωνών μέσα στο αμερικανικό κράτος. Με έναν εγκληματία, με έναν δολοφόνο ή με ένα «Χίτλερ» δεν κουβεντιάζεις. Μόνο πολεμάς.

Πόλεμος μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό!

Από την αρχή της σύγκρουσης, η Ουάσιγκτον κάνει ό,τι μπορεί ώστε αυτή να μη σταματήσει. Τον Μάρτιο οι Αμερικανοί έστειλαν ειδικό απεσταλμένο και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον ταξίδεψε στο Κίεβο, για να τορπιλίσουν, όπως και κατάφεραν να το κάνουν στο τέλος, τις ειρηνευτικές συνομιλίες που είχαν αρχίσει με τουρκική πρωτοβουλία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Τώρα η απόφαση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης ήρθε παραμονή της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, με ένα από τα θέματα συζήτησης των ηγετών Κίνας και Ρωσίας το σχέδιο του Πεκίνου για μια ειρηνική λύση.

To επιβεβαίωσε άλλωστε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι στις παραμονές της επίσκεψης Σι στη Μόσχα: «Δεν υποστηρίζουμε εκκλήσεις για εκεχειρία τώρα. Και βεβαίως δεν υποστηρίζουμε εκκλήσεις για εκεχειρία που θα μπορούσαν να γίνουν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε μια συνάντηση στη Μόσχα που απλά θα ωφελήσει (η εκεχειρία) τη Ρωσία». (Προσέξτε το ύφος. Αναφέρεται σε «μια συνάντηση στη Μόσχα» και δεν περιέχει ούτε καν τα ονόματα Πούτιν και Σι. Τέτοια είναι η λύσσα της Ουάσιγκτον).

Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι δήλωσε ότι εξετάζει καταρχήν τις κινεζικές προτάσεις. Για όλους τους παραπάνω λόγους υποστηρίξαμε ότι η έκδοση του εντάλματος σύλληψης δεν είναι παρά μια προσπάθεια του «Κόμματος του Πολέμου» εντός του δυτικού κατεστημένου να τορπιλίσει προκαταβολικά κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνευτικής λύσης, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση, αλλά και την κλιμάκωση και του πολέμου στην Ουκρανία και του νέου παγκόσμιου Ψυχρού Πολέμου.

Έστω και αν αυτή η πολιτική αποτελειώνει την ίδια την Ουκρανία, καθιστά πιθανό το πυρηνικό και βέβαιο το κλιματικό και ευρύτερο οικολογικό ολοκαύτωμα της ανθρωπότητας.

Πηγή: kosmodromio.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Tα αυτονόητα γράφει ο Δ.Κ., που έχουν επισημανθεί κι από άλλους. Για την Γιουγκοσλαβία εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως, αλλά μόνο για τον Μιλόσεβιτς(!). Ουαί τοις ηττημένοις! Τώρα, γιατί πρέπει να εκδοθεί ένταλμα και για όλους τούς Ισραηλινούς πρωθυπουργούς, πρέπει να μάς το εξηγήσει. Είναι, ως φαίνεται, έγκλημα η υπεράσπιση τής πατρίδος, αλλά μόνο για το Ισραήλ. Όλοι οι άλλοι έχουν το δικαίωμα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα