Δύο πρέσβεις ε.τ. συζητούν εφ όλης της ύλης

6/11/20 | 1 | 0 | 612 εμφανίσεις


Στην εκπομπή που πραγματοποιεί στην διαδικτυακή τηλεόραση Anixnefseis webtv ο πρέσβης ε.τ. Νίκος Κανέλλος συνομιλεί με την κ. Δανάη Κουμανάκου πρέσβη ε.τ. για τις εμπειρίες που είχαν ως διπλωμάτες και για τα σημερινά προβλήματα της χώρας.

Category: Εκδηλώσεις, Φάκελος Καλοκαίρι

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Συγχαρητήρια για την ενδιαφέρουσα ώρα της συνομιλίας των δύο επιτίμων διπλωματών στο ΄΄σκηνοθέτη” -έτσι τον αποκαλούσε ο κ.Κανελλος- κ.Παντελή Σαββίδη των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ μας.
  Η συζήτηση ήταν αφηγηματική και πυκνή και δεν δημιουργούσε απορίες και ερωτήματα, εκτός της αρχής όταν αναφέρθηκαν αμφότεροι στις Αμερικανικές εκλογές και στην Ευρώπη μας και τους προβληματισμούς τους για την μη εθνική απεξάρτησή μας από την ”επίμονη και πιεστική αρκετές φορές -προσθέτουμε- Αμερικανική προστασία και την αδυναμία της Ευρώπης -Ε.Ε-να αμυνθεί εναντίον της τρομοκρατίας.
  Και για μεν την εξάρτησή μας πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων μας από το 1947 ,έχουμε και τις -αρνητικές κυρίως- παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις εσωτερικές μας υποθέσεις ,κάθε φορά που ένας πατριώτης Έλλην εκλεγμένος ”τολμούσε” -παραμένοντας στην Δύση -” να μπλέξει” στα γεωπολιτικά συμφέροντα τους .
  Κάποια παραδείγματα στην 10ετία του 1970 ,των αρχών της 10ετίας του 1990 -κατά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την” θαλπωρή” τους προς τα Σκόπια- ,αλλά στην δεύτερη 5ετία της 10ετίας 2010 ,με τους αγωγούς στην Βόρειο Ελλάδα και κυρίως με το Βουκουρέστι το 2008 ,κατέδειξαν ότι είναι αυταπάτη η πολύπλευρη εξωτερική μας πολιτική και η ”έξυπνη” διπλωματία , που -αν υπάρξει-πρέπει να προσαρμοσθεί -όπως σε όλα τα μικρά κράτη -με την παροιμία ”όπου δεν σε σπέρνουν να μη φυτρώνεις”.
  Για την Ε.Ε μας δεχθήκαμε -και εμείς ως μη οφείλαμε ,λόγω των προβλημάτων μας με την Τουρκία-τα σύνδρομα της ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΙΣΌΤΗΤΟΣ με όλους τους γειτονικούς λαούς και τους ανθρώπους, που κατέστησαν ”ένοχες” τις δύο πολυεθνικές Αυτοκρατορίες μας ως σκοταδιστικές-ιδιαιτέρως την Βυζαντινή- του ΕΙΡΗΝΙΣΜΟΥ μαζί τους, παρ’ότι ”είδαμε και πάθαμε” από όλους και της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, σύμφωνα με το οποίο- όποιος πιστεύει σε αξίες, εθνική κληρονομιά ,τιμή και έχει ηθικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις και ιδίως αν εξακολουθεί να σκέπτεται ελεύθερα ,η, τουλάχιστον αλλοιώτικα -,είναι φασίστας.
  Με τέτοιες ”υποχωρήσεις” όλων των κοινωνιών στην Ευρώπη μας ,που παρ’ότι ”σπρώχνεται” εδώ και( 8 ) χρόνια να απεξαρτηθεί ως ενηλικιωθείσα από τις ΗΠΑ ΄όχι μόνο δεν το τολμά ,αλλά και ανησυχεί τώρα για τις εκλογικές εξελίξεις εκεί ,αντί ”να μαζέψει τα μανίκια”της για την Ομοσπονδοποίησή της με ενιαία Εξωτερική πολιτική και Άμυνας-με ευρωπαικό στρατό-και γιατί όχι και ενιαία Οικονομική πολιτική για να ‘κατέβει στην παλαίστρα” με την Ρωσία ,Κίνα και ΗΠΑ και να παύσει να είναι ικέτης τους ,ιδίως στο προσφυγοματαναστευτικό και στην δικιά της Ανατολική Μεσόγειο.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (1 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας