Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα τοπ της Ευρώπης -Ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Σινέ Άλσος, Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: thessalonikiguide

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το καλοκαίρι άκρως γοητευτικό αλλά και να ξεχωρίζει από τις άλλες εποχές
Τα θερινά σινεμά έχουν τη δική τους μοναδική μαγεία και η αύρα τους κάνει τους θεατές να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια άλλη εποχή. Ισως αυτό να οφείλεται στις καρέκλες και τα τραπεζάκια, την κρύα βυσσινάδα ή την μπύρα που απολαμβάνεις μαζί με την αγαπημένη σου ταινία. Λίγο τα τζιτζίκια, λίγο το αεράκι και το θρόισμα των δέντρων, τα θερινά σινεμά σίγουρα αποτελούν μία από τις απολαύσεις του καλοκαιριού.

Πριν από λίγο καιρό η «Washington Post» αποθέωσε τα θερινά σινεμά στην Ελλάδα. Τώρα, ήρθε η ώρα για την ιστοσελίδα Spotted By Locals να αναφερθεί στα ελληνικά θερινά σινεμά. Οι αναγνώστες της ξεχώρισαν δύο θερινά σινεμά στην Ελλάδα και τα συμπεριέλαβαν στη λίστα με τα τοπ θερινά σινεμά της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2020.
Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα κορυφαία της Ευρώπης

Σινέ Θησείον, Αθήνα
«Η Αθήνα μπορεί να είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των υπαίθριων κινηματογράφων. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πόσα υπάρχουν, αλλά οι ντόπιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 στην πόλη, ανοιχτά κάθε Ιούνιο έως Σεπτέμβριο», αναφέρει, προσθέτοντας: «Το Σινέ Θησείον είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε κάτω από τον έναστρο ουρανό μετά από μια μέρα στην Αθήνα. Μερικές φορές παίζει ταινίες σχεδόν τόσο παλιές όσο ο ίδιος ο κινηματογράφος!».

In this Thursday June 4 , 2020 photo people watch a trailer for the 2019 movie “Pinocchio” at the Thisio outdoor summer cinema as the Ancient Acropolis is seen lit up in the background. Cine Thision is one of the oldest open-air movie theaters in Athens, built in 1935. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Σινέ Θησείον / Φωτογραφία: AP Photo/Petros Giannakouris
Το Σινέ Θησείον είναι το πιο παλιό θερινό σινεμά της Αθήνας, φτιαγμένο το 1935. Λειτουργεί από τότε μέχρι σήμερα κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, με μια μικρή αναγκαστική διακοπή κατά τη διάρκεια της κατοχής. Από το 1980, το σινεμά περνά στην οικογένεια Μανιάκη, η οποία φροντίζει να τον μεταμορφώσει σε έναν αθηναϊκό παράδεισο, κάτω από την Ακρόπολη. Οταν βρεθείτε στο Σινέ Θησείον δοκιμάστε την παγωμένη σπιτική βυσσινάδα και απολαύστε την ταινία σας.

Σινέ Άλσος, Θεσσαλονίκη
Το Σινέ Άλσος βρίσκεται στις Συκιές, μια γειτονική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, αυτό το θερινό σινεμά είναι «κρυμμένο σε ένα απέραντο δεντρόφυτο πάρκο στην πάνω πλευρά της πόλης. Ακόμα και τις πιο καυτές καλοκαιρινές ημέρες θα νιώσετε την αύρα και την ηρεμία που μπορεί να προσφέρει μόνο το ορεινό τοπίο. Προβάλλονται εξαιρετικές ταινίες, που ποικίλλουν μεταξύ γνωστών και νέων ταινιών, καθώς και ταινίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ανεξάρτητες και ευρωπαϊκές ταινίες».


Σινέ Άλσος, Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: thessalonikiguide

Τα καλύτερα θερινά σινεμά της Ευρώπης
Σινέ Θησείον, Αθήνα, Insel der Jugend, Βερολίνο
Kocherpark, Βέρνη
Hafenkino, Φρανκφούρτη
Spoutnik, Γενεύη
Zeise Autokino, Αμβούργο
Kinodvor, Λιουμπλιάνα
Autocine, Μαδρίτη
Mare Culturale Urbano, Μιλάνο
Cinemascope, Μινσκ
Kasárna Karlín, Πράγα
G8, Σόφια
Cine Alsos, Θεσσαλονίκη
NInA, Βαρσοβία
Open Air Cinema, Γιερεβάν
Kino Tuškanac, Ζάγκρεμπ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/poli/dyo-ellinika-therina-sinema-sta-top-tis-eyropis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα