ΔΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Υπήρξαν δύο σημαντικές ειδήσεις, χθες, απο τη Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια τρείς.
ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
-Ελληνοτουρκικά: Καρότο και μαστίγιο από Μητσοτάκη σε Ερντογάν -Η διττή στρατηγική στόχευση με την ομιλία στον ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΟ: Η Τουρκία είναι υπαρκτή και αξιοσημείωτη, στρατιωτικά, παρουσία στην περιοχή. Πλήρης εξάλειψή της δεν είναι δυνατή. Με την Τουρκία θα πρέπει να προασπίσουμε αποφασιστικά την εδαφική επικράτειά μας-αλλά και τα δικαιώματά μας, και εδώ ίσως διαφοροποιούμαι απο τον κ. Μητσοτάκη- αλλά παράλληλα να κρατήσουμε δίαυλο επικοινωνίας. Δεν έχω πεισθεί, ακόμη ότι η ώθηση της Τουρκίας προς την Ανατολή μας συμφέρει.
Η διαφοροποίησή μου απο τον κ. Μητσοτάκη είναι στην κόκκινη γραμμή. Ο πρωθυπουργός θεωρεί κόκκινη γραμμή την αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας. Νομίζω πως πρέπει να συμπεριλάβουμε και τα δικαιώματά μας.
ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η ανάρτηση Μητσοτάκη στα τουρκικά: «Θέλω να απευθυνθώ στον λαό της Τουρκίας, δεν είμαστε ο εχθρός».
ΣΧΟΛΙΟ: Το “ανοιγμα” στην τουρκική κοινή γνώμη και η επικοινωνία μαζί της είναι μια επίμονη πρότασή μου. Άριστα έπραξε ο κ. Μητσοτάκης με το tweet που ανήρτησε. Περιμένω να υιοθετήσει την πρόταση ένα απο τα κρατικά κανάλια να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης στα αγγλικά και της τουρκικής στα τουρκικά. Αν θέλουν να τους κάνω ποιο συγκεκριμένη την πρόταση μπορώ. Μπορώ να τους προτείνω και τούρκους δημοσιογράφους και διανοούμενους που θα μπορούσαν να κάνουν εκπομπές. Το πρόγραμμα δεν θα είναι προπαγανδιστικό. Θα παρουσιάζει την Ελλάδα και την πολιτική της.
Περιμένουμε κ. Μητσοτάκη το βήμα αυτό.
ΤΡΙΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Πράγα, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.
ΣΧΟΛΙΟ: Περιμένω καλύτερη ενημέρωση πριν σχολιάσω την είδηση αυτή. Με το παραμικρό δεν μπορεί να αγωνιούμε να δούμε τον Ερντογάν. Να ζητήσει συγνώμη για όσα απαράδεκα ξεστόμισε κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και μετά συναντήσεις.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλές επισημάνσεις αρκεί να μην πάμε στην εποχή του Σημίτη και των ζειμπέκικων. Το έχουμε αυτό σαν λαός να κινούμαστε συναισθηματικά στα άκρα.
    Τώρα είναι εκπληκτική η ευελιξία και προσαρμοστικότητα του Ερντογάν. Είδε ότι δεν του βγήκε στη ΓΣ του ΟΗΕ, εισέπραξε το αρνητικό κλίμα και αμέσως το γύρισε για συνάντηση με τον Μητσοτάκη.
    Ο ρεβανσισμος του Ερντογάν τον τυφλώνει και βλέπει την αναξιοπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης ως πλεονεκτήματα. Μια ζωή μπαμπέσηδες οι Τούρκοι.

  2. Ελληνοτουρκικά: Συνεχώς ακούμε τα ίδια, χωρίς να βλέπομε στην πράξη τίποτε καινούριο. Το φοβικό σύνδρομο μάς διακατέχει και είναι πολύ δύσκολο ν’ αποβληθεί. Χρειάζεται ηγέτης εντελώς άλλου βεληνεκούς από τούς ΓΑΠ-Τσιπρομητσοτάκηδες κλπ ανθρωπάρια. Τέτοιον ηγέτη δεν έχομε, δυστυχώς.

    Τweet: Καλή ιδέα και συμφωνώ με όσα γράφετε.

    Συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Δεν έχει νόημα. Θα ήταν επανάληψη τού λάθους τής Κων/λεως. Μ’ αυτόν τον κάφρο δεν υπάρχουν περιθώρια για συζητήσεις.

  3. Νομίζω πως όλοι Έλληνες συμφωνούν με τις ”ζυγισμένες” παρεμβάσεις του κ.Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ήταν ήρεμος και κατηγορηματικός και απέπνεε μια αυτοπεποίθηση και πειθώ για τα διεθνή δίκαια της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας ,στο δε ”Μεταναστευτικό” άφησε εκτεθειμένο τον κ.Ερντογάν με τις αήθεις και ”παιδιάστικες” υπερβολές του με τις ”πιασάρικες” φωτογραφίες των νεκρών παιδιών ,που ποιος ξέρει πότε και από ποια ακτή φωτογραφήθηκαν για να εξυπηρετήσουν την πρωτόγονη προπαγάνδα του.
    Όσον αφορά στις κόκκινες γραμμές μας ,για μεν την κυριαρχία μας δικαιολογείται ”άμυνα μέχρις εσχάτων” ,αλλά για τα δικαιώματά μας -που είναι διεκδικήσιμα από την Τουρκία από τον Φεβρουάριο του 1974 όταν ανακοινώσαμε α πετρέλαια της Θάσου – μοναδική και αποτελεσματική διέξοδο έχουμε την Χάγη ,στην οποίαν συμφώνησαν Καραμανλής και Ντεμιρέλ το 1976 να προσφύγουμε ,αλλά υπανεχώρησε έκτοτε η Τουρκία, γιατί θα χάσει περισσότερα από ότι υπολογίζει ,λόγω του Διεθνούς Δικαίου για τις θαλάσσιες ζώνες.
    Η πρότασή σας ,αγαπητέ κ.Σαββίδη, για δημιουργία ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής μας στην αγγλική και τουρκική γλώσσα ,προς ενημέρωση των αγγλόφωνων τουρκόφωνων προυποθέτει διάρκεια ,συνέχεια και ενιαία φωνή της Ελλάδος, κάτι που η σημερινή Ελλάδα μας ”με την τετράφωνη κομματική χορωδία της” δεν μπορεί να εξασφαλίσει .
    Ούτε B.B.C ,ούτε Φωνή της Αμερικής ,ούτε Φωνή της Μόσχας μπορεί να γίνουμε και στο τέλος μπορεί και να ”γελοιοποιηθούμε” και φυσικά ούτε μας συμφέρει το καθημερινό ”ξακατίνιασμα”.
    Το Διαδίκτυο προσφέρεται άριστα ,αρκεί οι ”έχοντες ώτα, ακούειν ,ακουέτωσαν”.
    ΤΕΛΟΣ .Ευχής έργον είναι να συναντηθούν στην Πράγα οι κ.κ Μητσοτάκης και Ερντογάν , ο οποίος θα υπερεκτεθεί στη συνέχεια -ιδίως στο εσωτερικό του -,αν συνεχίσει να μας απειλεί με στρατιωτικοποίηση των απαιτήσεών του.
    ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ .
    ΜΕΣΑ- ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ”ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ”.
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα