Δολοφονία Σουλεϊμανί: Ο Πομπέο «τα χώνει» στους Ευρωπαίους – «Δεν φάνηκαν και τόσο χρήσιμοι»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ04|01|2020 | 11:28


O Αμερικανός ΥΠ ΕΞ Μάικ Πομπέο / Φωτογραφία: ΑΡ / Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέλη κατά των Ευρωπαίων για τη στάση τους μετά την εξόντωση του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί εξαπέλυσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, υποστηρίζοντας ότι «δεν ήταν τόσο χρήσιμοι».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Πομπέο εξήγησε ότι ήταν σε τηλεφωνική επαφή με ηγέτες από όλο τον κόσμο για να μιλήσει μαζί τους γι αυτή την επίθεση που έχει προκαλέσει την οργή των Ιρανών. «Μίλησα με τους εταίρους μας στην περιοχή για να τους εξηγήσω αυτό που πράτταμε, γιατί το πράτταμε και να ζητήσω τη βοήθειά τους. ‘Ολοι τους ήταν φανταστικοί», είπε. «Αλλά οι συνομιλίες μας με τους εταίρους μας σε άλλα μέρη δεν ήταν το ίδιο καλές. Ειλικρινά, οι Ευρωπαίοι δεν ήταν τόσο χρήσιμοι όσο ήλπιζα πως θα ήταν», πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι ο στρατηγός Σουλεϊμανί προετοίμαζε «βίαιες ενέργειες», που είχαν στόχο κυρίως Αμερικανούς, αλλά με εξαίρεση το Ισραήλ, το οποίο υποστήριξε τις ΗΠΑ, η πλειονότητα των ηγετών παγκοσμίως, κυρίως των Ευρωπαίων, εξέφρασε ανησυχία μετά την επίθεση καλώντας σε «αυτοσυγκράτηση» και «αποκλιμάκωση».
Σύμφωνα με τον Πομπέο, «οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, όλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι αυτό που κάναμε, αυτό που οι Αμερικανοί έκαναν, επέτρεψε επίσης να σωθούν ζωές στην Ευρώπη. Είναι κάτι θετικό για όλο τον κόσμο και καλούμε τον καθένα ανά τον κόσμο να στηρίξει την ενέργεια των ΗΠΑ προκειμένου η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν να συμπεριφερθεί απλά ως μια κανονική χώρα», πρόσθεσε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/dolofonia-soyleimani-pyra-pompeo-kata-eyropaion

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα