Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα τρία στοιχεία που «έκαψαν» τα αδέρφια – Ψάχνουν τον «εγκέφαλο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο

Το σκούτερ, το βαν και τα κινητά – Τα κομβικά σημεία της έρευνας για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τις δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργο Καραϊβάζ, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τρία ήταν τα κομβικά σημεία της έρευνας που προκάλεσαν υποψίες για τα δύο αδέλφια, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Μία ημέρα πριν τη δολοφονία το βαν της ομάδας υποστήριξης και το σκούτερ των εκτελεστών βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δράστες έκαναν «πρόβα» της δολοφονίας.

Επίσης, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα της δολοφονίας τα δύο αδέλφια είχαν κλειστά τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία πιθανότατα δεν είχαν καν πάνω τους.

Το τρίτο στοιχείο που «ξεκλείδωσε» την έρευνα αφορά στο βαν, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Από την άλλη πλευρά πολλά είναι τα ερωτήματα σε σχέση με τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Και αυτό γιατί η υπόθεση παρουσιάζει πολλά «κενά». Ενδεχομένως κάποια να απαντηθούν αύριο Σάββατο κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σαφής ο ρόλος των αδελφών. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ο ένας να επέβαινε στο βαν υποστήριξης και ο άλλος στο σκούτερ (χωρίς να διευκρινίζεται εάν ήταν οδηγός ή συνεπιβάτης).

Την ίδια ώρα, πάντως, η έρευνα θα συνεχιστεί για να εξακριβωθεί ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή της δολοφονίας. Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι άλλοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί και άλλοι οι ηθικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ για τις δύο συλλήψεις. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

H ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος Θεοδωρικάκος ήταν αυτός που ανακοίνωσε τις δύο συλλήψεις με ανάρτησή του στα social media. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.

Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ.

https://www.ieidiseis.gr/ellada/195634/dolofonia-karaivaz-ta-tria-stoixeia-pou-ekapsan-ta-aderfia-psaxnoun-ton-egkefalo

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα