“ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ”: Προτεραιότητες της Ρωσικής Πολιτικής

7/5/21 | 0 | 0 | 179 εμφανίσεις

 

Οι τρείς δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα) ετοιμάζονται για τη νέα παγκόσμια γεωπολιτική ισορροπία, η οποία ελάχιστα, φαίνεται, να ενδιαφέρει την Ευρώπη. Η εκπομπή “Διπλωματικό Αποτύπωμα” της διαδικτυακής τηλεόρασης “Ανιχνεύσεις web tv” του Πρέσβυ ε.τ. Νίκου Κανέλλου, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Και τις προσεγγίζει με μια εξαιρετική ισορροπία και αντικειμενικότητα. Ίσως είναι η μοναδική εκπομπή στον διαδικτυακό χώρο που δίνει έμφαση και στην άλλη πλευρά, την Ρωσία προς το παρόν και την Κίνα, ίσως, αργότερα. Πέραν της μονομερούς προσέγγισης, όπως συνήθως γίνεται, της πολιτικής των ΗΠΑ.
Και έχει σημασία αυτό. Διότι η Ελλάδα, μπορεί να ανήκει στη Δύση και να έχει ταυτίσει τα συμφέροντά της με αυτήν αλλά υπάρχουν περιθώρια να ακολουθήσει κάποια εξισορροπιστική πολιτική και προς τις άλλες δυνάμεις που θα ευνοήσει και τα ελληνικά συμφέροντα (οικονομικά, πολιτιστικά, ακόμη και πολιτικά) και θα συντηρήσει μια διαχρονική παράδοση που προσθέτει στη χώρα ήπια ισχύ.
Στη βάση αυτού του πλαισίου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημερινό “Διπλωματικό Αποτύπωμα” (Ωρα 9μμ) με δύο εξαιρετικούς γνώστες της ρωσικής πολιτικής: τον Γκεόργκι Μουράτοφ, Πρέσβης ε.τ., Αντιπρόεδρο του Ρωσικού Συνδέσμου Διεθνούς Συνεργασίας παρά το ρωσικό ΥΠΕΞ, Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας με τους λαούς Ελλάδας και Κύπρου. Και τον Δημήτρη Λιάτσο, Δημοσιογράφο επι 30 και πλέον έτη με έδρα τη Μόσχα. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί η πολύ καλή γνώση της ελληνικής απο τον κ. Μουράτοφ
Δείτε  την εκπομπή για να διαπιστώσετε ποιες είναι οι ρωσικές προτεραιότητες διεθνώς, ποιες στα ελληνορωσικά ζητήματα και πως σκέφτεται η ιθύνουσα Ρωσία στη αντιμετώπιση των διεθνών θεμάτων.

Category: Φάκελος Καλοκαίρι

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/6/21 | (0 σχόλια)
    Της Άννας Κωνσταντινίδου* Οι περιφερειακές εκλογές που διενεργήθηκαν χθες στη Γαλλία απογοήτευσαν τα δύο πιο δημοφιλή "στρατόπεδα", του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και της Μαρί Λεπέν. Η αποχή άγγιξε το 66,5%, αποδίδοντας οι Γάλλοι δημοσιογράφοι και αναλυτές το αποτέλεσμα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο