Διπλωματική πηγή: «Αύγουστο ή Σεπτέμβριο οι Τούρκοι “τρυπάνε” μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο» 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

H Τουρκία μετά την Κύπρο θα στείλει γεωτρύπανο για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου με σκοπό να δημιουργήσει επεισόδιο με την Ελλάδα τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο με ένα από τα δυο γεωτρύπανα-μάλλον το «Γιαβούζ», πληροφόρησε ξένη υψηλά ιστάμενη διπλωματική πηγή δυτικής πρεσβείας την ελληνική κυβέρνηση.

Η ίδια πηγή σημείωνε πως η χρονική επιλογή δεν θεωρείται χρονικά τυχαία και παρέπεμψε στις… πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ως αφορμή του τουρκικού σχεδιασμού: «Θέλουν να εκμεταλλευθούν το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα είναι έτοιμη σε επίπεδο λήψη αποφάσεων. Τα ίδια έκαναν και στα Ιμια το 1996. Μόλις είχε αλλάξει η κυβέρνηση έκαναν την κίνησή τους».

Η ίδια πηγή εκτιμά ότι «η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να αντιδράσει», κάτι το οποίο άλλωστε τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε.Αποστολάκης στις ΗΠΑ, όπου ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα.

Το ερώτημα είναι η τουρκική κίνηση θα είναι στο Καστελόριζο ή αλλού; Γιατί έχουν «παράδοση» και πάγια τακτική να αιφνιδιάζουν.

Οι Αμερικανοί, πώς θα αντιδράσουν; Θα  μας στηρίξουν ενεργά ή θα μείνουν στα λόγια; Η κίνηση από πλευράς Αγκυρας να προχωρήσει σε γεώτρηση στο Καστελόριζο είναι ουσιαστική ή θα γίνει ως αντιπερισπασμός στην παραλαβή των S-400;

Αλλά το κυριότερο είναι: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνες του και να δώσει εντολή για «άρξατε πυρ» λίγες ημέρες αφ’ότου γίνει πρωθυπουργός;

Ή θα πει αυτό που είπε ο Κ.Σημίτης στα Ιμια «Δεν είμασταν έτοιμοι» και θα δεχθεί την de facto κατάργηση των ελληνικών δικαιωμάτων; Δεν υπάρχουν και οι Αμερικανοί να μεσολαβήσουν για να πει μετά «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς»

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα